Bokhøsten 2016 – Oversatte bøker

books-love-heart-autumn-leaves-bokeh-1680x1050

De aller fleste holder vel på og finne frem bøker de skal ha med seg på ferie, eller i hvert fall tenke ut hva de skal lese nå i sommer! Det gjør forsåvidt jeg også, men i dette innlegget har jeg lyst til å se litt lenger frem – mot høsten og hvilke bøker som kommer da!

Flere forlag har allerede kommet ut med høstlistene og dere har sikkert mottatt mail angående noen av høstbøkene. Jeg skal selvfølgelig ta for meg hvilke norske bøker som kommer i høst med tanke på bokbloggerprisen 2016 – men i dette innlegget konsentrerer jeg meg om oversatte bøker.

Dette blir ingen fullstendig liste over alle bøkene som kommer da jeg kun har valgt å ta med de jeg kunne tenke meg å lese selv – eventuelt bøker jeg har lest på engelsk og har lyst til å anbefale videre.

BELGRAVIA_productimageForfatteren bak Downton Abbey kommer ut med en ny roman, denne blir  først lansert som ebok  hvor man helt frem til lanseringen av boken kan kjøpe et kapittel pr uke. Dette er noe flere artister har holdt på med lenge, og det er morsomt å se at også bokbransjen tar etter.
Litt om handlingen: Belgravia begynner med et ball i Brussel kvelden før slaget ved Waterloo, og så forflytter vi oss til London i 1840-årene. Vi følger to familier i en tid med store sosiale omveltninger. Familien Trenchard representerer de nye pengene, mens familien Brockenhurst tilhører den tradisjonelle overklassen. Innenfor denne historiske – og arkitektoniske – rammen utspiller det seg en gripende, spennende og intens historie med alle de elementene man kan ønske seg i en underholdningsroman: kjærlighet, svik, renkespill, gambling, sjalusi og lidenskap.

 

et lite livDenne var på Bookerlisten i fjor og er for en murstein å regne med sine 700 sider. Jeg tok ikke sjansen på å lese denne på engelsk i fjor og derfor er det en etterlengtet bok som jeg ser frem til å lese.
Litt om handlingen:Da fire studiekamerater flytter til New York for å slå seg opp der, er de blakke og rotløse, uten annet enn vennskap og ambisjoner som drivkraft. I løpet av nesten 700 sider og et halvt århundre blir relasjonene mellom vennene dypere og mørkere – preget av kjærlighet og tillitsbrudd, suksess og hovmod. I sentrum står Jude. Midt i livet er han en skremmende dyktig advokat og likevel en ødelagt mann. Han hjemsøkes av traumer fra barndommen som ikke bare virker umulig å overvinne, men som han frykter vil forme livet hans en gang for alle …

 

en søster i mitt husForfatterens forrige bok, I skumringen synger svarttrostenble jeg noe skuffet over selv om deler av den var bra. Jeg vet at hun kan skrive gode bøker og jeg likte veldig godt La meg synge deg stille sanger og Din godhet. Derfor ser jeg frem til en ny roman fra denne kanten og krysser fingrene for at denne faller mer i smak.
Litt om handlingen: Søstrene Maria og Emma har ikke sett hverandre siden moren døde for to år siden. Nå kommer Emma på besøk til Marias hus i Spania. I begynnelsen er forholdet dem i mellom anstrengt. Maria bor alene og opplever at Emma forstyrrer livet hennes.
Men gradvis går samtalene dem imellom inn på et dypere spor og minnene fra barndommen dukker opp. Til slutt må de begynne å prate om det unevnelige. Om søsteren de mistet. Den mest elskede av dem, hun som døde.

 

huset ved innsjøenJeg har enda ikke lest noe av denne forfatteren, men har flere av bøkene hennes på vent. Denne skal jeg få tilsendt fra forlaget og jeg regner med at denne blir lest i sommer en gang.
Litt om handlingen:Juni 1933. I familien Edevanes feriehus, Loeanneth, er alt klart for det årlige midsommerselskapet. 16-gamle Alice Edevane har forfatterambisjoner og er spesielt spent. Ikke bare har hun funnet det perfekte vendepunktet i romanen hun skriver på. Hun har også blitt forelsket i noen hun ikke skulle bli forelsket i. Men innen klokken slår midnatt og fyrverkeriet lyser opp nattehimmelen, har familien Edevane lidd et tap som gjør at de aldri kommer tilbake til feriestedet sitt.
70 år senere er Sadie Sparrow i Cornwall på ferie etter en spesielt vanskelig sak hun har jobbet med som etterforsker i London. Hun har trukket seg tilbake til sin bestefars hytte. En dag kommer hun over et forlatt hus omgitt av en overgrodd hage og en stor skog. Hun får høre historien om en liten gutt som en gang sporløst forsvant fra Loeanneth.
Alice Edevane, som nå har blitt en eldre dame, lever et stille og rolig liv som bestselgende krimforfatter i sitt fasjonable hjem i London. Helt til en ung politietterforsker tar kontakt og begynner å stille spørsmål og vil vite mer om Edevane- familiens fortid. En familiefortid bestående av hemmeligheter Alice hele livet sitt har forsøkt å glemme.

 

gud hjelpe barnetHar kun lest Elskede av denne forfatteren og den gav så definitivt mersmak og har planer om å lese bøkene hennes.
Litt om handlingen:Hun kaller seg Bride, den vakre, glamorøse unge kvinnen. Hun er en uforferdet, overmodig og selvsikker forretningskvinne – og så nattsvart i huden at den nærmer seg det blå. For den lyshudede moren hennes var det så fornedrende at hun nektet barnet selv det det minste tegn på kjærlighet.
Bride brant etter å bli elsket. Nå vil hun så gjerne få elske Booker, men vreden tar ham fra henne. Og Rain, det mystiske hvite barnet som krysser hennes vei, er det noen som elsker henne? Sist men ikke minst møter vi Brides egen mor, Sweetness, som bruker et liv på å innse at «det du gjør mot barn betyr noe. Og de glemmer kanskje aldri»

GUD HJELPE BARNET er en heftig og utfordrende roman, og den første i Toni Morrisons forfatterskap som foregår her og nå. Den viser hvordan en barndoms lidelse kan danne, og misdanne, et voksent menneskes liv. ( Info: Forlagets nettside)

 

augustuaEtter å ha lest både Stoner og Butcher`s Crossing, og ikke minst likt dem veldig godt så ser jeg frem til å lese videre i denne.Har såvidt begynt på denne boken og den virker lovende så langt. Dette er forfatterens fjerde roman og jeg håper at det foreligger planer fra forlagets side om å oversette forfatterens debutroman, Nothing But the Night og de to diktsamlingene The Broken Landscape: Poems og The Necessary Lie.

Litt om handlingen:I form av brev, notater og dagbøker følger vi keiser Augustus vei til makten og etableringen av den lange fredstiden, Pax Romana. Men like mye som en roman om storpolitikk er dette fortellingen om hvordan arv, omgivelser og tilfeldigheter kan forme et menneske. Og at vi alle har et personlig ansvar, uavhengig av hvordan vi velger å leve våre liv.

 

 livet til det betreHar  enda tilgode å lese noe av denne forfatteren men har flere av bøkene hennes liggende på vent.
Litt om handlingen:  I ein leiken og lun tone fortel ho om menneske som jaktar på kjærleiken, så skjør og lett å øydelegge.Mathilde. Yann. Bille. Tre historier. Tre unge menneske som leiter etter noko meir. Mathilde har kutta ut studia for ein jobb ho ikkje liker, Yann lever i eit ulykkeleg samliv og Billie, som ikkje kjenner anna enn fattigdom og juling, oppdager ein dag at vennskap finst. Alle er dei bestemte og tapre og vil heller satse og risikere å feile enn å leve middelmådige liv.

 

 

den glitrende snøen ved verdens ende Likte veldig godt Snøbarnet som er forfatterens debutbok og jeg ser frem til en ny fortelling fra henne.
Litt om handlingen:In the winter of 1885, decorated war hero Colonel Allen Forrester leads a small band of men on an expedition that has been deemed impossible: to venture up the Wolverine River and pierce the vast, untamed Alaska Territory. Leaving behind Sophie, his newly pregnant wife, Colonel Forrester records his extraordinary experiences in hopes that his journal will reach her if he doesn’t return–once he passes beyond the edge of the known world, there’s no telling what awaits him.
The Wolverine River Valley is not only breathtaking and forbidding but also terrifying in ways that the colonel and his men never could have imagined. As they map the territory and gather information on the native tribes, whose understanding of the natural world is unlike anything they have ever encountered, Forrester and his men discover the blurred lines between human and wild animal, the living and the dead. And while the men knew they would face starvation and danger, they cannot escape the sense that some greater, mysterious force threatens their lives.
Meanwhile, on her own at Vancouver Barracks, Sophie chafes under the social restrictions and yearns to travel alongside her husband. She does not know that the winter will require as much of her as it does her husband, that both her courage and faith will be tested to the breaking point. Can her exploration of nature through the new art of photography help her to rediscover her sense of beauty and wonder?
The truths that Allen and Sophie discover over the course of that fateful year change both of their lives–and the lives of those who hear their stories long after they’re gone–forever.

 

den blå trådenEn blå tråd som den skal hete på norsk ( her med det svenske coveret) var også på kortlisten til Bookerprisen i fjor.
Litt om handlingen:A Spool of Blue Thread tells the story of your typical American family – or so it seems. The Whitshanks have lived in the Whitshank house for generations. As the head of the family is aging and his wife is suffering from dementia, their now grown-up children moved back to their house promising to take care of them. With a house full of children and two dogs, things start to unfold as each sibling brings to light previous issues and comes to terms with each other. World renowned author, Anne Taylor takes us into another family drama story that will move the reader’s emotions.

 

 hjertet gir seg ikkeI høst kommer Margaret Atwood ut med en ny bok som skal hete Hjertet gir seg ikke på norsk, jeg fant verken bilde eller info om denne på norsk og tar det derfor på engelsk.
Litt om handlingen:Stan and Charmaine are a married couple trying to stay afloat in the midst of economic and social collapse. Living in their car, surviving on tips from Charmaine’s job at a dive bar, they’re increasingly vulnerable to roving gangs, and in a rather desperate state. So when they see an advertisement for the Positron Project in the town of Consilience – a ‘social experiment’ offering stable jobs and a home of their own – they sign up immediately. All they have to do in return for this suburban paradise is give up their freedom every second month, swapping their home for a prison cell. At first, all is well. But slowly, unknown to the other, Stan and Charmaine develop a passionate obsession with their counterparts, the couple that occupy their home when they are in prison. Soon the pressures of conformity, mistrust, guilt and sexual desire take over, and Positron looks less like a prayer answered and more like a chilling prophecy fulfilled.

 

a whole lifeDenne leste jeg på engelsk tidligere i år og gav den full pott på terningen. Gleden var stor når jeg oppdaget at den skulle oversettes til norsk allerede i år og jeg har store planer om å lese den om igjen på norsk. Denne boken blir sammenlignet med både Stoner  av John Williams og Togdrømmer av Denis Johnson – begge lest og likt veldig godt så jeg har ingen skrupler med å anbefale noen av disse bøkene.
Litt om handlingen:Andreas lives his whole life in the Austrian Alps, where he arrives as a young boy taken in by a farming family. He is a man of very few words and so, when he falls in love with Marie, he doesn’t ask for her hand in marriage, but instead has some of his friends light her name at dusk across the mountain. When Marie dies in an avalanche, pregnant with their first child, Andreas’ heart is broken. He leaves his valley just once more, to fight in WWII – where he is taken prisoner in the Caucasus – and returns to find that modernity has reached his remote haven… Like John Williams’ Stoner or Denis Johnson’s Train Dreams, A Whole Life by Robert Seethaler is a tender book about finding dignity and beauty in solitude.

 

dyrets årHadde ikke hørt om denne danske forfatteren før når jeg snublet over  beskrivelsen av denne romanen, ok da, så var det coveret jeg la merke til først! Forfatteren har en rekke romaner og dikt bak seg men ingen av dem har vært oversatt til norsk før.
Litt om handlingen: Dette er historien om Marie Grubbe, adelskvinnen som ble født øverst på rangstigen, giftet seg med stattholderen av Christiania, og som endte sine dager som en fattigslig kromadam på den danske landsbygda. Romanen tar oss med til Akershus slott i 1666 – Dyrets år, og året som blir begynnelsen på Marie Grubbes personlige og sosiale fall mot avgrunnen. Ekteskapet med stattholder Gyldenløve er alt annet enn lykkelig, og Marie kaster seg inn i et lidenskapelig forhold med rittmester Blanquefort. Når han plutselig bryter med henne, trøster hun seg i armene på sin forhatte søsters sjarmerende ektemann, og plutselig er livet hennes snudd på hodet.

 

I-hvert-oeyeblikk-er-vi-fortsatt-i-live_productimageDenne boken la jeg merke til på grunn av coveret, og når jeg leste at forfatteren er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris i 2016 for denne boken ble jeg litt nysgjerrig og leste hva den handlet om -Dette er sterk lesing med handling basert på forfatterens eget liv.
Litt om handlingen:Tom og Karin venter sitt første barn da Karin plutselig blir akutt syk. Barnet forløses med keisersnitt, og som i et mareritt løper Tom mellom intensivavdelingen og nyfødtposten. Da han drar hjem igjen, er det uten Karin. Han er alene med et spedbarn og en sjokkartet sorg.
Ved hvert øyeblikk er vi fortsatt i live er en rå og vakker bok om et år som forandret alt. En fortelling om tap, foreldreskap og livet vi lever, øyeblikk for øyeblikk.

 

Null-K_productimageKnapt nok hørt om og ikke lest noe av denne forfatteren før, men denne boken virket veldig interessant.
Litt om handlingen:Jeffrey Lockharts far, Ross, er en milliardær i sekstiårene med en ung kone, Artis Martineau, som er ved svært dårlig helse. Ross er hovedinvestoren bak et avsidesliggende og hemmelig senter, der døden kontrolleres og kropper bevares for en fremtid der ny teknologi gir lovnad om overjordisk liv. Jeff følger med Ross for å ta farvel med Artis da hun overgir kroppen sin. Snart står nestemann for tur.
I Null K setter DeLillo det mørke i verden – terrorisme, flom, brann, hungersnød og sykdom – opp mot skjønnheten og menneskeligheten i hverdagen vår.

 

sophie starks liv og dødDette er forfatterens andre bok men den første som er tilgjengelig på norsk.
Litt om handlingen:Den visjonære filmskaperen Sophie Stark behersker til fingerspissene kunsten å presse skuespillerne sine til det ytterste. Hun bruker historiene til menneskene som står henne nærmest med dramatisk effekt, og ofrer skruppelløst vennskap og forhold i kunstens navn. Det er bare noen få utvalgte hun lar komme seg nær inn på livet, og selv disse betror hun knapt noe: kjæresten Allison, som hun oppdager på en fortellerkveld og senere gjør til stjerne, den trofaste broren Robbie, ektemannen Jacob, Hollywoodregissøren George, og Daniel, den ufrivillige hovedpersonen fra hennes første, stalker-aktige campusfilm. Med sin gåtefulle, steile framtoning og sjeldne glimt av sårbarhet virker Sophie Stark inn på livene til alle rundt henne. Men mens karrieren hennes skyter fart, rakner privatlivet, og trangen til å skape nådeløst sann og treffende kunst viser seg å ha en høy pris.

 

hjertet er en ensom jegerDenne boken ble utgitt i 1940 og er forfatterens debutbok. Den ble utgitt for første gang i Norge i 1945. Forfatteren har skrevet 5 romaner tilsammen og alle har vært oversatt til norsk tidligere, den ene av romanene er også filmatisert.
Litt om handlingen:Døvstumme Singer blir en slags skriftefar, eller klagemur, for en fargerik samling mennesker i en liten sørstatsby på 1930-tallet. Alle som én betror de seg til han: Ungpiken som elsker musikk, den sorte doktor Copeland, den godhjertede barkeeperen og den krakilske kommunisten. Singer er der for alle, mens han lengter intenst etter sin greske venn Antonapulos som ble lagt inn på asylet i en annen by.
McCullers gir et lavmælt og krystallklart bilde av den daglige kampen omkring klase, rase og kjønn og skildrer det fattige og harde livet i byen.

 

 nær det utemmede hjertetDette er forfatterens debutbok som kom ut i 1944, da var forfatteren bare 17 år. Boken har fått tittelen Nær det utemmede hjertet på norsk. I fjor leste jeg  Stjernens time som er på 1001-listen, jeg skrev ikke om den og har derfor planer om å lese den på nytt igjen i løpet av året. Brasilianske Clarice Lispector blir blant annet sammenlignet med  Virginia Woolf, James Joyce og Franz Kafka.
Litt om handlingen:Vi möter den starka, vildvuxna och rebelliska Joana, som gifter sig med Otávio men har svårt att finna sig tillrätta i det äktenskapliga livets begränsningar. Här finns också Lídia, Otávios före detta fästmö, som snarare är inriktad på att förverkliga sig själv genom äktenskapet och familjebildningen. Men mer än de yttre händelserna präglas romanen av utforskandet av Joanas inre landskap. Hon tycks vänta på en uppenbarelse som aldrig kommer. Hon analyserar otåligt varje ögonblick och ger sig hän åt det hon inte förstår, orädd för att bryta med allt hon tidigare lärt sig och påbörja ett nytt liv.

 

tidens larmJulian Barnes som fyller 70 år i år kommer med en ny bok. Likte godt både Fornemmelse for slutten og Flauberts papegøye av samme forfatter og ser frem til å lese mer av ham. Den norske tittelen på boken er Tidens larm.
Litt om handlingen:In 1936, Shostakovich, just thirty, fears for his livelihood and his life. Stalin, hitherto a distant figure, has taken a sudden interest in his work and denounced his latest opera. Now, certain he will be exiled to Siberia (or, more likely, executed on the spot), Shostakovich reflects on his predicament, his personal history, his parents, various women and wives, his children—and all who are still alive themselves hang in the balance of his fate. And though a stroke of luck prevents him from becoming yet another casualty of the Great Terror, for decades to come he will be held fast under the thumb of despotism: made to represent Soviet values at a cultural conference in New York City, forced into joining the Party and compelled, constantly, to weigh appeasing those in power against the integrity of his music. Barnes elegantly guides us through the trajectory of Shostakovich’s career, at the same time illuminating the tumultuous evolution of the Soviet Union. The result is both a stunning portrait of a relentlessly fascinating man and a brilliant exploration of the meaning of art and its place in society.

 

hjemkomstenDette var også en forfatter jeg ikke hadde hørt om men jeg fant historien interessant.
Litt om handlingen: I 1990 da Hisham Matar bodde i London, ble faren hans, Jaballa Matar, som var politisk dissident, kidnappet i Kairo av Gadaffis sikkerhetspoliti brakt tilbake til Libya hvor han ble satt i fengsel. Hisham skulle aldri se faren sin igjen.
Tjue år senere, i 2012, kan Hisham Matar vende tilbake til Libya for første gang på 22 år. I denne rørende og rystende boken beskriver han letingen etter faren, den uutslokkelige tørsten etter å få vite hva som har skjedd. Hisham var 19 år da Jaballa forsvant. Det har preget hele voksenlivet hans. Samtidig har han levd et liv i utlendighet. I boken forteller han om hvordan det er å vende tilbake til et land som er revet i filler. Å treffe igjen onkler og tanter han ikke har sett siden han var liten gutt. Han skriver om hva som rører seg politisk og kulturelt i et land der hele fundamentet er forsvunnet.
Hjemkomsten er en på samme tid universell og dypt personlig fortelling om tap. Matar skriver glimrende om historie, politikk og kunst. Dette er en fortelling om hva det vil si å være menneske. Det er en bok vi trenger å lese akkurat nå – i den tiden vi lever i.

 

Hollow City, eller Spøkelsesbyen, som er bok nummer to i serien Miss Peregrine’s Peculiar Children av Ransom Riggs kommer også denne høsten – Det samme gjør filmatiseringen av den første boken. Det er skrevet en tredje bok i serien også, men jeg vet ikke når den kommer på norsk.

Jeg er ikke like stor fan av feelgood lenger som jeg var før, men jeg har sett meg ut et par bøker  jeg kunne tenke meg å lese i høst likevel. Kate Lord Brown, forfatteren av Parfymehagen og Til vi ses igjen kommer ut med en ny bok i høst som heter Smykkearven.
Jojo Moyes, forfatteren bak Et helt halvt år, Etter deg og Den ene pluss en kommer ut med en ny bok som heter Paris for èn.
Min svenske favoritt Karin Brunk Holmqvist kommer også ut med ny bok, og den heter Akuttbjellen.
Karen Swan som er forfatteren bak Bringebærpiken og Den største gaven kommer med en ny bok som heter Evig din.
Jeg har ikke lest noe av Nicholas Sparks før, men sett mange av bøkene hans filmatisert( Dagboken Kjære John,En trygg havn m.flere) uansett så kommer han med en ny bok i år som  heter Se meg.

Dette er det jeg har funnet av interesse så langt, i tillegg kommer blant annet 1984 av George Orwell ut på nytt, den har jeg lyst til å få med meg.
Det er tidlig ennå og det dukker helt sikkert opp  flere titler etter hvert som vi nærmer oss høsten – så det kommer sikkert flere slike innlegg som dette her på bloggen på sensommeren en gang.

Skal naturligvis ta for meg de norske bøkene også, men de får et eget innlegg som blir publisert når det er ferdig.

 

Det blir nok en fin bokhøst i år også!

 

 

HILSEN BEATHE

Kilder:Ulike forlags nettsider og bok365.no

19 kommentarer om “Bokhøsten 2016 – Oversatte bøker

 1. Her var mye nytt og spennende. Linda Olsson skal jeg i alle fall lese, jeg har likt alt hun har skrevet til nå. Kate Morton har allerede funnet veien til hyllen min, så jeg skal starte med den etter ferien. Spent på hvilken av disse som blir din første 🙂

  Liker

  1. Først skal jeg lese ferdig Augustus og deretter blir det Kate Morton sin siden den er på vei hjem til meg. Jeg vil anbefale deg å lese «Et helt liv» – den tror jeg du vil like om du likte Stoner, men også Togdrømmer som er i samme gate.

   Liker

 2. Her var det mange bøker jeg kunne tenke meg å lese. Så med en gang 4 bøker jeg må lese. Morton, Olsson, Riggs og Fellowers, men flere jeg må titte nærmere på. Takk for fine tips

  Liker

 3. Her har du funnet mykje interessant. Eg har lest Yanagihara, Tyler og Seethaler, og Yanagihara kjem til å sluke deg med hud og hår.

  Atwood vil eg lese, det same med Eowyn Ivey. Julian Barnes-boka har eg allereie prøvd meg på, men den passa ikkje i januar. Den står på lista over moglege Booker-bøker i slutten av juli, og blir lest om den hamner på den lista.

  Don DeLillo har heile 8 tidlegare bøker på 1001-lista, den seinaste frå 2007. Han skal vera veldig bra, og eg får lyst til å lesa han. Til hausten blir han 80 år, og det er ein god anledning til å feire med å lese litt av han. Var inne og sjekka engelsk utgivelsesdato på «Null K» og den boka kan og hamne på Booker-lista.

  Som sagt mykje interessant har du funnet, gler meg til å fortsatt lese saman med deg. Kva skal du lese i sommar?

  Likt av 1 person

  1. Oi, tusen takk for informasjon, dette visste jeg ingenting om! Du er inne på noe der, kanskje det burde vært duket for et aldri så lite «Don DeLillo»- prosjekt til høsten i anledning den store dagen!
   Mulig jeg ser det litt an med den Barnes boken siden du allerede har prøvd deg på den, men skal selvfølgelig lese den om den havner på bookerlisten.

   Er rammet av liten leselyst denne måneden og har kun fullført 3 bøker hittil, derfor har jeg ikke helt oversikt over hva jeg skal lese nå i sommer. Jeg skal i hvert fall lese ferdig «Augustus» og «onkel Toms hytte» som jeg har begynt på. Og «Ladivine» som jeg også er i gang med. Ut over det så vet jeg ikke.

   I år tenkte jeg å hive meg med på lesingen av Booker bøker når langlisten foreligger om en mnd, så det blir spennende å se om noen av disse kommer på listen!

   Liker

   1. Min leselyst har aldri vore betre (utan at eg vil strø salt i såret ditt), men eg har vore der. Eg skal lese tredjeboka om søstrene til Lucinda Riley når den kjem på engelsk neste månad, lese Booker-bøker og J.K. Rowling i slutten av juli. Før den tid skal eg lese meir ut av bokhylla, så langt har eg 7 denne månaden 😀

    Du har god tid til å lese og planlegge Don DeLillo, bursdagen er 20. november 🙂

    Liker

 4. Kate Morton, Toni Morrison, Anna Gavalda -> mye bra lesing du har foran deg! Og at Margaret Atwood kommer med ny bok, wow den må jeg få med meg 🙂

  Liker

 5. Til Elida: Hehe…det går fint det, jeg tåler å høre at andres leselyst blomstrer! 🙂 Jeg føler det hjalp litt å lage dette innlegget så kanskje jeg skal plukke opp en ny bok og se om den kan gjøre underverker.
  Jeg tror det har noe med turgåingen min å gjøre, for jeg har rett og slett ikke hatt ork til å lese så mye etter at jeg begynte å gå mye på tur-men regner med at det kun er en overgangsperiode.

  Lucinda Riley har jeg ikke lest noe som helst av men har flere av bøkene hennes liggende, tror kanskje at bøkene hennes kan være noe for meg så kanskje på tide å gi henne en sjanse snart.

  Når det gjelder Don DeLillo så fant jeg 7 av bøkene på 1001-listen, må sjekke en gang om jeg finner den siste.

  Ha en fin søndag, Elida 🙂

  Liker

  1. Du må begynne med Storytel, eller var det du som ikkje heilt fekk til lydbøker. Som regel er det ein overgangsperiode, men eg har og dager som eg har vore mykje ute med ungane, og hjernen fungerer ikkje til anna enn å glo på Netflix 😉 Eg har lest alle bøkene til Riley som er gitt ut på norsk, og liker dei fleste.

   I 1001-appen finner eg disse bøkene av DeLillo: Ratner’s Star (1976), The Names (1982), White Noise (1985), Libra (1988), Mao II (1991), Underworld (1997), The Body Artist (2001) og Falling Man (2007).

   Liker

   1. Jeg har en forestilling om at de leser så sakte, men jeg har hørt «Mere blod» og «Anna og kjærligheten» og det gikk fint. Det er helst med tanke på at det blir tungvint å notere underveis når man hører lydbok at jeg har en «motforestilling» om lydbøker, men jeg trenger jo ikke skrive om de jeg hører på – eventuelt skrive en kort omtale fritt etter hva jeg husker av boken i etterkant- er vel en vanesak det også!

    Takk for info, det var «Falling Man» jeg ikke hadde fått med meg!

    Ja, hva skulle man gjort uten Netflix? Har begynt å se på Outlander og likte godt de første episodene, men så begynte det å bli kjedelig (innimellom all volden) men jeg kommer nok sikkert til å se sesongen ferdig. Har hørt mye bra om den serien.

    Liker

 6. Eg har fleire serier på DVD, men det er unekteleg praktisk å ikkje måtte notere ned hvilken DVD eg held på med, Netflix passer på det sjølv 😉

  Eg noterer veldig lite når eg høyrer, burde muligens gjort det, men dengang ei. Det blir nok ein vanesak, eg har høyrt lydbøker i fleire år, men svært lite før eg var 20 +/-. Den dag i dag kan eg ikkje høyre radioteater utan å ha lest boka på forhånd då eg trur eg går glipp av nødvendig informasjon.

  Liker

  1. Ja,, jeg ser den. Har en del serier på DVD jeg også og kommer til å fortsette på de til serien er ferdig. Det er ikke alt jeg liker som er å finne på Netflix heller – men Netflix kommer jeg selvfølgelig til å fortsette å ha.
   Radioteater, der sa du det…..det syntes jeg blir litt «tregt» å høre på.

   Liker

   1. Det er ikkje direkte tregt, og dei nyaste innspelingane er veldig gode, men eg liker ikkje kjensla av å gå glipp av noko. Det blir det same som å sjå ein film for så å lese boka, og oppdage store hendingar i boka som ikkje kom med i filmen.

    Likt av 1 person

 7. Å gud – jeg får panikk med tanken på alt jeg vil lese av det nye til høsten. Bokhaugen min vokser og vokser, og selv om bøker ikke er ferskvare så er det så dumt å kjøpe/akseptere bøker tilsendt fra forlag for å la dem ligge. Gavalda og Atwood (selvfølgelig) er på planen. DeLillo har jeg notert meg. Atwood-boka har jeg faktisk, på engelsk. Og en hel haug andre bøker som roper når jeg nå går løs på bokryggpoesien min. Jammen får den poesien fart på dårlig-samvittighet-pumpa når det gjelder uleste bøker….

  Liker

  1. Tell me about it! Å kjøpe bøker som ikke blir lest umiddelbart er en ting, noe annet blir det å takk ja eller spørre etter en bok og ikke leser den samme året. Jeg får på langt nær så mange bøker tilsendt som jeg har gjort og grunnen er at jeg har blitt flinkere å ikke spørre etter bøker. Liker ikke følelsen av å få tilsendt så mange bøker som man ikke får lest innen «rimelig» tid. og så har jeg kjøpt en del bøker siden jeg tar for meg 1001-listen og Booker.

   Hadde vært moro og kun lest av det jeg har i bokhyllen i et helt år, men det er neppe realistisk å klare det.

   Når jeg leter frem bøker til poesien får jeg samme følelse som når jeg lette etter bøker til «Boken på vent»- spalten jeg hadde – den dårlige samvittigheten du snakker om.

   Liker

Kommentarer er stengt.