Tre på rad- 2016

Egentlig er jeg ikke noe fan av  slike samleinnlegg, det vil si at jeg liker å lese andres men ikke å skrive et selv. Men haugen med bøker som venter på å bli skrevet om vokser for hver eneste uke og dermed må jeg gjøre et lite unntak denne gangen for å ha et lite håp om å komme i havn før 2016 blir til 2017…Ja, for når enkelte av bøkene er lest i januar og ikke skrevet om  når vi snart har nådd midten av august så forstår man at ting kan ta litt tid!

Bokhøsten er i gang og det er fryktelig mange bøker som frister, jeg har en god del Booker bøker som skal leses den neste måneden(ser hvor langt jeg kommer,kanskje jeg ikke rekker alle 13 men 8 har jeg et stort håp om å klare)

I tillegg til dette så har jeg et par mursteiner jeg «må» skumlese litt i før jeg kan skrive omtale på de, og siden dette er bøker jeg har lest i forbindelse med utfordringer jeg har meldt meg på så skal de få sitt eget innlegg fortløpende utover høsten.

 

der fire veier møtes

Dette må være den råeste boken jeg har lest i år! Et slektsdrama fra Finland som spenner seg fra 1895 og frem til i dag, helt fantastisk skildret av forfatteren som attpåtil er debutant. Han har også skrevet en oppfølger til denne som allerede er utgitt i Finland, vi kan bare håpe at den blir oversatt til norsk om ikke lenge. Utrolig lei meg for at jeg ikke har skrevet et innlegg på denne for det var mye som grep meg i denne boken, men den «sitter ikke i meg» lenger slik den gjorde med det samme den var lest ferdig. Om du ikke har lest denne ennå så les gjerne Rose-Marie sin flotte omtale av boken her.

Boken jeg leste var et leseeksemplar fra forlaget.

 

personer du kanskje kjenner

Denne boken leste jeg i januar/februar og måtte følgelig gå litt tilbake i notatene mine for å orientere meg litt før jeg begynte på dette innlegget.
Jeg var litt ambivalent til denne før jeg begynte fordi jeg ikke hadde helt sansen for skuespilleren, skjønt jeg vet ikke helt hvorfor for jeg har kun sett henne i «Hodejegerne». Må si jeg ble noe positivt overrasket av at hun skrev så pass bra, skjønt etter min mening  var det de delene av boken som handlet om de tre andre kvinnene som var best og ikke de som handler om hennes forhold til faren.

Boken jeg leste var et leseeksemplar fra forlaget.

 

ferrante. mi briljante venninne. omsl

Joda, jeg har begynt på Napoli-kvartetten jeg også selv om det nesten ikke kan virke sånn. Jeg leste denne første boken i mars så det begynner å bli en stund siden, og det er snart på tide med bok 2 og 3 som heldigvis ligger klar.
Det som er så herlig befriende er hvor enkelt det er å lese nynorsk. I mange år hadde jeg nesten en «fobi» mot det, men etter å ha lest ulike bøker på nynorsk de siste årene så har det blitt en sann fryd.
Men altså dette fenomenet fra Italia hvor vi sammen med denne forfatteren Elena, Lenu, ser tilbake på livet hennes og i hvert fall i denne første boken særlig på vennskapet hun hadde med Lila. Jeg likte denne boken veldig godt og ser på den  nærmest som en introduksjon til de tre andre bøkene. Jeg gleder meg til fortsettelsen for dette var veldig bra.

Boken jeg har lest er et ukorrigert prøveeksemplar fra forlaget.

 

 

Vel, meningen min var at jeg skulle ha to bøker til med i dette innlegget men samvittigheten min sier at disse må få et eget innlegg så da blir det slik. Ikke slik å forstå at disse tre bøkene ikke hadde «fortjent» et eget innlegg også, men tiden strekker ikke til og det er lenge siden bøkene er lest og jeg orker ikke lese alle bøkene i ventebunken en gang til.
Men bunken har i det minste minket litt og jeg er i gang – det er da noe!

 

 

HILSEN BEATHE

 

4 kommentarer om “Tre på rad- 2016

 1. Tre bøker jeg likte veldig godt. Ja, du er virkelig i gang med omtaler. Men du skriver som regel så lange og grundige omtaler, at jeg skjønner det kan ta tid. Fint å lese hva du skriver, Beathe. Håper du får en fin helg! Nå om finværet etter noen fæle regndager, og jeg ser lyst på tilværelsen igjen.

  Liker

  1. Takker! 🙂 Vi på vestlandet har blitt lovet litt sommer neste uke og jeg håper at solen finner det for godt å skinne litt her også! Det hadde vi trengt. Likte den finske aller best den finske tett fulgt av Ferrante, og jeg må si at Macody Lund overrasket.

   Liker

 2. Samleinnlegg må til av og til, vi rekker ikke over alt 🙂 Disse tre bøkene har jeg lest og likte dem godt alle tre, spesielt den finske 🙂

  Liker

  1. Nja, liker jo ikke å skrive slike innlegg jeg da! Men det gjør vel ikke du heller! Men jeg orket ikke lenger å ha så mye over meg, ikke nå som bokhøsten er i gang. Ja, likte vel best den finske jeg også og gav den full pott på terningen, tett fulgt av Ferrante.

   Liker

Kommentarer er stengt.