En vakker dag av Colleen Hoover

en vakker dag
Forfatteren bak denne boken har på få år skrevet hele 11 bøker i sjangerne young adult og new adult, og to av disse har stått en stund i bokhyllene her hos meg uten at jeg ofret så mange tanker på dem. Men akkurat nå passet det bra med en feelgood og da falt valget på denne og det er jeg glad for.
En av mine guilty pleasures er at jeg elsker å se romantiske filmer selv om de er aldri så forutsigbar og «småteit» av og til er det fint å lese en bok med de samme ingrediensene som man finner i en slik film. Det fikk jeg tildels her men jeg syntes denne boken rommer så mye mer enn «bare» en håpløs kjærlighetshistorie.

 

En vakker dag er fortellingen om den 22 år gamle Sydney som på bursdagen sin oppdager at kjæresten hennes gjennom 2 år er utro med hennes beste venninne, en venninne hun også deler leilighet med.

Hun flytter ut på dagen og får bo i et ledig rom i leiligheten til Ridge, en gitarist som bor i blokken rett ved siden av og som hun har snakket en del med på sms etter at hun har hørt ham spille gitar ute på balkongen. Nevnte jeg at han var en skikkelig kjekkas?

Sydney og Ridge begynner å samarbeide med musikken, han komponerer mens hun skriver tekst til låtene. Det utvikler seg snart et nært vennskap mellom dem men de må etter hvert innse at de er svært tiltrukket av hverandre. Siden han har kjæreste og hun ikke er interessert i å ødelegge forholdet dem imellom bestemmer de seg for å ikke leve ut disse sterke følelsene de har for hverandre, og de kjemper imot begge to men kan to personer som føler så sterkt for hverandre klare å holde seg unna den andre….?

 

Lyst er lett å bekjempe, siden lyst bare har ett våpen: tiltrekning. Det er langt vanskeligere å vinne en krig mot hjertet.

S.196

Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at det her er duket for et aldri så lite trekantdrama, og normalt sett ville jeg aldri  heiet på «den andre kvinnen» men det gjorde jeg her.
Følelsene mellom Sydney og Ridge var til å ta og føle på, og ikke minst var det en sterk opplevelse å overvære utviklingen av det unike vennskapet deres.Til tider var det nesten vondt å lese for forfatteren har skapt et så levende bilde av de to karakterene at det var nesten som å sitte og se en film. Hovedpersonene er morsomme og finner på mange ting, og de utvikler sin egen interne humor som var helt herlig å lese om.

Forfatteren har valgt å gi begge karakterene fortellerstemme og på denne måten får vi servert historien fra begge sider og det likte jeg godt fordi da får man et mye bredere innblikk i det som skjer.

Hoover skriver på en lettfattelig måte og ikke minst så var det veldig følelsesladet slik at jeg ofte satt med klump i halsen. Det er en god del drama her, og det må det vel nesten være om det skal være troverdig, kjærlighet er aldri enkelt. Den er tildels forutsigbar uten at jeg syntes at det gjorde noe som helst, jeg likte boken veldig godt og syntes det var en veldig fin og ikke minst lidenskapelig kjærlighetshistorie.Og selv om den har noen av de samme ingrediensene som andre feelgoodbøker så føler jeg at dette ikke var en typisk kjærlighetshistorie jeg har lest mange ganger før heller. Denne gikk rett hjem her hos meg og er en av de bedre feelgoodbøkene jeg har lest på lenge.

Hoover har sammen med musikeren Griffin Peterson laget soundtrack til denne romanen og det ble anbefalt å høre sangene etter hvert som tekstene dukket opp i romanen og det gjorde jeg. Veldig bra musikk og lenger ned i innlegget har jeg lagt ut en link til den sangen jeg ble mest hektet på.

Det blir ikke lenge til jeg leser den andre boken jeg har liggende av samme forfatter, og håper at den gir meg en like god leseopplevelse som jeg hadde med denne. Det er heller ikke umulig at jeg må sjekke ut noen av de andre bøkene hun har skrevet  etter hvert også.
Anbefales og vær så snill å si at det planlegges en film av denne boken!

 

Andre som har blogget om boken: Pervoluto som kanskje ikke ble fullt så begeistret som det jeg ble.

 

Jeg er overbevist om at mennesker møter andre mennesker med sjeler som hører sammen med deres egen. Noen kaller det sjelefrende. Noen kaller det ekte kjærlighet.

S.263

 

 


Forlag: Gursli Berg
Original tittel: Maybe someday
Norsk tittel: En vakker dag
Forfatter: Colleen Hoover
Oversettere: Dorthe Erichsen, Hilde Lyng og Lisa Vesterås, MNO
Format:Heftet
Sideantall: 407
Utgitt: 2014
Min utgave:2016
Kilde: Leseeksemplar

 

Forfatter

colleen hoover

Colleen Hoover er født i 1979 og er en amerikansk forfatter. Hun har alltid skrevet små historier til husbruk men i 2011 bestemte hun seg for å skrive en lengre historie inspirert av låten » Head Full of Doubt/Road Full of Promises» av The Avett Brothers – hun kalte den Slammed og la den ut på internett i 2012, den ble da plukket opp av en kjent bokblogger og et halvt år senere lå den på bestselgerlisten til New York Times. Hun henter mye inspirasjon fra musikkens verden og regnes som en viktig indie-forfatter innen kategoriene Young Adult og New Adult. Siden debuten i 2012 har hun skrevet 11 romaner, og samtlige har havnet på NYTs bestselgerliste. Flere av hennes titler har blitt nominert til Goodreads Choice Awards i kategorien Romance, og i 2015 vant hun med Confess.(Info: forlagets nettside)

 

HILSEN BEATHE

14 kommentarer om “En vakker dag av Colleen Hoover

 1. Helighet, dette hørtes ut som en ordentlig god fell-good, og den legges øverst på hylla til neste gang jeg trenger en slik bok. Kan godt tenkes høsten blir en tid hvor de tunge bøkene legges bort til fordel for feel-good. Forøvrig synes jeg denne kategorien har et altfor dårlig rykte. Bøkene i seg er ikke sammenlignbare med den «såkalt høyverdige litteraturen», men vi trenger bøker i alle kategorier og til alle typer mennesker. Så nyt dine guilty pleasures, du – det skal jeg også gjøre 🙂 Ønsker deg en glad dag 🙂

  Liker

  1. Ja, denne må du lese – en herlig bok! Før var dette min favoritt av type bøker men nå blir det lenge mellom hver gang jeg leser en skikkelig feelgood, og selvfølgelig kan det ikke sammenlignes med «høyverdig litteratur» som du sier men samtidig er det behov for denne type bøker også. En fin søndagskveld til deg Pia! 🙂

   Liker

 2. Noen ganger er det slett ikke de dype romanene med de alvorlige temaene man trenger, og det er veldig rart at feel-good-romaner (som fortsatt mangler et godt norsk navn), har så dårlig omdømme. Jeg vil tru at de fleste som har en hang til å lese skjønnlitteratur leser for å la seg underholde, ikke først og fremst for å utvikle seg som menneske? Klart vi skal la oss forføre og underholde- OGSÅ av det lettleste, forutsigbare og engasjerende, ingen grunn til å være flau!
  Når det er sagt… Jeg trudde det var ei bok i samme kategori jeg trengte, men foreløpig har det gått litt trått. Nå har det gått prestisje i å fullføre, er halvveis, og har forventninger om at det snart skal skje dramatiske ting, så det er fortsatt håp!
  Fortsatt god sommer ;o)

  Liker

  1. Litt «alvor» er det å spore her også, men det er med en av bikarakterene og dermed kanskje ikke det mest fremtredende i romanen. Ja, av og til er man ikke ute etter annet enn å la seg underholde og det må være helt greit tenker jeg.
   Det eneste «negative» er at jeg har fått disse sangene på hjernen og spiller de dagen lang 🙂

   Fortsatt god sommer til deg også!

   Liker

 3. Det finnes en hel del litteratursnobberi i Norge (og verden), Bare se på hvordan den såkalte kiosklitteraturen blir behandlet, som et eller annen flaut noe som i alle fall ikke skal høre hjemme i den «ordentlige» skjønnlitteraturen. Dette er på tross av at serielitteratur leses ivrig og noen av serieforfatterene er elsket av folket.

  Som skjønnlitterær forfatter får en ikke den samme kredibiliteten i miljøet hvis en ikke har skrevet noe dypt, nyskapende og språklig eksperimentelt. Slikt har jeg alltid blåst i!

  Jeg synes derfor det er bra at du representerer den fine bredden i litteraturlandskapet. Jeg liker at du ikke skyr verken høy- eller lavlitteratur. Det som har vært viktigst for meg, er at folk leser og hygger seg.

  Liker

  1. Takk for det,Alexander! 🙂 Før leste jeg nesten bare feelgood og har lest min dose av kiosklitteratur opp gjennom tidene, og jeg syntes den type litteratur får ufortjent dårlig rykte på seg. Og selv om man ikke kan sammenligne høy – og lavlitteratur så er det behov for begge deler tenker jeg, det er mange ulike lesere der ute og det skal finnes noe for enhver som har lyst til å bruke deler av tiden sin på å lese.

   Du nevner serielitteratur, og som oftest består de seriene av mange bøker men folk som følger med på disse klarer omtrent ikke vente til neste bok kommer ut – jeg tenker det må jo være noe ved disse bøkene siden så mange leser dem.

   Av og til vil man bare la seg underholde og noen ganger vil man gjerne ha litt «motstand» å bryne seg på, og da er det godt at det finnes mange ulike type bøker der ute! 🙂

   Liker

 4. Der ga du meg et mysterium å løse. Denne boken har jeg lest, men jeg har tydeligvis ikke skrevet om den… er det virkelig mulig at jeg har hull i kronologien min?? Skrekk og gru.. Husker boken veldig godt, likte den like godt som du gjorde, til tross for at jeg ikke lyttet til musikk underveis. Håper du har det fint i sommer-Bergen, vi har snudd nesen sørover igjen og hverdagen nærmer seg 🙂

  Liker

  1. Ja, jeg leter litt etter omtalen din for jeg mener jeg mener jeg så bilde av boken inne på siden din for en tid tilbake – men jeg fant ikke noen omtale så da har det glippet litt. Godt å høre at du likte den, og musikken, vel – my kind of music – blitt helt hektet! 😛

   Har det fint men har snudd opp-ned på døgnet så det har blitt veldig lite turgåing de siste ukene, men nå er «ferien» slutt og jeg må tilbake til min vanlige rutine.

   Liker

Kommentarer er stengt.