Oppsummering – Juli

regnvær i juli

Om få timer legger vi juli 2016 bak oss en gang for alle, den mest regnvåte på flere tiår!
Vi kan bare håpe at august byr på litt mer sol, slik at man kan få litt sommerfølelse i kroppen før høsten setter inn for alvor. Men aller først vil jeg ta en liten titt på hva som har skjedd på bokfronten denne måneden, hva er lest, skrevet om og har det dukket opp noen nye bøker i hyllene?

BØKER LEST

Opptellingen viser at jeg har lest 11 bøker denne måneden og det er jeg fornøyd med, det skal sies at to av dem var påbegynt i juni.

 

 1. Snart sover du av Haddy Njie og Lisa Aisato
 2. Det er noe som ikke stemmer av Martina Haag
 3. Et helt liv av Robert Seethaler
 4. En kvinnes største glede av Buchi Emecheta – Lines lesesirkel for juli
 5. En vakker dag av Colleen Hoover
 6. En ungdomsvenninne av Alice Munro
 7. En sang av lengsel av Andrea Levy
 8. Hot milk av Deborah Levy
 9. My name is Lucy Barton av Elizabeth Strout
 10. Onkel Toms hytte av Harriet Beecher Stowe (Påbegynt i juni) – Lines lesesirkel for juni
 11. Augustus av John Williams  (Påbegynt i juni)

 

6 leseeksemplarer, 3 kjøpte, 2 lånt på Storytel.

Jeg har lest flere gode bøker nå i juli,og jeg har lyst til å trekke frem èn, og selv om den kanskje ikke er den mest høylitterære boken av dem så opplevde jeg å falle pladask for boken og jeg opplevde at den vokste på meg flere dager etter at den var lest ferdig. Jeg snakker om «En vakker dag» av Colleen Hoover. Det ble sammen med musikeren Griffin Peterson laget åtte sanger til denne boken og her er en av dem.

 

 

MANBOOKER/ 1001-BOOK

Av de 11 leste bøkene så er 4 booker og 2 fra 1001-listen. Noe jeg er veldig fornøyd med.

 

BØKER OMTALT

4 av 11 bøker er skrevet om, vel, det er ikke så mye å skryte av og her kan jeg bare bli bedre.

 

BØKER PÅBEGYNT

Ladivine av Maria Ndiaye (Påbegynt i juni)
The Many av Wyl Menmuir

 

BØKER KJØPT

Klarte ikke å holde meg helt unna bokkjøp denne måneden heller og for det meste ble det engelske titler denne gangen – og fire er fra Booker listen.

 1. Ethan Frome, Summer, Bunner Sisters av Edith Wharton

 2. I Know Why the Caged Bird Sings av Maya Angelou

 3. En kvinnes største glede av Buchi Emecheta
 4. His bloody Project av Graeme Macrae Burnet
 5. The Sellout av Paul Beatty
 6. Work like any other av Virginia Reeves
 7. The Many av Wyl Menmuir

 

FRA BOK TIL FILM / FILM&TV-SERIER

Nå i juli ble hele serien  av Gilmore Girls lagt ut på Netflix og siden jeg ikke hadde sett mer enn enkelte episoder innimellom var det endelig duket for et skikkelig maraton og etter 2 uker var hele serien på 7 sesonger sett.

I slutten av november kommer endelig oppfølgeren som er en miniserie på 4 episoder à 90 minutter, og jeg heier selvfølgelig på Team- Jess når det gjelder hvem Rory bør ende opp med. Jeg syntes det var han hun hadde aller best kjemi med og etter det jeg vet den eneste av dem hun har vært kjæreste med i virkeligheten også.

 

I tillegg har jeg sett 4 av STEP UP filmene, digger å se på slike dansefilmer.

 

 

 

SER FREMOVER MOT AUGUST

Man kan undre seg om det er så veldig smart å sette seg mål om å lese 13 engelske bøker på litt over 6 uker når man allerede ligger bakpå med andre utfordringer man har meldt seg på, men det har jeg altså gjort. I skrivende stund så har jeg begynt på bok nr 3 så det har begynt bra i det minste, så gjenstår det å se om jeg rekker å lese alle før kortlisten blir presentert den 13 september – jeg snakker selvfølgelig om Booker prisen.

Jeg skal også prøve å bli bedre på å skrive om bøkene etter hvert slik at det ikke hoper seg sånn opp slik det har gjort nå, men dette er noe jeg «sliter» med hvert eneste år så kanskje det er på tide å få gjort noe med det.

I august begynner også bokhøsten, og den ser jeg frem til selv om jeg skal konsentrere meg om Booker aller først. Men det kommer en del norsk bøker som jeg ser frem til å lese også.

Juli har vært en stillesittende måned, jeg som var blitt så flink til å gå tur, men fra i morgen er det ingen bønn lenger, da er det LCHF-kosthold og turgåing som gjelder.

Ja, så må jeg ikke glemme å finne frem en  Margaret Atwood bok som skal leses i forbindelse med Lines lesesirkel nå i august.

 

ØNSKER ALLE SAMMEN EN FIN LESEMÅNED I AUGUST OG MÅTTE VÆRGUDENE VÆRE LITT SNILLERE MED OSS!

 

 

HILSEN BEATHE

 

8 kommentarer om “Oppsummering – Juli

 1. Det ser ut som du har brukt regnmåneden godt. Vi har lest like mange bøker denne måneden og det var gøy å se. Bortsett fra En vakker dag, har jeg ikke lest noen av dine, noe 1001 og Booker innslagene hos deg er en god forklaring på. Håper du får en fin august, lykke til med gåingen, håper vi kan erobre Stoltzen eller Fløyen en dag om ikke så alt for lenge 🙂

  Liker

 2. Må si jeg er imponert over Bookerlesingen din.:)
  Den kaster jeg meg ikke på enda.. har vel nok med de lesesirklene jeg er med i, egentlig.
  Har ikke lest noen av dine på lista. Du har lest mye.
  Jeg har vel lest 8 så langt i juli, kanskje jeg blir ferdig med den niende i dag. Men flere va bøkene jeg har lest har vært tykke, over 500 sider.
  Ha en flott leseaugust og lykke til med mer tur og kostholdsmålsettingen.:)

  Liker

  1. Med flere bøker på over 500 sider så ville jeg vært fornøyd med 8-9 bøker! Jeg har fulgt litt med fra sidelinjen tidligere når det gjelder Booker og i år ville jeg hive meg med, men om jeg ikke rekker å lese alle innen «fristen» så er det ikke så farlig. Jeg klarer det jeg klarer.

   Håper du også får en fin august, Anita! 🙂

   Liker

 3. Eg har lest fire av dine leste og sett Gilmore girls så mange gonger at eg har mista tellinga. Like bra første som tiende gongen 😉 Step Up har eg og sett, trur eg har sett dei fleste filmane.

  I august er det meininga eg skal lese «Alias Grace», men min bokhyleutgåve er på engelsk så eg trur det blir ein oversatt utgåve frå biblioteket. Tviler på at hjernekapasiteten er stor nok til heile Booker-lista pluss ein 500 siders Atwood 😉

  Eg begynner på jobb igjen i morgon, og setter min lit til sol og fint vér. Ungane syns det er supergøy med vasspytter så for deira del er det ikkje så farleg hvilket vér me får.

  Liker

 4. Jeg ser Gilmore girls på nytt, for å være klar til de nye episodene kommer ut. Har ikke som mål å slå rekorden din der da.

  Jeg har også lest «Onkel Toms hytte» i juli! Hva synes du om den? Jeg likte den godt.

  Ellers er jeg imponert over dere «Booker-leserne»! Jeg følger med på diskusjonene, men har ingen ambisjoner om å få lest dem.

  Liker

 5. 11 bøker er bra. Jeg har kun lest det er noe som ikke stemmer av disse. Jeg har vært ganske fornøyd med sommerværet. Kommet noen skurer innimellom, men stort sett ok. Hadde flott vær de dagene vi var i Bergen og heldigvis. Tok fløyen, og var i akvariet og spiste mye god sjømat. Jeg kom i gang med gåturer i sommer og håper å klare å fortsette utover høsten. Har og vært litt flink til å trappe ned mengde karbo. En uke igjen med ferie og så må jeg blir enda strengere.

  Liker

 6. Det ble bare ni bøker her så er ikke imponert med det. Men har vært flinkere til å la være å bruke internett så mye i det siste. Jeg er ikke den som er mye på fb så det er ikke det som er problemet, men har brukt tid på å se youtube videoer, og har blitt flinkere til å kutte ned på det og ikke være så ofte på internett ellers også, og heller gjøre noe mer fornuftig. Så kanskje flere bøker blir lest i august.

  Ha en fin august:)

  Liker

Kommentarer er stengt.