Oppsummering – August

 

Snart er august over og det er på tide med en liten oppdatering på hva som har skjedd på bokfronten den siste måneden.
Værmessig har det ikke vært noe sommer å snakke om og jeg har begynt å tråle sydenkataloger for jeg orker ikke en sommer til uten noe sol & varme å snakke om.

Har ikke hatt all verden leselyst de siste ukene men ved opptelling ble det noen likevel.

 

BØKER LEST

Jeg startet meget optimistisk på langlisten til Bookerprisen men når de norske høstbøkene kom ble fristelsen rett og slett for stor, og jeg fikk fokus på de i stedet. Har lest 5 Booker bøker hittil og klarer sikkert å lese et par stykker til før den 13,men jeg gidder ikke å stresse med det. Stress går ut over leselysten har jeg merket.

 1. The Many av Wyl Menmuir  – Booker langlisten
 2. Kan jeg bli med deg hjem av Marie Aubert – Norsk 2016
 3. Sigd av Ruth Lillegraven – Norsk 2016
 4. His bloody project av Graeme Macrae Burnet  – Booker langlisten
 5. Jane Ashlands gradvise forsvinning av Nicolai Houm – Norsk 2016
 6. Kineserne kommer av Karin  Bjørset Persen – Norsk 2016
 7. Endelig skal vi le av Birgit Alm – Norsk 2016
 8. Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood – Lines lesesirkel for august
 9. Syng meg vekk av Bror Hagemann – Norsk 2016
 10. All that man is av David Szalay – Booker langlisten
 11. Til bølgene av Ida Løkås – Norsk 2016
 12. Varden Steinar og drømmen om å gå av Randi-Lise hjelmeland Almås – Norsk 2016
 13. Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale – Norsk 2016

 

4 kjøpte, 9 leseeksemplarer, 3 fra Bookerlisten, 1 fra  1001-listen og 9 norske fra 2016.

 

BØKER KJØPT

Klarer visst ikke en hel måned uten å snope meg noen bøker.

 1. Virginia Woolf av Hilde Hagerup
 2. Virginia Woolf av  Bjørg Vindsetmo
 3. The North Water av Ian Mcguire
 4. Mellom oss av Ruth Lillegraven
 5. All that man is av David Szalay
 6. Gjenkjennelsen av Margaret Atwood
 7. Glassklokken av Sylvia Plath
 8. Sett ut en vaktpost av Harper Lee

I tillegg til bøkene har jeg kjøpt meg min første Kindle og den var jeg heldig og fikk kjøpt billig av Marianne. Gleder meg til å teste den ut.

kindle      kindle voyage

 

FRA BOK TIL FILM / FILMER & TV-SERIER

Har begynt på en ny runde med Gilmore Girls ellers er det lite tv-titting.

 

SER FREMOVER MOT SEPTEMBER

 

I slutten av denne uken er det duket for Bokbloggertreff igjen, jeg har enda ikke klart å komme meg avgårde et eneste arrangement, maybe someday…..

Neste måned starter høstmøtene med de ulike forlagene og først ute er Cappelen Damm som skal ha arrangement på Litteraturhuset førstkommende tirsdag. Jeg har meldt meg på et par andre arrangement også nå i september så det er duket for at leselysten skal stå i sentrum denne høsten også.

Skal til Oslo den 23 – 25 september og få med meg en ny Justin Bieber konsert, og skal selvfølgelig ta turen innom Eldorado bokhandel når jeg først er der.

I september skal jeg lese flere booker bøker, jeg skal også lese  «Glassklokken» av Sylvia Plath i Lines lesesirkel.Ellers tar jeg det som det kommer.

Terrassen er snart ferdig, det er snakk om en dag eller to til jeg får lov å gå ut der igjen- det skal bli kjekt! Og det skal bli godt å slippe de 4- 5 arbeidsfolkene som til stadighet har gått forbi der i disse månedene jobben har tatt.

 

ØNSKER ALLE LESERE EN RIKTIG FIN BOKHØST!

hot date
Fra Pinterest

 

 

HILSEN BEATHE

7 kommentarer om “Oppsummering – August

 1. Heldige du som får deg ny terrasse, håper inderlig du får innviet den med sol og en god bok før høsten setter inn for alvor. Av bøkene dine har jeg bare lest to, Kan jeg bli med deg hjem, og Sigd. Har et par til av de du har lest i august på vent. Akkurat nå leser jeg Biter av lykke og ligger på sofaen og drømmer om sjokolade 🙂 Ha en fin høstkveld Beathe!

  Liker

 2. 13 bøker med lite leselyst? Eg har hatt ingen leselyst i august og har kun 3 på lista. Av dine har eg lest Menmuir og Atwood av dine. Eg begynte godt med Booker-bøkene, men eg er redd det var dei bøkene som tok livet av leselysten min og har lagt Booker-sirkuset på hylla fram til shortlist.

  Så jillt med ny terrasse! Foreldra mine fiksa huset for eit par år sidan, og med tømrere utanfor huset i tide og utide (spesielt rundt baderomsvindauget tidleg om morgonen) var ikkje særleg festlig, så eg veit korleis det kjennes med ingen privatliv.

  Glassklokken og Sett ut en vaktpost har eg lest, sjølv har eg kun kjøpt tre bøker, men eg har lånt adskillig fleire på biblioteket.

  God september-månad, Beathe! (følg med på instagram i løpet av helga, legger nok ut ein del bilete frå utdelinga i alle fall).

  Liker

  1. Takk for det, Elida! 🙂 Jeg ser frem til oppdateringer fra dere som er i Oslo og bokbloggertreffet!

   Ja, det ble jo en del bøker likevel, men kanskje jeg har hatt en en mer jevn lesing og ikke disse leseøktene jeg pleier å ha, og da føltes det kanskje ikke så mye. Men jeg føler jeg ikke har vært overivrig med lesingen heller.

   Håper at bokbloggertreffet kan gjøre at leselysten din kommer tilbake, og like greit å legge booker litt til sides når det blir sånn. Jeg har tatt en liten pause jeg også nå men skal ta fatt igjen om et par uker.

   Ha en fin helg 🙂

   Liker

 3. Det er mange flotte bøker på lista di, jeg har planer om å lese et par av dem snart. Lykke til med ny terrasse! Jeg priser min egen, der jeg kan sitte når det både er nordavær og synnavær uten å fryse. Tlbringer mye tid der om sommeren. Når jeg kjenner etter mener jeg at vi har stort sett hatt en fin sommer her. Så nå håper jeg på en fin høst også, både her og i Bergen! God sepember. Beathe!

  Liker

 4. Her er det lenge siden jeg vært. Har dårlig til å besøke blogger i det siste så tar meg en liten runde og ser at alle har vært så pruduktive i august i motsetning til meg, så håper at september blir en mer produktiv måned:) Har slitt med leselysten jeg også, men nå begynner den omsider å klomme tilbake igjen. Oppsummeringen din er koselig som alltid 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.