Oppsummering for november 2016

HALLA

Serr? Ja, sånn har det blitt!Jeg har begynt å snakke skamsk siden jeg har blitt kidnappet og tatt med til dette fantastiske landet Skamania og blitt forvandlet til 17 år gamle Isak som er dødelig forelsket i Even på 19.Jeg regner med å bli løsrevet og tatt med tilbake til virkeligheten en eller annen gang etter den 16 desember og forhåpentligvis – eller forhåpentligvis blir litt feilt ord å bruke siden det bare er helt skamtastisk å være her, men alle gode ting må ta slutt en gang forråsirresånn så derfor går jeg (under sterk tvil) med på å bli brakt tilbake til reality i god tid før pinnekjøttet skal settes på  koking julaften. Jeg er spent på om det er mulig å la seg avskamifiseres av seg selv eller om jeg må innom en Skam-rehab på veien hjem igjen.

Men altså serr? Gikk ikke november VELDIG  fort over, as in at det var over før det i det hele tatt hadde begynt? For meg føles det i hvert fall slik, og det er ikke for det at jeg har hatt det så forbasket travelt (om du ser bort i fra å trykke på refresh inne på skam.p3.no hvert 10 min døgnet rundt)  jeg ligger laaaangt etter med juleforberedelsene og har enda ikke begynt å pakke inn kalendergavene, 72 i tallet, som skal være klart til i overmorgen! Jeg har mest lyst til å gi dem 24 glass hver med kardemomme og si ♥ Feel the love ♥  i stedet ( og for de som ikke ser på Skam så er altså kardemomme = kjærlighet på Isak og Evens språk.) LÆTTIS!

Det er synd at de har valgt å gi denne utrolig viktige for ikke å snakke om den BESTE sesongen av Skam mye mindre spilletid enn de to foregående sesongene, med tanke på at den er med å knuse fordommer både mot seksualitet,religion og psykisk sykdom. Julie Andem er fantastisk flink manusforfatter, og til dere som ikke ser på skam – dere går glipp av noe stort,ass!

isak

 

Har ikke bare sett på skam må vite, jeg har faktisk fått lest litt, om ikke så mye som jeg egentlig hadde planer om. Tallet stoppet på 11 og det er sånn passe greit tall med tanke på at det var over 1 uke jeg ikke leste noe som helst.

 

BØKER LEST

 1. Kloster av Trine Vollan – roman – Norsk 2016, leseeks
 2. Unge Werthers lidelser av Johann Wolfgang Goethe -1001bok, kjøpt
 3. Hålke av Helene Uri – roman – Norsk 216 , leseeks
 4. Historier om trøst av Ida hegazi Høyer-noveller – Norsk 2016, eBokbib/leseeks
 5. Draumeskrivar av Gunnhild Øyehaug – noveller – Norsk 2016, leseeks
 6. Elskere av Mattis Øybø    – roman – norsk 2016, eBokbib
 7. Fjällräven av Tiril Broch Aakre – roman – norsk 2016, leseeks
 8. Du er så lys av Tore Renberg – roman -Norsk 2016,leseeks
 9. Hatet mitt får dere ikke av Antoine Leiris – Oversatt roman,leseeks
 10. Et godt liv av Jens M. Johansson – roman – Norsk 2016,leseeks
 11. Blodskraft av Lise Forfang Grimnes – roman- Norsk 2016, leseeks

 

9 leseeks, 1 ebokbib, 1 kjøpt, og av disse var 9 norske anno 2016 og av disse igjen var 6 romaner,1 ungdomsbok og 2 novellesamlinger,1 1001-bok,1 oversatt.

 

BØKER  KJØPT

Har snopt med tre nye bøker denne måneden, sånn går det når en glemmer å avbestille månedens bok, og får byttet den inn i flere bøker, sånt kan jeg like ass.

 1. Frédéric Moreau: en ung manns historie av Gustave Flaubert
 2. Madame Bovary av Gustave Flaubert
 3. Andrea D av Margareth Skjeldbreid

 

 

FRA BOK TIL FILM / TV-SERIER – FILMER

 

BESTE TV-SERIEN EVER! NB!SPOILER! (Om du ikke ser klippene etter hvert som de blir lagt ut!)

Forrige helg var jeg en tur i Stars Hallow og hilste på damene i Gilmorefamilien. Det var kjekt å se de igjen, MEN jeg håper inderlig på enda èn oppdatering derifra, kanskje i form av en spillefilm på et par timer? Hadde vært noe det.

 

 

Ser også på den nye serien om dronning Victoria som går på nrk for tiden.

 

 

 

SER FREMOVER MOT DESEMBER

 

Om litt over et døgn takker november for seg for denne gang og ønsker velkommen til desember, en travel men akk så koselig måned. Jeg håper at jeg får lest litt mer enn det jeg pleier i desember særlig med tanke på at det er en del bøker jeg har lyst til å lese i forbindelse med bokbloggerprisen.

Til nå har jeg lest 53 norske bøker fordelt på begge klassene, men enda så ligger det noen godbiter( forhåpentligvis) igjen på vent.

Jeg skal ha julekalender på bloggen min i år også og første luke åpnes i overmorgen!
Marianne fra «ebokhyllami» har en adventsgave på lur, du kan vinne et lesebrett inkl mange bøker, og for å melde deg på der så gå inn på bloggen hennes hvor du finner infoen du trenger! Trykk på julenissen under her.

 

nissealf

 

ØNSKER DEG EN FIN LESEMÅNED  OG EN FIN FØRJULSTID!

 

luke-til-julekalender

 

 

HILSEN BEATHE

18 kommentarer om “Oppsummering for november 2016

 1. He, he… jeg må le. Nå jeg leser hva Skam handler om, føler jeg for å klamre meg til boken min, (hvilken som helst egentlig, til og med Proust). Det er fascinerende at det kan fenge, og nysgjerrig som jeg er må det sjekkes ut.
  Vi har lest 4 av de samme bøkene, og Blodskraft er nok den jeg har likt best av disse. Håper desember går litt saktere enn november, jeg er helt enig med deg i at den måneden forsvant som dugg for solen 🙂

  Liker

  1. Åh, du aner ikke hva du går glipp av, Tine! Veldig viktig sesong som har hjulpet mange ungdommer all over the world med å «komme ut» og det er slett ikke å kimse av altså, Veldig bra serie. De karakterene kryper under huden på deg( og du blir forvandlet til dem på ubestemt tid) Blodskraft er oppe der, sammen med flere av de andre jeg har lest denne måneden.
   Ja, til en slow going desember.

   Liker

 2. Hei Hei Beathe! Skjønner at du er hekta, ja!
  Har lest fire av dine (Høyer, Øyehaug, Uri, Renberg). Lurer på hva du synes om Elskere og ET godt liv, skal du blogge om dem? De to bøkene har jeg på vent enda, og de er de to jeg helt sikkert skal lese før nytt år.
  Usikker på hvor mye lesing det blir i desember, da det blir en del å gjøre med å klargjøre leiligheten min for fotografering midt i måneden og visning tidlig januar… Noe må det vel bli.
  Ha en flott desember, og ikke stress deg ihjel med advent- og julestri, da.;)

  Liker

  1. Null stress, null stress, får vi prøve å gå for! Ja,veldig bra serie og jeg er så glad for at Eli er en av innbyggerne sammen med Bjørg.
   Ja, skal blogge om de andre bøkene også, begge var gode så er det sagt, med en liten pluss til «Et godt liv»- jeg måtte spare noen omtaler for å fylle opp julekalenderen, derfor har jeg ikke lagt ut alle omtalene ennå.

   Så spennende tider for deg med både salg og flytting på nyåret en gang, herlig! Forresten vet du hvordan leiemarkedet er i Trondheim? Har en datter som etter all sansynlighet skal begynne på Ntnu til neste høst…

   Ha en fin desember du også, Anita! 🙂

   Liker

   1. Godt å høre det, da:)
    Ang hybel til leie i Trondheim, er det ikke så vanskelig for tiden. Det står mye ledig på finn.no nå i alle fall- min sønn er på utkikk, og har en på handa, nå. Det meste er i bofelleskap, men også noe som er bygd mer som hybelhus..
    Ja, det blir travelt og slitsomt med flytting, men godt når jeg har kommet meg på plass:)
    Takk takk!

    Liker

 3. Helloooooooo fellow Skamianer!

  Enig med deg, akkurat sånn, og ja, jeg gruer meg til det som kommer. Gleder meg, men gruer meg også. Sånn er det altså blitt, nå på tredje året.

  Og du? Forråsiresånn er mitt ord. Mitt! MITT!

  Liker

  1. There you are my fellow Skamanier!

   Sorry, for det ass, syntes bare at det var litt kult forråsiresånn! 😀

   Ja, det både grues og gledes! Men jeg kjenner meg litt skuffet for at de ikke viser mer av the happy couple akkurat nå, I need that fix,like NÅ!

   Liker

 4. Eg har ikkje sett ein einaste episode av Skam, så eg har null peiling på det språket, men eg kan gjera meg forstått på gilmorsk og friendsk 😉

  Eg har lest Unge Werthers lidelser av dine bøker, kjøpt altfor mange bøker til at eg gidder å telje i november, og syns i motsetning til deg at november gjekk ganske sakte. Gilmore girls såg eg på ein aften, beste kvelden den veka, og Victoria følger eg delvis med på. Leser innimellom då eg ville hatt ein anna skodespelar som Lord Melbourne. Kvifor dei ikkje spurte meg om rollebesetninga forstår eg ikkje 😉 Eg håper og på meir Gilmore girls fordi korleis kan dei avslutte med den slutten???

  God desemberlesing!

  Liker

  1. Hihi…gilmorsk er ikke å forrakte, heller ikke Friendsk. Men SKAM altså- ELSK!

   Åja, syntes ikke han er så verst jeg, men kanskje en annen hadde vært bedre?

   Gilmore- her lukter det vel en liten oppfølger igjen eller hva? Hun går jo skikkelig i morens fotspor og Jess er hennes Luke? Hadde vært fint å få det på tape for å si det sånn. Ellers blir det litt skuffende slutt…

   Liker

   1. Som den tweeten eg fant på Twitter:
    Rory (32) = Lorelai (16)
    Logan = Christopher
    Jess = Luke

    Trur den gjekk noko sånt som det, finner den ikkje igjen. Eg er ikkje noko glad i han som speler Melbourne, han har spelt tosk litt for mange gonger i andre ting eg har sett. Eg ønska meg Greg Wise i den rolla (mannen til Emma Thompson, spelte Willougby i Fornuft og følelser frå 90-talet).

    Liker

 5. Elida: Se der ja! Akkurat som jeg trodde. Jeg er glad for at hun ikke endte opp med Logan for han likte jeg ikke, men når du ser hvordan Jess ser inn på henne før han drar så tenkte jeg at han kommer sikkert til å vente på henne i all evigheten, eller nesten i hvert fall. Det kan jo ikke slutte sånn?

  Ok, jeg syntes jeg har sett den skuespilleren i noen andre filmer uten at jeg kan nevne dem her og nå, Skal sjekke ut han andre. Nei, det er noe med det at en skal like skuespillerne, ikke alltid det blir like fascinerende å se på om en ikke syntes noe om de.

  Liker

  1. Nei, eg håper ho held seg vekke frå Logan nå. Der Logan bruker 9 år av livet hennar og bare roter det til så bruker Jess to minutter og gir ho dei rette orda som skal til for å fikse rotet. Eg håpa så inderlig at han skulle gå inn igjen eller at ho skulle kome springande ut. Kvifor dei ikkje spør meg om handling er beyond me 😉

   Liker

 6. Til Ellikken der oppe: Hehe……der ser du! Sånn er det fatt med oss denne førjulstiden! Jeg la ikke merke til at du ikke snakket om bøker for jeg var så glad for at vi kunne snakke om SKAM! 😀

  Liker

 7. Til Anita: Ja,tror hun og «kjæresten» satser på å bo sammen i et bofellesskap eller noe, hun har lyst til å skaffe seg bolig rett over nyttår,eller i hvert fall sette seg opp på venteliste eller noe. Hybelhus høres jo også bra ut! Sikkert litt lurt å orientere seg litt på forhånd og ikke vente til i sommer.

  Alltid stress mens det står på, men så er det bare å nyte! 🙂

  Liker

 8. Neineinei, nå ble jaggu Gilmore delvis spoilet! Jaja, en får skylde seg selv når en henger etter:-) Har over en sesong igjen før jeg er klar for de nye episodene så det blir muligens til jul. Skummet veldig de kommentarfeltene her nå, men fikk med meg sammenligning av de mannlige motstykkene til de to Gilmore-jentene. Jeg skrev nemlig på serienytt.no om Gilmore Girls og da nevnte jeg at de har en god del likheter, Luke og Jess, Logan og Christopher og Max og Dean. I grunn er de ikke bra nok noen av dem synes jeg;-)

  Skam er fantastisk ja, selv om jeg har klart å ikke bli hektet denne gangen, men har delvis vært der. Jeg synes egentlig sesong 1 var best, men ble mest hektet av Noora/William-greiene, mens sesong 3 er nok den viktigste, og mer står på spill for dette paret.

  Bøker ja. Har kun lest Renberg av dine, men holder på med Øyehaug som er veldig rar. Er klar for mer noveller etterpå så muligens det blir Høyer også etter hvert:-) God desember til deg! Jeg pakket inn min 48 gaver i går kveld og er veldig fornøyd med meg selv! Det må sies at min mor skaffet en del av gavene. Hun som har ordnet 72 pakker til kalender til vi var godt over 20 tok litt av når hun fikk være med å kjøpe til sine barnebarn:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.