Bokmøte & Kino med Vigmostad og Bjørke.

vb-mote-ok

Bokhøsten er i full gang og med det følger bokmøter med ulike forlag og i  går kveld var turen kommet til Vigmostad og Bjørke her i Bergen. Bibliotekarer,bokhandlere og en liten knippe bokbloggere møtte opp. Meg og Tine var selvsagt på plass.

Før selve bokmøte var vi på Scandic Bergen City hvor vi fikk servert en herlig gryterett med god drikke til.

Først fikk vi presentert en del sakprosa og siden jeg verken hadde skikkelig kamera eller skrivesaker med så blir referatet fra møtet fritt etter hukommelsen og de bildene jeg fikk tatt (Beklager litt dårlige bilder, ser jeg skulle sittet litt mer midt på enn det jeg gjorde)

vb-1-ok

Jeg har lest noen av Sigmund Falch sine bøker og de er utrolig morsomme, og denne fikk jeg lyst til å lese. Det er jo som dere vet satt en tekst på tilfeldige bilder som forfatteren har funnet.

vb-2-ok

Ida Løkås har kommet ut med ny bok nå i høst, og den har jeg lest og har skrevet om den her. Litt morsomt at Anita sin omtale av boken ble nevnt i går, om du vil lese den finner du den her.

Bokens hovedperson, Zahl, kan minne litt om Ove fra boken «En mann ved navn Ove», en fin bok om at det av og til må forandringer til for at livet skal bli litt bedre.

vb-3-ok

Jeg leste ikke Veien til lykke av samme forfatter, men det fikk jeg lyst til når jeg så de fine illustrasjonene som var i denne nye boken, Kunstmagi, som skal gi inspirasjon til kreativitet.

 

vb-4-ok

Forfatteren bak Fuck verden har kommet ut med en ny nå i høst, Nærmere kommer vi ikke handler om en gutt som blir forelsket i en annen gutt. Jeg har lest og blogget  om den her.

vb-5-ok

Jeg har lest 3 av bøkene til Linda Olsson og har likt dem veldig godt, kanskje med unntak av den forrige som jeg ikke likte så godt slutten på. Uansett så er forfatteren kommet ut med en ny bok og denne ser jeg virkelig frem til å lese. Tine har lest og blogget om den her.

vb-6-ok

Dette er bok nr èn i serien om Miss Peregrines merkverdige barn og denne har kommet ut i filmpocket nå,filmen har premiere på kino i disse dager og det var denne vi var så heldig og fikk se i går. Blogget om boken for nesten 4 år siden og den finner du her.

vb-7-ok

Bok nr 2 i serien om Miss Peregrines merkverdige barn har kommet ut på norsk, og den ser jeg virkelig frem til å lese.

vb-9-ok

Boken Sorgen har mange navn er en bok bestående av dikt og tekster om sorg, jeg ble veldig nysgjerrig på denne.

Det var ingen av forfatterne som var der i går siden vi skulle se film, men (popcorn) Ingrid og (kjole)Kjetil gjorde en god jobb med å formidle høstens nye bøker til oss som satt i salen. Som sagt så var ikke dette alle bøkene som ble presentert men en liten knippe.

 

vb-8-ok

Goodie-bag med bøker fikk vi utlevert når vi kom!

SNURR FILM

Deretter var det popcorn og brus og ikke minst FILM på menyen!

Likte veldig godt filmen og den var like bra som boken etter min mening!

Randi og Anita har begge skrevet om bokmøte som var i Trondheim tirsdag.

HILSEN BEATHE

19 kommentarer om “Bokmøte & Kino med Vigmostad og Bjørke.

 1. Heldige dere som så film. Så at filmen hadde premiere i går, her også. Den varer jo i over to timer, så dere hele pluss presentasjoner? Artig at de gjør det forskjellig og det er forskjellige bøker i bokposen. Og artig å lese hva du trekker frem fra bokkvelden, at vi legger vekt på forskjellige ting. (Ja, blogginnlegget mitt om Til bølgene og Ove-sammenligningen ble også trukket frem i Trondheim, men de sa heldigvis ikke noe navn, for da hadde det blitt litt flaut. Sånn er vi jo, en del av oss. Takk for at du linker)
  Håper jeg får til å se Peregrine-filmen i helga.:)

  Liker

  1. Så traileren forresten, den er så nydelig, må se…
   Ps. linket til innlegget ditt her også, kjekt å få samlet, får da frem mer variasjon.

   Liker

  2. De hadde nok en kortere presentasjon enn det dere hadde vil jeg tro, men det var med mye flere bøker enn dette altså, presentasjonen tok litt over 1 time og deretter var det film så det ble jo noen timer inkl pause. De sa ikke navnet ditt i går heller, men jeg forstod hvilken bloggomtale de henviste til 🙂 Tror ikke jeg hadde vært særlig høy i hatten om de hadde henvist til min blogg og i hvert fall ikke om navn hadde blitt nevnt.
   Ja, spent på hva du syntes om filmen! 🙂

   Tusen takk for link 🙂

   Liker

   1. Ja, hos oss varte den vel ca to timer. Men så lenge man har med forfatter tar det lengre tid og så så vi jo den lille filmen med Roar Ræstad.
    Ja, vi har jo lest kommentert ang Ove-sammenligningen hos hverandre, så den var nok lett å huske.;) Spesielt siden omtalen var så fersk.

    Det kan bli godt å se en eventyrfilm nå med rare småskumle skapninger. Har lest to anmeldelser som ikke er all verden, men shit.. 4 i Adresseavisa (ikke så værste det da) og 3 i en av Osloavisene. Vg, tror jeg..

    Liker

 2. Takk for godt selskap i går Beathe, beklager at jeg tørket vekk før filmen. Det var verken selskapet eller presentasjonen som gjorde det 🙂 Kjekt å høre at filmen var bra, når jeg så at den varte i 2 timer, er jeg glad jeg tøffet hjem. Bra du tok bilder og blogget, jeg slenger meg bare på din begeistring denne gangen 🙂

  Liker

  1. Takk i like måte, Tine! Som alltid like kjekt å være i lag med. For å være helt ærlig så tror jeg ikke at du hadde likt filmen. Ser jeg kunne fått med meg litt flere bøker for det var flere bøker som ble presentert som jeg kunne tenke meg å lese, men sånn ble det denne gangen.

   Liker

 3. Dere er heldige som blir invitert på det ene og det andre 🙂 Har lest boka og den var ikke noe for meg, men skal vurdere om jeg skal se filmen eller ikke når den kommer på blu-ray/dvd. Traileren har ikke overbevist meg helt ennå.

  Ser ut som du har hatt en fin kved og takk for referat 🙂

  Liker

  1. Man må vel kanskje like eventyrfilmer om man skal like denne filmen tenker jeg, det er jo en spesiell film som sikkert ikke er for alle. Ja, det er kjekt å være med på slikt,men har de ikke noe slikt i nærheten av der du bor, eller blir det for langt å komme seg dit?

   Liker

   1. Jeg liker eventyrfilmer, men det spørs litt hva slags eventyr det er. Likte ikke boka så kan ha med det å gjøre. Man vet aldri. Skal kanskje gi den en sjanse når den kommer poå blu ray/dvd. Har ikke vært på kino på flere år 🙂 Har fått noen invitasjoner før da det har vært slike arrangement i Trondheim fordi de reiser jo fra by til by av og til, men ikke fått invitasjoner i senere tid. Jeg er vel ikke «synlig» nok 🙂 Samtidig liker jeg ikke oppmerksomhet 🙂 Så noen har vel gitt meg opp til å invitere meg til noe :)Men godt at dere kommer med slike referater av og til 🙂 Og ikke meningen å virke sippete for det er jeg ikke, altså 🙂

    Liker

 4. Anita: Filmen fikk terningkast 5 i Aftenposten så de er litt uenige ser jeg, men sånn er det vel ofte. Jeg likte filmen veldig godt og mulig jeg går og ser den en gang til for min datter hadde veldig lyst til å være med 🙂

  Liker

  1. Godt å høre. Liker at det er variasjoner, opp og ned i kritkken ikke at alle er dårlige eller bare knallgode.. Da kan man gå med et mye mer åpent sinn. Har forresten avtalt med venninne å se filmen til uka.:)

   Liker

 5. Ina: Tror ikke det er det at du ikke er «synlig». Jeg skrev mail i sommer til flere av forlagene og spurte om de skulle ha slike høstmøter i flere byer, så det kan være derfor de husket på meg i år! 😀 Tror ikke du skal grue deg for å være med på slikt for man trenger strengt tatt ikke snakke med noen, de gangene jeg har gått alene så har jeg sittet for meg selv i pausen, det går helt fint.
  Blir spennende å se hvordan du liker filmen om du skulle bestemme deg for å se den en gang.

  Liker

Kommentarer er stengt.