Oppsummering- September

september-utenfor

Det er ikke ofte jeg har kunne sitte på uteplassen min ved inngangsdøren denne måneden, men det  nye utearealet begynner i hvert fall å ta form og det er da noe.
September er forbi om noen timer og det er på tide å ta en liten oppsummering på hva som er lest og skrevet om denne måneden.

 

BØKER LEST

 1. Alltid tilgivelse av Anne B Ragde – Norsk 2016
 2. Døden og andre tiggere av Anne Helene Guddal – Norsk 2016
 3. Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm – Norsk 2016
 4. Tilbake til Tall Oaks av Kathleen Grissom
 5. Eg er eg er eg er av Ruth Lillegraven – Norsk 2016
 6. Godt for magen -Lavfodmap av Julianne Lyngstad – Norsk 2016
 7. Glassklokken av Sylvia Plath – 1001bok /Lest i Lines lesesirkel
 8. Henrettelse med elefant av Per Schreiner – Norsk 2016
 9. Akuttbjellen av Karin Brunk Holmqvist
 10. Bekymringsmelding for Hanna Tidemann av Jon Krog Pedersen -. Norsk 2016
 11. Paris for èn av Jojo Moyes
 12. Lars er LOL av Iben Akerlie – Norsk 2016
 13. Winter i verdens rikeste land av Janne S Drangsholt – Norsk 2016
 14. Brevet til Rosalin av Øystein Orten – Norsk 2016 
 15. Lukta av våt jord om natta av Maria B. Bokneberg – Norsk 2016 

 

7 leseeks, 5 lånt på ebokbib, 3 kjøpte og av disse er 11 norske anno 2016, 1 1001-bok, 2 oversatte romaner.

 

Jeg er godt fornøyd med å ha lest hele 11 norske bøker anno 2016 med tanke på å lese seg opp før nominering til bokbloggerprisen 2016. Syntes det var kjekt å lese om Neshov-folkene igjen og ser frem til neste bok i serien. Det har vært et par bøker som ikke har falt særlig i smak blant de norske jeg har lest, men jeg må si at den jeg ble mest skuffet over var Jojo Moyes sin bok, Paris for èn. Det var en søt men akk så tynn historie men den største skuffelsen var nok likevel formatet forlaget har gitt ut boken på. Utgir den som en roman når den egentlig først var utgitt som en novelle, blåser opp teksten slik at den minner mest om en barnebok,mange sider var helt blanke mens andre var fylt opp med tegninger. Alt dette bare for å kunne utgi den som en «fullverdig»roman!

Fire av bøkene har skilt seg ut i positiv forstand,  Tilbake til Tall Oaks som har et tema som jeg interesserer meg veldig for, raseskillet og slavetiden.Glassklokken av Sylvia Plath som jeg skal skrive omtale på i helgen og som jeg har lest i forbindelse med Lines lesesirkel. To av de norske er også med på topp fire listen og det er de to siste bøkene jeg leste denne måneden, Brevet til Rosalin og ikke minst Lukta av våt jord om natta. Når jeg nevner disse betyr det ikke at de andre var dårlige eller ikke falt i smak hos meg, kanskje med unntak av Lars er LOL og Winter i verdens rikeste land som ikke ble noen høydare hos meg.

Denne måneden har jeg nesten overgått meg selv med å skrive om nesten alle bøkene jeg har lest,  bare 2 bøker gjenstår og de kommer det omtale på i løpet av helgen.

 

BØKER KJØPT

Klarer visst aldri å ha kjøpefrie måneder når det gjelder bøker, men det ble ikke så veldig mange denne gangen.

 1. Orlando av Virginia Woolf
 2. Eileen av Ottessa Moshfegh
 3. Do not say we have nothing av Madeleine Thien
 4. Paris for èn av Jojo Moyes

 

 

FRA BOK TIL FILM/ TV-SERIER-FILMER

Jeg var på kino tidligere denne måneden og så den nyeste Bridget Jones filmen, og skal si jeg fikk trimmet lattermusklene! Filmen er som vanlig basert på en bok av Helen Fielding.

 

 

Jeg har også sett «Purfurfargen» for den hadde jeg ikke sett på mange år, og den er basert på boken med samme navn av Alice Walker.

 

 

Ellers så har jeg vært på et bokmøte i september i regi av Cappelen Damm, og et referat fra dette kan du lese her.

 

SER FREMOVER MOT OKTOBER

 

Denne måneden har skrivelysten kommet litt tilbake og jeg satser på at det fortsetter fremover også.
I oktober blir vinneren av årets Manbooker kåret, men jeg har falt litt av lasset når det gjelder denne prisen på grunn av den «norske bøker anno 2016» basillen jeg har blitt bitt av og jeg har funnet ut at det viktigste for meg er å få lest, og da er det ikke så nøye om det er manbooker bøker eller norske, jeg må lese det jeg føler for der og da.
Idag er det akkurat en uke til bloggen min blir 5 år men jeg vet ikke om det blir «feiret» på noen måte!

Ellers så er det duket for flere bokmøter den kommende måneden og den første kommer allerede neste uke i regi av Vigmostad  og Bjørke hvor vi også skal få se filmen «Miss Peregrine`s home for peculiar children»og den gleder jeg meg til.

Ashehoug og Gyldendal er de andre forlagene som skal ha bokmøte den kommende måneden.
Jeg skal også på poesikonsert med Ruth Lillegraven og Benedicte Maurseth på Siljustøl Museum som ligger i nærheten av der jeg bor, men jeg har faktisk aldri vært der så det gleder jeg meg til – ikke minst å få høre mer av Sigd.
Selvfølgelig ser jeg også frem til mange fine lesestunder  også neste måned og kanskje får jeg skrevet litt om andre bøker som har lagt lenge i «skrive-bunken».

 

ØNSKER DEG EN FIN LESEMÅNED I OKTOBER!

 

HILSEN BEATHE

5 kommentarer om “Oppsummering- September

 1. Ser vi har lest samme bok i lesesirkelen for september – blir spennende å lese omtalen din og se hva du synes.

  Ellers er du jo veldig godt i gang med norske bøker utgitt i 2016!! Selv har jeg bare lest en her, har håp om å klare et par til i løpet av høsten 🙂

  Liker

  1. Likte «Glassklokken» veldig godt og skal selvfølgelig legge ut omtale så snart den er skrevet ferdig. Det har blitt noen norske bøker,det har blitt 35 bøker totalt hittil – det har gått litt på bekostning av Booker-bøker men det får stå sin prøve tenker jeg.

   Liker

 2. Denne oppsummeringen har jeg visst gått glipp av, eller jeg leste det mobilen på bussen og glemt å ta det igjen for å kommentere.
  Du har lest mye og variert i september, ser jeg. Jeg har bare lest tre av dine; Guddal, Ragde og Plath. Glassklokken er en av de få bøker jeg har lest to ganger.
  Spent på din omtale av boka.
  Ellers rakk ikke jeg septemberboka i 1001-sirkelen, dvs jeg prioriterte andre bøker. Skjønner ikke hva det er meg med og Drep ikke en sangfugl, har prøvd å lese den flere ganger. Må vel ta den opp igjen når jeg trenger en pause fra norskebøkene. 🙂

  Liker

  1. Ja, det er tungvint å svare fra mobil! 🙂 Skal skrive om Glassklokken i løpet av uken! Jeg kan røpe at jeg likte den veldig godt, Drep ikke en Sangfugl leste jeg i fjor men ser at jeg ikke har skrevet om den ennå. Nå er jeg inne i en stim med norske bøker og har nesten lest ferdig «Vær snill med dyrene» – den er lettlest og kan minne litt om små essays innimellom så den går rimelig fort å lese. Jeg har ikke fått begynt på 1001 – boken for oktober ennå men jeg ser at jeg har flere som ligger i skrivebunken så forhåpentligvis før 2016 blir 2017 har jeg fått skrevet om alle. Ser du leser «Syng meg vekk» og jeg er veldig spent på hvordan du liker den!

   Liker

 3. Ja, det blir lett feil.. Bra du likte Glassklokken, selv om den kan være litt tung/dyster, slik jeg husker den, men den traff meg i alle fall
  Ja, det er norskestimen som får ta skylden for at andre bøker få vente litt, skjønt jeg «presset » meg til å lese to nye amerikanske romaner forleden, ellers kommer jeg til å gå lei de norske..
  Jeg liker Syng meg vekk veldig godt, så langt, litt over halvveis, skal lese litt mer nå, er ikke på jobb i dag. I kveld blir det høstmøte med V&B.
  Ha en fin dag!

  Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.