Oppsummering – Juni

sommerlesing-300x200

 

Dette blir den korteste oppsummeringen jeg noen gang har hatt for det er ikke mye å skrive hjem om denne gangen – men det skal bli kjekt å legge denne nitriste måneden bak seg en gang for alle.

Når jeg skriver nitrist så er det med tanke på at jeg omtrent ikke har lest noe som helst i juni – jeg har rett og slett hatt en «alvorlig» lesesperre som jeg håper snart er over!

BØKER LEST

 1. Onkel Toms hytte av Harriet Beecher Stowe  (Påbegynt)   1001-bok
 2. Tilgi meg av Lori Nelson Spielman
 3. Ladivine av Maria   Ndiaye     (Påbegynt)
 4. Mensen av Rune Markus
 5. Augustus av John Williams   (Påbegynt)

 

BØKER OMTALT

Har skrevet om de to jeg har klart å fullføre denne måneden og i tillegg har jeg skrevet om to bøker jeg leste i mai.

 

BØKER KJØPT

Har snopt litt denne måneden og tre nye bøker fikk flytte inn.

 

 1. Jane Eyre av Charlotte Brontë
 2. Lotte i Weimar av Thomas Mann
 3. The Glorious Heresies av Lisa McInerney

 

 

FRA BOK TIL FILM/ FILMER & TV-SERIER

Jeg har såvidt begynt på Outlander som er basert på Diana Gabaldo sine bøker.

I tillegg så jeg en film som er litt i gate med «De urørlige» og «Et helt halvt år» – The fundameltals of Caring – en film jeg likte godt.

 

 

SER FREMOVER MOT JULI

 

I morgen skal bokbloggerne her i Bergen ha et nytt treff for da får vi besøk av Stine fra Trondheim og det gleder jeg meg veldig til. Jeg håper at møtet skal være med og bidra til å blåse liv i leselysten min igjen.

Den neste måneden skal jeg lese de jeg har begynt på og i tillegg skal jeg smugtitte litt på et par av høstens bøker – det blir nok sikkert et par lettleste sommerbøker også tenker jeg.
Jeg pleier å lage et sommer-innlegg med oversikt over bøkene jeg skal lese men slik har det ikke blitt i år.

Det blir ikke sommerferie her på bloggen i sommer selv om det kanskje kan virke slik for det er jo rolig her på bloggen for tiden. Håper å komme sterkere tilbake!

utsikt fra lyderhorn
Utsikt fra Lyderhorn 28/6-2016

 

ØNSKER DERE ALLE SAMMEN EN RIKTIG GOD SOMMER!

 

HILSEN BEATHE

11 kommentarer om “Oppsummering – Juni

 1. Lesesperre ja… Jeg hadde det tidligere i vår, også den forholdsvis alvorlig… Heldigvis over det der nå, men skrivinga derimot..!! Nå ligger det en drøy stabel her og venter, og hver dag tenker jeg at «i mårra! DA skal jeg skrive fra morgen til kveld! Om alle disse fine bøkene jeg har lest, og forberede innlegg om de bøkene jeg er i gang med. I morgon, i morgon, men ikkje i dag…» Så leser jeg litt til, pusler litt ute, rydder litt inne- og vips så er dagen gått, og jeg tenker at «I mårra! DA skal jeg skrive fra morgen til kveld! Om alle disse fine bøkene jeg har lest…» Og stabelen vokser og det blir bare enda bitte litt vanskeligere å komme i gang…

  Men juli blir bra, vettu! Og AUGUST!! God sommer :o)

  Liker

  1. Ligger langt etter med skrivingen også! Og noen bøker har jeg lest i forbindelse med utfordringer som jeg har meldt meg på og kjenner at det gnager litt- men jeg må rett og slett bare ta et steg tilbake og tenke at bøkene blir skrevet om når de blir. Jeg får teste ut et par bøker jeg har lest og likt og kanskje lysten kommer tilbake!
   Men det er kjedelig når det står på – Hva gjorde du for å kommer over den?

   Liker

 2. Jeg begynte labert i januar, men så har det sakte men sikkert tatt seg opp. Ikke stress med lesesperren. Eller eventuell skrivesperre. Det løsner når det løsner. Ihvertfall ikke før. Det beste? Det kan kun bli bedre hvis man havner helt i bunn 😀

  Liker

  1. Høres jo bra ut, for jeg tror neppe jeg kan komme lenger ned nå så det kan bare betyr at det skal begynne å komme seg igjen snart det! 🙂 Krysser fingrene for det – det er utrolig kjedelig!

   Liker

   1. Prøv med noen korte dikt- eller novellesamlinger. De sparker normalt igang leselysten min igjen. Ikke «Krig og Fred»…kan du sei…

    Liker

 3. Åååå, men fem bøker er jo bra, Beathe! Om enn ikke det du hadde forestilt deg 🙂 Og wow du har anskaffet Jane Eyre… gleder meg til du starter på 🙂

  Liker

  1. Har bare fullført to og det er ikke mye å snakke om! Og begge var lettleste. Det kommer seg vel etter hvert. Jeg gleder meg til å ta fatt på Jane Eyre- den har jeg ønsket meg lenge! 🙂

   Liker

 4. Outlander. ❤ Savner å se den, men jeg er jo ferdig med sesong en. Må enten begynne på neste bok i serien, eller se TV-serien på nytt. (antall bøker lest pr mnd, – ikke stress… det går seg til.. 🙂

  Liker

 5. Jeg syns du har en flott oppsummering, og fem bøker er noe å kimse av. Og lesesperre kan vi ha noen og hver, når det blir mye annet å tenke på. Så jeg ønsker deg en nydelig juli måned, med akkurat passe bøker lest!

  Liker

 6. Lesesperre har eg ikkje hatt i juni, men det har vore små tilfeller av det her i gården også. Start med noko enkelt, og bygg det sakte opp igjen, håper det snart går over. Eg har ikkje lest nokon av dine for juni, men Jane Eyre er ein av mine store favoritter, og Thomas Mann må eg lese meir av. Eg har eit par uleste i bokhylla blant anna Lotte i Weimar. Den Mann-boka eg har lest, Buddenbrooks, var ein høydare då eg las den for nokre år sidan.

  Ha ein fin lørdag, Beathe! Kanskje du har sol i dag, her sprutregner det 😉

  Liker

 7. I desember i fjor leste jeg bare to bøker så å havne i en reading slump er ikke gøy, men du har da fått lest litt likevel 🙂 Hadde alvorlig lesesperre fire ganger i fjor og en i år, så vet hvor håpløst det føles og håper det løsner seg etter hvert 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.