Man Booker prize 2016: Dette er langlisten

Endelig er langlisten til årets bookerpris kommet og slik ser den ut!

manbooker longlist 2016

The Sellout av Paul Beatty( US)

 The Schooldays of Jesus av J.M. Coetzee (Sør-afrikansk-australsk)

 Serious Sweet av A.L.Kennedy (UK)

Hot Milk av Deborah Levy (UK)

His Bloody Project av Graeme Macrae Burnet (UK)

The North Water av Ian McGuire (UK)

 Hystopia av David Means (US)

 The Many av Wyl Menmuir (UK)

  Eileen av Ottessa Moshfegh (US)

Work Like Any Other av Virginia Reeves (US)

 My Name Is Lucy Barton av Elizabeth Strout (US)

 All That Man Is av David Szalay (Canada-UK)

 Do Not Say We Have Nothing av Madeleine Thien (Canada)

 

Jeg kan ikke nok om prisen til å vurdere om dette er en høyst overraskende liste og derfor kan jeg ikke uttale meg så mye om den. Men for meg kan det virke som det er en del «krimbøker» med denne gangen?

Uansett skal jeg for første gang prøve å få lest så mange av disse som mulig før kortlisten blir offentliggjort 13.september 2016. Har lagt link til de ulike bøkene om det er ønskelig å lese litt om de ulike bøkene.

 

 

 

LYKKE TIL MED LESINGEN DE AV DERE SOM SKAL TA LISTEN FOR DERE DE NESTE MÅNEDENE!

 

Les gjerne Har du lest? sitt fine innlegg om langlisten.

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

 

 

18 kommentarer om “Man Booker prize 2016: Dette er langlisten

 1. Se her ja, der var det mye mer ukjent enn lista jeg la ut 😀 Jeg som hadde lest Han Kang og The Vegetarian som vant til og med. Ja sånn kan det gå i iveren! Her er mye ukjent, myyye ukjent for meg ja. Vurderer de to siste, kanadiske, siden de kan føyes pent til Canada-prosjektet mitt. Resten må jeg rett og slett google.. (evt være lat og vente på kortlisten..)

  Likt av 1 person

   1. Hehe…..det er fort gjort å blingse litt når man er ivrig, det kan hende selv den beste tror jeg. Når det gjelder Coetzee så har jeg ikke lest noe som helst av ham ennå, men har hatt for eksempel «Vanære» på lese-ønske-listen lenge.

    Tenkte jeg skulle se om jeg kunne låne Kindlen til min sønn for å få lest noen av bøkene, ser for meg at å kjøpe til Kindle er noe billigere enn enkelte ebøker kjøpt i norske nettbokhandler som av og til er til sjokkerende 5-600 kr for en ebok!

    Mulig jeg kan ta en prøvemåned på Storytel og ta biblioteket til bruk denne gangen, og så kan det være at jeg hopper over et par, jeg får se.

    Liker

 2. Eg har Levy og Strout hjå Storytel. Ingen av dei er lovande så langt, men det kan kome seg. Elles har eg lasta ner samples til Kindle’n av Menmuir, Means og Burnet.

  Satser på flest mogleg før 13. september – og håper og trur at Coetzee blir publisert tidlegare nå som han er nominert. Det har skjedd før.

  Likt av 1 person

  1. Godt å høre ang Coetzee! Jeg har nettopp nå angrepet Book Depository for FYSISKE bøker! Den er ny av året… Har gitt bort så mange bøker at det er plass i hyllene til en forandring. Ikke akkurat ferielektyre. Takk for tips hos Storytel, selv om de ikke er så lovende..

   Likt av 1 person

  2. Kanskje jeg skal melde meg på en prøveperiode på Storytel for å få med meg de bøkene selv om du ikke syntes de virker lovende så langt. Strout har jeg lest og likt en bok av før, men denne nye trenger jo ikke være bra for det.

   Så kommer jeg til å ta biblioteket i bruk og det er noe jeg sjelden gjør!

   Liker

   1. Finner ingenting om norsk utgivelse ennå, men boka har heller ikkje kome ut på engelsk. Utgivelsesdato er foreløpig i slutten av september, så eg håper verkeleg at den kjem ut i ein fart. August muligens!

    Likt av 1 person

 3. Hm… må innrømme at jeg ikke har lest noen av forfatterne før. Kanskje jeg kan vente til dere ivrige Booker-lesere har fordypet dere i kortlisten, og låne en av favorittene? Skal lese den norske utgivelsen av Howard Jacobsons siste, han er en Booker-vinner så jeg er litt med i gjengen 🙂

  Likt av 1 person

  1. Jeg har kun lest Strout sin forrige bok, ellers så er det ukjente forfattere for min del. Har lest om de fleste av bøkene og noen av de er litt «Krim-ish» så de kunne jo vært noe for deg,Tine? Men jeg kommer sikkert til å kjøpe et par fysiske bøker av disse på listen og de kan du selvfølgelig få låne om det er noen du vil prøve deg på! 🙂

   Liker

 4. Vi får organisere litt bytting av bøker når vi møtes til tvangslesekafe. Jeg har foreløpig kjøpt to til kindle og bestilt flere på biblioteket. Jeg leser på langt nær så mange som deg Beathe, så kan låne videre til deg de jeg ikke får lest eller levere dem kjapt tilbake:-) mulig jeg kjøper noen trykte også. Enkelte var dyre på Amazon, og ihvertfall en fantes ikke som e-bok. Ellers lurer jeg veldig på om Childhood of Jesus må leses før den nyeste. Noen som vet?

  Liker

  1. Eg har The Childhood of Jesus i bokhylla, og tenker å lese den før den nye. Det gjorde eg i fjor med Marilynne Robinson, men det er kun min kronologiske hjerne som krangler.

   Eg fant 2 hjå Storytel (Levy og Strout) og 8 til Kindle (Beatty, Kennedy, Burnet, McGuire, Means, Menmuir, Moshfegh og Szalay). Kennedy var sjokkerande dyr (nærmare 250 NOK). Eg har ikkje funne noko på mine bibliotek, men hadde eg sjekka Stavanger-biblioteket hadde eg muligens funne noko.

   Liker

   1. Jeg må også lese kronologisk men jeg gjorde faktisk ikke det med Robinsonboken i fjor. Jeg har tatt «en Elida» og hører på Levy og Strout på Storytel, kjøpt Burnet boken som ebok og har nettopp kjøpt Reeves og Beatty som fysiske bøker. Etter det får jeg se hva det blir til, om det blir bibliotek, låne av andre eller om jeg kjøper noen flere.

    Liker

  2. Det kan vi godt gjøre Silje! 🙂 Jeg har kjøpt Reeves og Beatty sin som fysisk bok og de rekker jeg forhåpentligvis å lese før den 12 aug. Ellers har jeg som Elida skaffet meg Levy og Strout på Storytel. Burnet kjøpte jeg som ebok gjennom Bokklubben. Da er jeg oppe i 5 bøker så langt så får jeg se om det blir bibliotek eller kjøpt noen flere. Coetzee sin bok må jeg også skaffe meg slik at jeg får lest den før den andre kommer.

   Liker

 5. Tre av bøkene (Macrae, Means og Menmuir) var ekstremt billig til Kindle, så jeg begynte med dem. Pluss Strout og Beatty som jeg fant på Norli. Ellers har jeg veldig lyst til å lese McGuire og Szalay, får se om jeg bestiller dem fra Bookdepository eller kjøper dem til Kindle. Uansett blir dette et spennende Bookerår.

  Liker

  1. Jeg har ikke Kindle selv men kan sikkert låne min sønn sin, men hvor kjøper du bøkene til Kindle? Jeg sjekket på Amazone men der virket de veldig dyre. Szalay kan nesten virke mer som en novellesamling enn en roman med ni ulike fortellerstemmer, men den virker interessant. Jeg er i gang med «Hot milk» og skal deretter høre «My name is Lucy Barton» og til slutt «His bloody project». Jeg har bestilt «Work like any other» og «The Sellout» foreløpig men mulig det er billigere på Bookdepository enn Bokklubben.Ja, det blir spennende fremover, og jeg håper jeg rekker over de fleste før kortlisten.

   Liker

 6. Mange var dyre på Amazon.com, men ikke de tre jeg nevnte. Szalay og McGuire var dessverre veldig dyre.

  Har du planer om å lese alle? Jeg rekker som regel maks gjennom 7-8 og det er alltid noen som ikke frister. Jeg er ikke giret på å lese Kennedy, Levy, Moshfegh og Reeves, men det kan jo være jeg endrer mening senere. Får se hvor raskt jeg kommer meg gjennom resten. Jeg er skeptisk til Stroud også, men det virker som om mange liker henne og boken var lett å få tak i samt kort, så den blir nok lest snart.

  Jeg tenkte å lese The Childhood of Jesus også, fant den på Bystasjonen. Jeg har lest flere av Coetzee tidligere og er ganske spent på Childhood og Schooldays.

  Liker

 7. Fantastisk å se så mange igang med Bookerpris lesing. Tusen takk for lenke ❤

  En av bøkene jeg er ganske fascinert av er The Many av Wyl Menmuir. Rett og slett fordi historien bak er så utrolig; en debutant som skrev boken mens han bodde i en bobil, har tatt et skrivekurs på nett.. og boken hadde ikke fått en eneste anmeldelsene i avisene før den Bookerpris juryen fikk den inn på radaren. Og nå er han finalist i en av verdens mest kjente litteraturpriser. Den slo ut McEwan, Barnes, Don DeLillo etc. Er boken genial eller er årets jury på bærtur?

  Gleder meg til å lese sammen med deg i høst, Beathe! 🙂

  Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.