Varden Steinar og drømmen om å gå av Randi-Lise Hjelmeland Almås & Nikolai Lockertsen

varden steinar
Det er ikke ofte jeg leser barnebøker lenger men av og til dukker det opp en og annen billedbok og da pleier jeg som oftest å lese dem før jeg gir dem videre til en venninne som har en liten jente og på den måten kan flere få glede av dem.

Varden Steinar og drømmen om å gå er fortellingen om den lille varden som ikke er helt som alle andre, den er mye mindre og står akkurat litt for langt unna stien til at den kan hjelpe menneskene som vandrer i fjellet.

Og som tittelen tilsier så har han en drøm om en dag å kunne gå, for han har et sterkt ønske om å kunne hjelpe til på lik linje som de andre vardene.

varden 1

Boken er full av fargerike tegninger og illustrasjoner……..

Varden 2

Historien fenget meg veldig og jeg vil tro…….

varden 3

 

At den også kan virke spennende for de som tilhører målgruppen……

varden 4

Her er Steinar sammen med den lille jenta Aurora!

 

Dette var en fin barnebok som passer både for liten og stor, og jeg må si at jeg fikk lyst til å gå tur i fjellet når jeg leste denne boken. Med andre ord så er dette en perfekt bok for fjellvante folk med små barn, eller for folk som har planer om å bli det.

Intervju med forfatteren finner du her!

 


Forlag: Vigmostad & Bjørke
Tittel: Varden Steinar og drømmen om å gå
Forfatter: Randi-Lise hjeleland Almås
Illustratør:Nikolai Lockertsen
Format: Innbundet
Utgitt: 2016
Kilde: Leseeks

 

HILSEN BEATHE

13 kommentarer om “Varden Steinar og drømmen om å gå av Randi-Lise Hjelmeland Almås & Nikolai Lockertsen

  1. Dette blir nok julegave til en liten pjokk som har fjellturinteresserte foreldre. Har tittet i den og likte særlig illustrasjonene godt.

    Liker

  2. Varden Steinar var en søt liten fyr! Jeg har ikke lest boka. Kapittelfestivalen i Stavanger nå i september har Vandring som tema. Jeg har ikke sjekket barnedelen av festivalen, men Steinar burde jo fått være med! Den som er med er bla. Tomas Espedal og boka «Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv». En Espedal som nettopp gikk ut og sa at ha kom til å dø om 6 års tid. jaja.. Jeg holder en knapp på Varden Steinar jeg 🙂

    Liker

  3. Så gøy at du har lest denne boken Beathe! Selv om jeg er glad i både fjell og barnelitteratur er jeg superstreng med meg selv om dagene, og valgte meg en annen barnebok fremfor denne 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.