Oppsummering – mai

MAI er ikke helt over ennå men før vi ønsker  juni velkommen er det på tide med en aldri så liten oppsummering på hva som har skjedd på bokfronten  her de siste ukene. Hva er lest og skrevet om, og har det lurt seg inn noen nye bøker i bokhyllen?

 

BØKER LEST

 1. Vi som hadde en familie av Bill Clegg
 2. Togdrømmer av Denis Johnson
 3. Barneranerne av Anne – Britt Harsem
 4. Anna og kjærligheten av Birger Emanuelsen
 5. Frokost på Tiffany av Truman Capote
 6. Kjærlighetens historie av Nicole Krauss
 7. Nulltimen av Lotta Lundberg
 8. Beethoven var en sekstende del svart av Nadine Gordimer
 9. Dakota rød av Lene Lauritsen Kjølner
 10. Far og Sachsenhausen av Karin Kinge Lindboe
 11. Eksempel på liv av Helle Helle

 

Tørre fakta

 • 7 leseeksemplarer, 4 kjøpt
 • 4 norske utgitt i år og dermed nominèrbar til BBP 2016
 • 2 fra 1001-listen
 • 1 Manbooker

 

BØKER OMTALT

Som vanlig ligger jeg bakpå med å få skrevet omtaler på alle bøkene jeg leser, og denne måneden har jeg kun fått skrevet omtale på 6 av 11 bøker, de andre blir publisert så snart jeg har fått skrevet dem ferdig.

 

BØKER PÅBEGYNT

Ingen

 

BØKER KJØPT

Denne måneden har jeg faktisk ikke kjøpt meg en eneste bok og det er jeg veldig fornøyd med.

 

FRA BOK TIL FILM / FILM & TV-SERIER

Det er ingen hemmelighet at jeg har en del serier jeg følger med på,både komedier og krim, og i begynnelsen av denne måneden var det premiere på en ny serie på tv2-livsstil som jeg umiddelbart ble hektet på – YOUNGER ! Den handler om en dame på 40 år som etter mange års ekteskap blir singel,hun gir seg ut for å være 26 og får seg jobb som assistent ved et forlag. Veldig morsom serie som jeg anbefaler deg å se på.

 

I fjor høst så jeg et par episoder av Skam og det ble med det liksom, men i de siste ukene har jeg blitt skikkelig bitt av basillen sammen med mange andre kan det virke som, og nå har jeg sett begge sesongene og blitt hekta.  Litt artig at en tidligere skolevenninne av min datter spiller i serien.

 

 

Jeg var så dum at jeg så begge Camp Rock filmene en natt jeg ikke fikk sove med det resultatet at jeg i flere uker har gått og hatt disse to sangene på hjernen…Okey,you`re the voice I hear inside my head, Joe Jonas!

 

 

 

Hm….i april var jeg «småhekta» på en skuespiller ved navn Paul Greene, i mai har det vært Joe Jonas…. spennende å se hvem  som blir den «heldige» utvalgte neste måned 😉

 

ANDRE KULTURELLE INNSLAG

Jeg er ikke så veldig flink til å få med meg ulike kulturelle arrangementer i forhold til mange andre, men den 18 mai var jeg på «Dagen derpå» på Litteraturhuset hvor Dan A Andersen og Birger Emanuelsen snakket om bøkene sine, henholdsvis  Flaggtale og Anna og Kjærligheten. Det var et veldig koselig arrangement som jeg har skrevet om her.

 

Dd18 nr4

 

SER FREMOVER MOT JUNI

Klarte ikke å komme ajour med bloggingen denne måneden heller, men jeg prøver meg igjen neste måned. Jeg har noen bøker jeg burde ha skrevet om, bøker fra lesesirkel og bokhyllelesing, jeg er bakpå med begge disse utfordringene men håper å komme ajour så snart som mulig.
Den 8 juni blir vinneren av årets Baileys womens prize for fiction kåret.Jeg har kun lest en av bøkene fra kortlisten, The Green Road av Anne Enright, som jeg leste i forbindelse med mitt booker-prosjekt. Uansett så har jeg planer om å lese flere av de på kortlisten og selvfølgelig vinneren – det blir spennende å se hvem det blir og mulig det kommer et innlegg om det på bloggen også.

Ellers så foreligger det ikke noen konkrete planer, det skal leses og skrives innlegg, og forhåpentligvis blir det en måned uten en eller annen sang jeg ikke får ut av hodet som forstyrrer leseplanene mine! 😉

Det er sommer og om knappe tre uker er det skoleferie, selv om jeg egentlig er en morgenfugl så ser jeg frem til et par måneder uten vekkerklokken.

 

HA EN RIKTIG GOD LESEMÅNED I JUNI!

 

 

blomster

 

HILSEN BEATHE

16 kommentarer om “Oppsummering – mai

 1. Av dine har eg lest Clegg, Krauss og Capote (dei passa jo fint i lag;-) og ingen av dei var fantastiske. Skam unngår eg med nebb og klør, men eg ser ein del andre serier. Hawaii Five-0 har vore min serie i mai, og nå har Netflix lagt ut alle episodane av 80- og 90-tallsserien Full House så sommarferien kan ikkje koma fort nok 😉

  Liker

  1. Ja, vet, begynte å se på den i helgen faktisk ( full house) Når det gjelder Kjærlighetens historie så tror jeg den er bra, men jeg har gjort den tabben og lese litt da og litt da,slik at hele historien bare virket forvirrende og jeg måtte bruke mye tid på å skille de ulike karakterene fra hverandre.

   Liker

 2. Igjen har du klart å lese en hel haug bøker som jeg ikke har lest – noen av dem ei heller hørt om. Det virker som vi leser på to forskjellige planeter, og det er helt herlig, for da får jeg nyss i bøker hos deg som jeg kanskje ellers ikke ville kommet over 🙂 Har selvfølgelig hørt om både Emanuelsen, Capote og lest et par av Helle tidligere, men dog.
  Vi er blitt hektet på Netflix serien Continuum. Sambo og jeg er begge sci-fi frelse nerdehoder, så den er midt i blinken. Prøver å «spare» episodene til kvelder med dårlig vær. Nå er det imidlertid meldt sprengsol her på vestlandet i uoverskuelig fremtid, så jeg tror det blir en sein kveld 😀 Ha en fin en!

  Liker

  1. Hehe….forskjellige bokplaneter! Om du likte Stoner så kan det være at du liker «Togdrømmer» eller den som heter «A whole life» som jeg leste i forrige måned, stillferdige bøker som har noe av det samme i seg.
   Jeg har lest «The Vegetarian» og likte den godt, den er en av bøkene jeg ikke har rukket å skrive om ennå så det hender faktisk at vi har lest noe av det samme. Du er også flink til å plukke ut bøker jeg ikke har lest/ hørt om – og det er kjekt å få tips.
   Lett å bli hektet på serier og jeg har ikke hørt om den du nevner der – datteren på 18 er litt avhengig av å være med meg når hun er hjemme og da blir det ofte til at vi ser ulike serier i lag, både fra netflix og tv.
   Ønsker deg en fin uke, Marianne 🙂

   Liker

 3. Har lest Emanuelsen som du vet, men er i gang med Dakota Rød også. Og Barneranerne har jeg på vent og Far og Sachsenhausen, samt Krauss i hylla.. Ha en fin lesejuni Beathe.:)

  Liker

  1. Spent på hva du syntes om Dakota rød, den falt ikke helt i smak hos meg denne gangen….men man kan ikke like alt man leser heller, og kanskje det var feil bok til feil tid… ikke godt å si. Barneranerne tror jeg du vil like,den tar jo opp viktige tema.
   En fin lesemåned til deg også, Anita:-)

   Liker

 4. Eg befinn meg óg på ein annan leseplanet i og med at eg ikkje har lest nokon av desse. Det har blitt hevda at bokbloggarar «leser i flokk», men det stemmer ikkje 🙂

  Liker

 5. He-he: det er nok veldig mange leseplaneter der ute, og de fleste er det nok noen som har oppdaga enda en gang! Jeg har lest to av dine mai-bøker, «Anna og kjærligheten» og «Kjærlighetens historie». Sistnevnte ligger så langt tilbake i tid at jeg ikke husker stort av handlinga, men jeg likte den godt og hvis jeg ikke husker helt feil, var de ulike historiene fiffig sammenvevd, stemmer det?
  Ellers har mai vært en laber lese- OG bloggemåned for min del. Det har vært underskudd på konsentrasjon og inspirasjon, men håper og trur juni blir bedre :o)
  Ønsker deg en fin-fin sommer-måned, med sol og minnerverdige bøker!

  Liker

  1. Jo, det stemmer det. Jeg følte den var litt forvirrende men jeg gjorde den tabben at jeg leste litt da og litt da, slik at jeg datt litt ut av historien for hver gang.
   Av og til er det slik det må bli, jeg har hatt JJ som har forstyrret meg og ikke minst så har jeg begynt å gå turer, og jeg har brukt mye energi på det så da har det gått ut over lesingen – juni blir sikkert bedre for min del også.
   Til helgen er det skishow i Oslo og det gleder jeg meg til.
   Ha en fin lesemåned i juni du også, Berit.

   Liker

 6. Younger har jeg lurt på å sjekke ut, så nå tror jeg at jeg skal gjøre det snarest. Ellers får jeg si velkommen i Skam-klubben;-) Jeg har til og med blitt en sånn som ser klippene når de legges ut på nett i løpet av uken. Akkurat som jeg synes lite er bedre enn en virkelig god ungdomsbok, er lite bedre enn en skikkelig god ungdomsserie som denne. Skulle hatt noe sånt da vi var tenåringer.

  Jeg har akkurat begynt på Krauss og skal prøve å lese den noenlunde sammenhengende uten å blande inn for mange andre bøker da, om jeg forstår deg rett. Ellers har jeg bare lest Clegg sin av dine, og der var vi jo litt uenige om hvor godt vi likte den:-) Håper vi ses i juni!

  Liker

  1. Jeg syntes den er morsom og skader ikke at handlingen delvis foregår i et forlag. Jeg har også begynt å sjekke ut disse klippene som blir lagt ut og jeg kjenner at jeg kvir meg til å måtte vente lenge på neste sesong. Hehe… Ja, så absolutt skulle vi hatt en sånn serie når vi var i tenårene, men kanskje det er derfor mange voksne ser på serien også, fordi dette var noe som manglet når vi var på den alderen.

   Når det gjelder Krauss så er det jo en roman i romanen på en måte og når jeg ikke har sittet pal og lest kun den boken så ble der forvirrende å komme inn i igjen, men det trenger ikke å være boken sin feil, men snarere min egen.

   Det var mye bra i Clegg sin bok, og jeg gav den en 4 på terningen, samtidig følte jeg at alle de ulike fortellerstemmene ødela mer enn at de bidro til at boken skulle bli bedre.

   Jeg stiller på neste treff så det gjør vi nok! 🙂 Ser frem til det.

   Liker

 7. Jeg leser og leser og leser og det virker som alle leser mer enn meg uansett 🙂 Jeg må lese enda mer 🙂 Fin oppsummering 🙂 Den eneste jeg har lest er Dakota rød og Far og Sachsenhausen har jeg på vent.

  Jeg så første sesong av Skam tidligere år da hele første sesong ble sendt som maraton på NRK Super. En kanal jeg aldri ser på, men svitsjer mye når jeg kjeder meg og da kom jeg over Skam. De viste hele første sesong i strek som varte litt over fire timer og jeg så hele greia 🙂 Jeg er ingen blodfan, men fengende er det 🙂 Har ikke sett andre sesong ennå, men får vel gjøre det også. Se hva «alle» snakker om 🙂

  Ha en fin juni 🙂

  Liker

  1. Av og til går det flere dager jeg ikke får lest og jeg føler jeg bare går å surrer. Egentlig er jeg ikke superfornøyd med antall bøker, men samtidig har jeg begynt å gå turer nesten hver dag og det har stjelt litt energi fra meg, men det er kun en overgangsperiode går jeg ut i fra.
   Når det gjelder Skam er det ikke sikkert jeg hadde sett den om det ikke hadde vært min datter på 18 år for det blir litt sånn at jeg ser noen av de tv-seriene hun ser på.
   Det er noe med det der å ville ha med seg noe alle andre snakker om;-)»Ha en fin lesemåned i juni du også, Ina 🙂

   Liker

 8. Ja, kjenner meg godt igjen at man bare surrer i noen dager uten å lese. Atpåtil er jeg en person som må ha noe å gjøre. Men når jeg ikke leser blir jeg opprådd og vet ikke hva jeg skal ta meg til. Har ikke så mange hobbyer, men når jeg ikke leser fargelegger jeg eller ser filmer/tv-serier. Det er ikke så mye annet å ta seg til. Fargelegger du?

  Godt at du går turer. Skulle ønske jeg kunne gjøre det også, men det er for tidlig. Var mye flinkere til å gå turer da jeg var frisk og kunne gå flere kilometer. Det var da jeg var ung og sprek 🙂

  Jeg kom bare tilfeldigvis over Skam da jeg svitsjet, og tenkte at Skam var vel ikke noe for meg for jeg er ikke glad i kjærlighetsintrigere og slike ting på tv, men måten de har gjort det på er catchy. Rart det der. Så ble sittende i litt over fire timer for å se sesong 1. Trodde ikke det var noe for meg, men så feil kan man ta av og til 🙂 Samtidig liker jeg ikke ting med en gang som blir mye snakket om for da er jeg redd det er oppskrytt og at man blir skuffet osv, men glad jeg ga det en sjanse 🙂

  Det samme ønskes deg, Beathe, og håper det blir flere bøker på oss begge 🙂

  Liker

 9. 11 bøker er jo kjempebra, og jeg ser at du har begynt å lese veldig variert, noe som er kjekt. Skulle vært med deg på Litteraturhuset for Anna og kjærligheten hadde jeg jo hørt på podcast, men det var noe annet den dagen. Skulle lært litt av deg når det gjelder å snuse meg frem til filmer, men hos oss har vi ikke noe Netflix og hva alt sånt heter, men jeg har noen filmer på listen jeg gjerne skulle sett 🙂 Gleder meg til å treffe deg på Tvangslesing, det er alt for lenge siden nå 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.