Oppsummering for Oktober 2016

pumpking-and-book
Foto:Pinterest

Oktober er snart over for denne gang  men før vi ønsker november velkommen er det tid for en liten oppsummering av måneden vi nå legger bak oss.

 

BØKER LEST

 

Jeg endte opp med 14 bøker denne måneden og det er noen få mindre enn det jeg hadde planlagt,skulle egentlig ha en lesehelg i helgen som var men det ble en Skam-helg i stedet. Har visst litt lett for å bli hektet på ting som foregår på skjermen, men så er det en veldig god serie også da.
Men for all del, 14 bøker er slett ikke verst det altså og det blir som det blir. Jeg har i det minste blitt litt flinkere å skrive omtaler den siste tiden og det er da noe.

 

 1. Sophie Starks liv og død av Anna North – Oversatt roman
 2. Um sakne springe blome av Catherine Blaavinge Bjørnevog – Norsk 2016
 3. Et rom med utsikt av E.M. Forster  – 1001 bok / Lines lesesirkel
 4. Vær snill med dyrene av Monica Isakstuen – Norsk 2016
 5. Hver gang du forlater meg av Linnèa Myhre – Norsk 2016
 6. Heksejakt og heksebrenning i Europa av Aina Basso – Norsk 2016
 7. Den fallende detektiven av Christoffer Carlsson – Oversatt krimroman
 8. En søster i mitt hus av Linda Olsson – Oversatt roman
 9. Syv somre og femten vintre av Ylva Ambrosia Wærenskjold – Norsk 2016
 10. Nei og atter nei av Nina Lykke – Norsk 2016
 11. Alle mine demoner av Nikolaj Frobenius – Norsk 2016
 12. Siste åndedrag av Robert Dugoni – Oversatt krim
 13. Hvem er jeg når du blir borte? av Kathrine Nedrefjord – Norsk 2016
 14. Å lytte til hakkespetter av Ruth Lillegraven – Norsk 2016

 

10 leseeks, 3 lånt på ebokbib,1 har jeg fått i gave, og av disse er  9 norske bøker anno 2016, 1 1001-bok og 4 oversatte romaner, og av disse er 2(!) krimbøker.

 

I september endte jeg på hele 11 norske bøker anno 2016, og nå i oktober havnet jeg på 9 – det kan jeg være fornøyd med. Denne norskestimen går jo ut over både 1001 og booker-prosjektene mine men det får heller være – inntil videre.
Av de 9 norske var det 2 som ikke falt helt i smak hos meg, den ene var Vær snill med dyrene og den føler jeg meg egentlig ferdig snakket om selv om det skal bli spennende med flere synspunkter på den etter hvert. Den andre var Hver gang du forlater meg som jeg følte slett ikke var den kjærlighetsromanen jeg var blitt forespeilet på forhånd – og her kan jeg nok være sterkt farget av ting som har skjedd/skjer rundt meg. De 7 andre norske likte jeg godt og kanskje aller best Nei og atter neiAlle mine demonerÅ lytte etter hakkespetter, som jeg ikke har fått skrevet omtale på helt ennå og som jeg har et par sider igjen av. Det er i hvert fall en bok hvor vi får høre flere menneskers historier om hvordan de har slitt med ulike utfordringer som har ført til at de ble innlagt på Modum bad for behandling i en periode- og  boken tar for seg hvordan naturen har vært med på å hjulpet dem til å gjøre livet deres litt lysere. Meget interessant lesing, omtale kommer!

Av de oversatte bøkene så likte jeg kanskje aller best Anna North sin tett fulgt av Olsson og de to krimbøkene.

 

BØKER KJØPT

Denne måneden har jeg faktisk ikke kjøpt en eneste bok. Må være første gang på lang lang tid.

 

FRA BOK TIL FILM / TV-SERIER  – FILMER

Denne måneden kom filmatiseringen av «Et helt halvt år»  av Jojo Moyes ut på DVD og Blu-ray og da måtte jeg  bare se det en gang til!

 

 

Skam har som sagt begynt igjen og jeg er mer hektet enn noen gang før – for en herlig serie, og ♥ Even og Isak♥ altså, SO CUTE ♥♥

isak-og-even
Foto:Nrk

 

 

LITTERÆRE ARRANGEMENT

 

Denne måneden har jeg vært på en del  bok-arrangementer, først hadde  Vigmostad & Bjørke bokmøte med kino, deretter var det Aschehoug som hadde høstmøte hvor det var bokbad med Unni Lindell og Ketil Bjørnstad. Deretter var det Gyldendal med «forfatterne kommer» på Litteraturhuset. Jeg har lagt link til innleggene under forlagene om noen vil lese.
Forrige helg var jeg poesikonsert på Siljustøl Museum med Ruth Lillegraven og Benedicte Maurseth og tirsdag var jeg klar for boklansering av «Sykt godt» av Mari Hult på bryggen her i Bergen sammen med Tine.

Veldig kjekt med slike arrangementer og gleder meg til neste høst allerede! Jeg skal prøve å bli flinkere til å delta på boklanseringer i tiden fremover.

 

 

SER FREMOVER MOT NOVEMBER

Med to måneder igjen av året så satser jeg på å få lest flere norske bøker fremover, og en god del ligger allerede klar og venter. Men er det noen som har tips til norske bøker fra i år som de mener jeg bør lese så gi gjerne en lyd i kommentarfeltet.

Bookerpris-prosjektet mitt falt litt i staver i høst, men jeg satser på at jeg i hvert fall får lest vinnerboken  The Sellout av Paul Beatty  før jul.

Bokhyllelesingen har jeg heller ikke vært flink å delta i og tenker jeg lar det ligge til neste år om det fremdeles skal være noe da.

I Lines lesesirkel er jeg heller ikke så flink til å skrive om bøkene jeg har lest, men jeg satser på å få skrevet om noen  før jul. Må skjerpe meg.

I november begynner skisesongen igjen men jeg merker at gleden jeg hadde med å følge med på dette har falt kraftig etter det som har skjedd der siste halvår, noe som er veldig synd.

Jeg vurderer å ha julekalender på bloggen i år også slik jeg har hatt i et par år nå, «lukene»er nesten klare men jeg får se hva det blir til.

Ser frem til en fin lesemåned i november og har ikke sett meg ut hvilke bøker jeg skal lese ennå, blir vel å ta det som det faller seg. Det eneste jeg vet er at jeg skal lese Unge Werthers lidelser av Johann Wolfgang Goethe på nytt igjen i Lines Lesesirkel.

 

 

 

ØNSKER ALLE EN FIN LESEMÅNED I NOVEMBER!

HAPPY HALLOWEEN!

books-hallovin

 

HILSEN BEATHE

 

13 kommentarer om “Oppsummering for Oktober 2016

 1. Flott oppsummering Beathe, og 14 bøker er mye.
  Jeg har lest tre av dine denne måned, men har noen på vent i tillegg.
  Jeg har heller ikke greid 1001-bøkene på et par måneder, det er el norskelesinga som tar lesetiden..
  Ha en flott november!

  Liker

  1. Takk for det,Anita! 🙂 Ja, det er godt mulig at det er de norske bøkene som tar litt overhånd, samtidig er det kjekt å ha lest en del av de norske for å ha litt å velge mellom når man skal bestemme seg for hvilke bøker man vil nominere- tenker at det da også er viktig å lese litt forskjellige bøker.
   Ser jeg ble litt opphengt i de norske bøkene at jeg glemte å ta med de oversatte romanene, men nå har jeg endret det.
   North sin bok var den jeg likte aller best av de oversatte bøkene jeg har lest.

   Ha en fin november du også, Anita!:-)

   Liker

 2. Gratulerer med null shopping av bøker! Skal si du har fått lest mye til tross for at du også har tv`en på av og til. Du leser veldig variert og «utenfor boksen», jeg har bare lest tre av dine denne måneden, er veldig spent på Vær snill med dyrene, som jeg har lånt av deg, skal begynne i kveld 🙂 Håper vi får gjort noe «bokhappenings» i november også 🙂

  Liker

  1. Hehe…jo,takk for det Tine! 🙂 Tven har faktisk vært veldig lite på denne måneden. Usikker på hva du mener med «utenfor boksen» – er det de to diktsamlingene du tenker på? Er spent på hva du syntes om «Vær snill med dyrene» og håper egentlig at du får mer ut av den enn det jeg gjorde.
   Vi får satse på at det blir noe bok-greier også i november 🙂

   Liker

 3. 14 bøker er jo kjempe bra. Jeg har ikke lest noen av disse, så får ta en nærmere titt. Flere interessante arrangement også ser jeg. Kunne ønske jeg fikk tid til sånt. Jeg har bodd alene med sønnen min siden begynnelsen av sommeren og så har jeg begynt å date….så da flyr tiden og det blir mindre tid til lesing og blogging. Men satser på at det tar seg opp igjen snart :)Et helt halvt år så jeg faktisk to ganger på kino:) Ha en fin lesemåned i november!

  Liker

  1. Så koselig å høre, Lene! 🙂 Da er det ikke rart at du ikke prioriterer lesing og blogg!
   Det er en tid for alt og blogging er ikke alt heller.
   Ja, den filmen er helt nydelig 🙂

   Ha en fin november, Lene 🙂

   Liker

 4. Endelig noen jeg kan diskutere Skam med, alle mine allierte IRL sluttet etter andre sesong. Jeg, derimot… 🙂 Even og Isak er søtt og alt det der, MEN en kommentar inne på Skams nettside fikk meg til å se det hele i et annet lys. Hva om dette bare er et prosjekt fra Evens side? Filmregissøren Even, i Romeo og Julie-stil? I så fall er det dømt til å ende på dramatisk vis. Og jo mer jeg tenker over det, jo mer ser jeg vedkommendes poeng.

  Likt av 1 person

  1. WEEEEEE!!!!!!! YES!! Jeg har kun min datter på 18 og snakke med SKAM om og hun er ikke alltid like hypp på å diskutere med meg – begriper ikke hvorfor! 😉 Ingen av venninnene min ser på.
   Jeg har fått med meg den kommentaren og den har lagt som en slags mare på meg siden. Jeg håper IKKE at det er sånn,men det kan jo godt være. Ikke at jeg ønsker at folk skal slite med psyken, men jeg håper at det er noe sånt når det gjelder Even.
   Jeg får helt vondt langt ned i stortåen av se på de to der, alle de følelsene som er i sving.

   Dette er utrolig bra laget, og så uforutsigbart foreløpig i hvert fall.Huff, jeg blir helt svett!

   Liker

 5. Jeg ble så Skam-ivrig at alt det andre jeg hadde tenkt å kommentere forsvant som dugg for solen. Jeg husker det ikke nå heller.

  For jeg mååå angstpanikkhyle sammen med deg: det KAN da ikke være sånn?! Evak = Sant, ikke sant? Jeg er såpass oppslukt at jeg blir oppriktig trist og satt ut om det skal ende i en tragedie. Samtidigvet vi jo at folka bak gjør en ufattelig jobb med antydninger og kodete beskjeder i episodene. Det er så MYE der, at man er dømt til evig analysering.

  Så heldige vi er som finner glede i det, selv om vi er høggamle 😁

  (Og sterkt i dag. Både Eskils skuespillerprestasjon og Evens sms)

  Likt av 1 person

  1. Tell me about it! Jeg liker jo slike antydninger, koder og konspirasjonsteorier, og det skulle egentlig ikke forundre meg om det skjer noe skikkelig DRAMATISK selv om jeg så inderlig gjerne skulle latt dette være «just another lovestory» – only soooo much better ❤

   Blir det ikke de to så GRINER JEG! Jeg blir nesten fysisk dårlig av å gå og vente. Trykker oppdater hvert 10 min (mye oftere), huset ser ikke ut og klevasken har hopet seg opp og alt er ❤ Even og Isak ❤ sin feil!

   Huff, det ble en meget sterk episode i går på slutten der. Jeg tenker at det var bra at Eskild tok dette opp med Isak på den måten han gjorde, for nå må Isak gå litt i seg selv og kanskje innse at han har hatt sine fordommer, både med hensyn til de homofile og de med Psyksike problemer. Kanskje det går opp for ham hvorfor Even trakk seg unna.

   Samtidig er det jo ikke lett å være Isak heller i denne situasjonen, mange blandede følelser og tanker, alt er nytt for ham.

   Jeg tipper at han enten murer seg inn på rommet i helgen,eller drikker seg dritings og sjanser på Emma.

   Dette må jo være det BESTE norge har laget innen film og tv, tror aldri jeg har engasjert meg slik i noe noen gang. Tar jo over hele livet- og egentlig er det litt herlig òg!

   Liker

Kommentarer er stengt.