Høstmøte med Aschehoug forlag i Bergen

a1-ok

Bokhøsten er som dere vet i full gang og fremdeles er det et par forlag igjen som reiser rundt i enkelte norske byer for å prate om høstens bøker. I dag var turen kommet til Aschehougs besøk her i Bergen og møtet fant sted på Chagall.

Før selve møtet begynte ble det servert god mat med tilhørende god drikke til.

Meg og Tine plasserte oss ved et bord langt fremme og vi var ikke før kommet oss på plass før Unni Lindell kom og satte seg ved bordet rett ved siden av. Jeg ble jo litt starstruck det skal sies men jeg holdt nesten på å falle av stolen når Unni Lindell kom bort til bordet og hilste på oss, og sa at det var noe kjent med Tine, om hun ikke var bokbloggeren Tine! Vi ble stående en stund å prate, og hun var en utrolig hyggelig og liketil dame! Må være utrolig stas å bli gjenkjent av en kjendis da!

Etter maten var det tid for en liten presentasjon av noen av høstens bøker!

hjertet-er-en-ensom-jeger

Carson Mccullers bok fra 1940, Hjertet er en ensom jeger, var allerede på ønskelisten min og heldigvis var det en av bøkene vi fikk med oss i nettet. Dette er en sørstatsroman og blir av forlaget betegnet som en «Stoner møter drep ikke en sangfugl» bok og det må jo være bra eller? Her glemte jeg å ta bilde under presentasjonen og derfor la jeg ved et bilde fra nettsiden i stedet.

En annen bok som jeg ser frem til å lese i høst er Ivo de Figueiredo sin biografiske bok En fremmed ved mitt bord. Jeg så intervjuet med forfatteren på «Brenner og bøkene» og det virket som en utrolig sterk bok.

ingen-murer-er-for-hoye

Trond Henriksen har med Ingen murer er for høye skrevet en biografi om en fortid bestående av dop, kriminalitet. Han var i en tid regnet som norges mest farlige mann og har i en årrekke gått inn og ut av fengsel. Litt i stuss om dette er en bok jeg kommer til å plukke om, men uansett så virket den veldig interessant.

Ikke hadde jeg fått med meg at den godeste Helga Flatland hadde skrevet to bøker for barn, men hun er uansett ute med sin barnebok nr 2.

mine-brodre

Khan Farooq sin bok Mine brødre syntes jeg også virker interessant. En samtidsroman lagt til tiden rett før og etter terrorangrepet i Paris.

Deretter var det en liten pause før det ble en hyggelig bokbad med Ketil Bjørnstad og Unni Lindell. To flotte forfattere som begge virker veldig hyggelige.De ble bokbadet av Kjersti Myre Lessum.

unni-ok

Selv har jeg ikke lest noe av verken Unni Lindell eller Ketil Bjørnstad, og det kom frem under intervjuet at Unni Lindell har fått hjelp av redaktøren til Jo Nesbø i tillegg til sine egne og det kan tenkes at det er derfor den nyeste boken hennes er noe råere enn det de pleier å være.

Hun fortalte også hvordan hun fikk ideen til den nyeste boken og det har Tine skrevet så fint om i sitt innlegg og derfor tar jeg ikke det med her.

 

a6-ok

Bjørnstad fortalte også en litt morsom historie fra han var ute og ropte på katten sin, og her har Tine hatt mer ørene med seg enn det jeg hadde så dermed henviser jeg til hennes innlegg.

Begge fortalte at det er ikke bare bare å skrive, det er som å drive med idrett.

a7-ok

En fin bunke med bøker som lå i det superfine Uglenettet som ser slik ut

a8

Jeg fikk selvfølgelig autografen av Unni Lindell i det som blir min aller første Unni Lindell bok.

a10-ok

Som alltid når man har det kjekt i hyggelig selskap, timene gikk veldig fort og det var på tide å komme seg hjemover igjen.

Tine har skrevet et fint innlegg fra kvelden og det finner du her.

HILSEN BEATHE

12 kommentarer om “Høstmøte med Aschehoug forlag i Bergen

 1. Så fint uglenett og fint innlegg. Gleder meg til jeg skal avgårde neste uke.:)
  Flere bøker her jeg vil lese, nevnte det vel inne hos Tine. Nå er det natt her. Har vært og hørt Finn Skårderud og Linnea Myhre i kveld, interessant samtale om litteratur og sykdom/helse. Stappfullt av folk og utsolgt for mange dager siden. Får se om jeg orker å blogge litt om det i morgen kveld.:) Natta!

  Liker

  1. Dere får sikkert dette nettet dere også, men kanskje ikke de samme bøkene, ikke alle i hvert fall? Og bokbadet blir det sikkert også. Jeg gleder meg til å lese innlegget ditt om Linnèa Myhre, og ikke minst hvordan du liker boken.

   Liker

   1. Ja, håper det.:) At bøkene kan varierer noe, har jeg sett.. Men det er spennende.
    Har blogget litt om boksamtalen med Linnea Myhre. Har lest 60 sider av boka, men den fenger meg ikke noe særlig, så jeg har lagt den tilside.. Det ble mye sykdom og oppkast og dra/trekk/fremogtilbake ift kjæresten . Det må være veldig slitsomt å ha det sånn og det blir også slitsomt å lese om. Så sånn sett får hun jo godt frem hvordan det er, og føles..

    Liker

 2. Anita: Det er nesten litt godt å se at du også sliter med den,da er det ikke bare meg (og Eli)og jeg var vel litt inne på det i omtalen min også, at dette monotone gjenspeiler hvordan situasjonen hennes er. Men samtidig tenker jeg at det kunne kanskje gått an å fått frem dette men samtidig gjort det mer interessant for leseren å lese om også!

  Jeg prøver å legge igjen kommentarer hos deg men opplever av og til problemer med blogspot bloggene – det skjærer seg når jeg må legge igjen bekreftelse på at jeg ikke er en robot. Men jeg skal prøve igjen.

  Liker

  1. Ja, skjønner det. Vet ikke om jeg vil lese den ferdig..får se. Ikke nå i alle fall, eller kanskje litt nå og da.
   Ja, enig i at det kan gjøres mer spennende, men det er jo ikke så spennende å ha det sånn, så hvem vet..Hun har vært tydelig på at hun i alle fall ikke vil romantisere lidelsen.
   Og så er vi sikkert i feil målgruppe også..

   Så dumt at det trøbbel med blogger.. Visste ikke at det var sånn robotgreie der..

   Liker

 3. Flott referat, du fikk med deg mye på det høstmøtet, fine bilder også. Vi hadde samme opplegg i Trondheim på 19.oktober. Mye spennende som blir gitt ut i høst ja – dessverre rekker man ikke å lese alt man gjerne ville ha lest…..

  Liker

  1. Tusen takk for det, Randi 🙂 Nei, vi har nok ikke sjanse til å rekke over absolutt alt vi har lyst til å lese, så det gjelder å satse på de bøkene man tror man liker best – Mye spennende bøker så det kan bli en vanskelig jobb å velge.

   Liker

Kommentarer er stengt.