Det er noe som ikke stemmer av Martina Haag

det er noe som ikke stemmer
Hørte om Martina Haag for aller første gang på Skavlan for en god stund siden ( Link til intervju nederst i innlegget) men det var først etter å ha lest Marianne sin omtale av boken jeg bestemte meg for å lese den. Dette er en roman delvis basert på de følelsene forfatteren selv satt med når hun gikk gjennom en skilsmisse for et par år siden.

Forfatteren Petra og programlederen Anders er gift og har to barn, de er lykkelig gift som det heter og lever et såkalt perfekt liv.

Men etter hvert krever Anders mer og mer tid for seg selv og tilbringer veldig mye tid ute i sommerhuset deres. Petra blir etter hvert mistenksom til dette og tenker at det er noe som ikke stemmer.

Jeg røper ikke for mye når jeg sier at hun får rett i sine antakelser – Anders har funnet seg en ny og krever skilsmisse, og Petras verden stod med ett helt stille.

-Jeg kan endre meg, jeg skal gjøre alt du vil jeg skal gjøre, jeg er klar for alt mulig.
Han gir meg en siste klem, så slipper han, og det lyder nesten som om han ler da han sier:- Det er for sent. Det er ingen vits.

S.83

Romanen veksler mellom nåtid hvor Petra har tatt seg sommerjobb som hyttebestyrer langt oppe på fjellet og hvor hun fremdeles er preget av ektemannens svik  og må prøve å komme seg gjennom prosessen det er med å skulle reise seg igjen.Mens hun er på fjellet går hun i gang med å skrive på en ny bok(denne?) Andre kapitler tar for seg hva som skjedde like før og etter bruddet hvor Petra blant annet ville kjempe for ekteskapet mens Anders på sin side var helt ferdig med henne.

Forfatteren har et enkelt og lettfattelig språk men hun skriver ærlig og direkte, noe som gjør at det hele fremstår veldig troverdig, og siden jeg selv har vært skilt så var det en del ting å kjenne seg igjen i her. Jeg fikk  sterk medfølelse for Petra selv om jeg ikke akkurat har vært i hennes situasjon. Jeg syntes at forfatteren var flink til å formidle de tanker og følelsene hun satt med underveis.
Dette var mitt aller første møte med  forfatteren og hun har skrevet en helt ok bok om hvordan det er å bli sveket og hvordan man reiser seg igjen i etterkant.
Det kom  forsåvidt ikke frem noe nytt som jeg ikke har lest om før eller opplevd selv og er noe usikker på om den gav meg så mye annet enn en helt grei leseopplevelse de timene det tok å lese den.

BOKEN KOMMER I SALG I AUGUST.

I tillegg til Marianne så har Åslaug skrevet om boken.

http://www.svt.se/skavlan/martina-haag-om-skilsmassan-man-tror-att-man-ska-do/

 


Forlag: Juritzen
Original tittel:Det er något som inte stämmer
Norsk tittel: Det er noe som ikke stemmer
Forfatter: Martina Haag
Format: Innbundet
Sideantall: 199
Utgitt: 2015
Min utgave:2016
Kilde: Leseeksemplar

 

Forfatter

martina haag
Foto: Piratförlaget

Martina Haag eller Helen Martina Uusma som hun egentlig heter er født i 1964 og er en svensk skuespiller, forfatter og spaltist. Hun har blant annet skrevet boken Fantastisk og elsket av alle som blir betegnet som en svensk versjon av Bridget Jones.

 

HILSEN BEATHE

 

 

4 kommentarer om “Det er noe som ikke stemmer av Martina Haag

  1. Ser ut som vi hadde samme oppfattelse av boka her. Helt ok, men ikke noe revolusjonerende i noen retning. Grei tidtrøyte og lettlest, akkurat slik som sommerbøker bør være. Takk for linken 🙂

    Liker

  2. Hei. Denne har jeg jo liggende, men skjønner at den ikke skal prioriteres med det første.. Skilsmisser er ikke mitt yndlingstema i litteraturen (har vel lest nok av det) , da må det være særdeles godt skrevet og ha noe originalt ved seg.

    Liker

Kommentarer er stengt.