Høstmøte med Cappelen Damm på Litteraturhuset i Bergen

cd-1-ok

Bokhøsten er i gang og med det følger også de årlige bokmøtene hvor de ulike forlagene reiser rundt og prater om bøkene som kommer eller nettopp har blitt utgitt.

Cappelen Damm er første forlag ute og i går kveld besøkte de Litteraturhuset her i Bergen.
Før selve presentasjonen av bøkene fikk vi servert mye god mat og drikke!

I nettet som vi fikk lå det 3 leseeks og en katalog over pocket bøkene og en tykk katalog hvor alle årets bøker var med. De gikk gjennom noen av disse.

Det var 6 forfattere tilstede og de fleste av dem leste et lite avsnitt fra boken sin. Det er noe eget å få presentert bøkene på denne måten og ofte kan man oppdage bøker man kanskje ikke hadde blitt oppmerksom på ellers.
Den første forfatteren er et godt eksempel på det.

 

cd-2

Siri Kvamme er en forfatter fra Haugesund som tidligere har gitt ut  tre bøker snakket om sin nyeste roman, Verden leker gjemselsom er basert på sine egne erfaringer omkring det å ha en øyesykdom. Til tross for at boken er basert på et forholdsvis alvorlig tema så var det kapittelet hun leste opp  veldig morsomt og de fleste i salen satt og humret og lo. Dette var nok til at jeg ble nysgjerrig på boken.

 

cd3-ok

Deretter var det mer kjente Vigdis Hjort sin tur og snakke om sin nyeste roman, Arv og miljø, og den passasjen hun leste var preget av en krangel hovedpersonen hadde med moren sin og Hjort levde seg helt inn i denne rollen og viste et voldsomt engasjement på scenen- det var nesten som jeg skvatt litt med det samme.

 

cd4-ok

Adam Bjerck var nestemann ut og han er som dere sikkert vet, best kjent som mannen bak Adams matkasse. Han har skrevet boken Enkle Hverdagsmiddager hvor det finnes en rekke menyforlag inkl handleliste for en hel uke. Han påpekte flere ganger viktigheten av å være økonomisk og ikke kaste mat. DER har jeg mye å lære ennå, selv om jeg prøver å være flink.

 

Cd5.jpg

Deretter var det søstrene Hilde og Ylva Østby sin tur, førstnevnte er skirbent og forfatter og den andre er klinisk nevropsykolog og hjerneforsker. De har skrevet en bok om hukommelse, Å dykke etter sjøhester, heter den og de fortalte på en morsom måte hvordan boken ble laget. Dette er ikke en bok om hvilke teknikker man kan bruke for å huske bedre men mer en bok om hvordan hjernen faktisk fungerer.

 

cd6

Chris Tvedt som er her fra Bergen snakket litt om den nye boken som kommer i oktober , Den som forvolder en annens død, og han fortalte mest om den tunge starten han hadde hatt når han skulle starte på denne boken. Det var veldig interessant å høre på. Jeg har ikke lest noen av hans bøker ennå, og vet ikke om og når jeg eventuelt skal lese denne.

cd7-ok

Erik Fosnes Hansen (Forfatteren bak Løvekvinnen) har kommet ut med ny bok,  Et Hummerliv, og den var et av leseeks som lå i nettet vi fikk. Han leste også fra boken sin og det var en artig begynnelse og jeg ser frem til å lese boken.

Han var den siste av forfatterne som var der, men de presenterte også en god del andre bøker.
Blant annet fikk jeg med meg at forfatteren Kathleen Grissom kommer ut med en ny bok i neste måned, Mellom to verdener,og er en oppfølger til romanen, Tilbake til Tall Oaks som jeg har kjøpt for lenge siden men ennå ikke lest-nå fikk jeg derimot en unnskyldning til å gjøre nettopp det.

Tine har også blogget om arrangementet og det kan du lese om her.

 

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Høstmøte med Cappelen Damm på Litteraturhuset i Bergen

  1. Glemmer alltid å sjekke når disse møtene er og får ikke invitasjon. Når skal dere neste gang? Kanskje vi kan ta tvangslesing i forbindelse med et sånt møte.

    Liker

  2. Interessant Beathe. Jeg liker godt slike bokmøter og er fortsatt skuffet over at CD glemte meg denne gang..Aner forøvrig ikke hvilket system de har for å sendte ut invitasjoner til bloggere, siden møtene primært er for bokhandlere og muligens bibliotek, men men-. Godt at dere refererer, selv om det gir mye mer info å selv være tilstede. Da kan man oppdage noen nye bøker man får lyst til å lese, istedet for bare å lese om dem. Særlig for oss som ikke bor i hovedstaden hvor de tross alt kan gå på pressekonferanser og og mange lanseringer–
    Jeg har på forhånd bestemt meg for å lese Fosnes Hansen, Hjorth og Tvedt- siden det er forfattere jeg liker fra før (når jeg får tak i bøkene og jeg rekker det)
    Ha en fin kveld.:)

    Liker

Kommentarer er stengt.