Den fallende detektiven av Christoffer Carlsson

den-fallende-detektiven
Den fallende detektiven er bok nummer to i krimserien om politimannen Leo Junker i noe som forlaget kaller Stockholm noir.Bok nummer èn Den usynlige mannen fra Salem skrev jeg om her.

Forlaget om boken:Stockholm, natten til Lucia. Sosiologen Thomas Markus Heber blir funnet død i en bakgård. I hans notater er det tegn som tyder på et kommende politisk attentat, men hvem er det som skal myrdes? Og hvem er den skyldige? Da det utenkelige inntreffer, raser det voldsomt uvær og midt i stormen befinner Leo Junker og hans kollega seg. De vet ikke at de beveger seg rett mot gjerningsmannen …

Hagsätra, femten år tidligere- På en fest treffes to unge gutter som tilfeldigvis har like t-skjorter. Det er slik det begynner.

Sosiologen Thomas Heber blir funnet knivdrept i en bakgård natt til 13 desember, og Leo Junker og kollegene hans får saken. Det viser seg snart at Heber holdt på med et forskningsprosjekt om ekstremistiske grupperinger både på venstre – og høyresiden.

Politimannen Leo Junker har nettopp begynt igjen i arbeid og det er tydelig at han sliter både fysisk og ikke minst mentalt.Ikke at jeg har lest så mye krim men hvorfor i all verden er det om å gjøre å lage hovedkarakterne som typiske stereotyper? Enten sliter de med alkohol eller piller, de har trøbbel med ledelsen, de er skilt eller lever alene..

Vi blir også kjent med kameratene Christian og Michael, og følger dem fra de møttes som ungdommer og frem til i dag.

Etterforskningen har ikke kommet så langt før det svenske sikkerhetspolitiet SÄPO overtar men klarer Leo Junker og kollegaen hans Birck å holde seg unna?

«Du vet,»sier Marika og slår ut med hendene, «det er ikke uvanlig. Som sosiolog er man av og til i en utsatt posisjon, særlig hvis man forsker på et emne som i øyeblikket er politisk betent. Det er flere som har fått lignende e-poster, og da iverksetter vi alltid tiltak, går til politianmeldelse og det hele. Siden Utøya og Breivik, eller egentlig siden 2010, da Sverigedemokraterna kom inn i riksdagen, har det blitt mer fra ekstreme høyre-og venstregrupperinger.»

S.54

Jeg syntes forfatteren skriver veldig godt og det er et passe godt driv i handlingen som har med forbrytelsen å gjøre, men jeg blir litt forstyrret av alle disse tilbakeblikkene som tar for seg  disse ungdommene. Samtidig forklarer de jo hvordan og ikke minst hvor enkelt det kan være å havne i et feilt miljø så sånt sett er det jo interessant. Likevel gjorde det sitt til at jeg måtte bruke litt tid til å finne tilbake den røde tråden i handlingen som har med forbrytelsene og den eventuelle oppklaringen å gjøre.

Den tredje boken i serien har allerede kommet ut i nabolandet, og selv om denne boken ikke nådde helt opp mot den første så ser jeg frem til å møte Leo Junker og kollegene hans igjen, men jeg har et lite ønske om at Leo skal ha fått ting litt mer på stell privat innen den tid.


Forlag: Bazar
Original tittel:Den fallande detektiven
Norsk tittel: Den fallende detektiven
Forfatter: Christoffer Carsson
Oversetter:Inge Ulrik Gundersen
Format: Innbundet
Sideantall:363
Utgitt: 2014
Min utgave: 2016
Kilde: Leseeks

 

Forfatter

christoffer-carlsson

Christoffer Carslsson er født i 1986  og er en svensk forfatter. Han har doktorgrad i kriminilogi og er tilknyttet universitetet i Stockholm. Han debuterte som forfatter i 2010 med boken Tilfellet Vincent Franke som ble utgitt i Norge i 2013 og hans andre bok heter Den enøyde kaninen kom ut i 2011. Den forrige boken Den usynlige mannen fra Salem som kom ut i 2013 ble nominert til Glassnøkkelen 2014.

 

HILSEN BEATHE

3 kommentarer om “Den fallende detektiven av Christoffer Carlsson

Kommentarer er stengt.