Oppsummering – April

mai 2016

Månedene bare fyker avgårde og snart står festglade mai klar til å ønske oss velkommen, men før vi kommer så langt er det på tide med en liten oppsummering over måneden vi snart legger bak oss. Hva er lest og skrevet om, og har det lurt seg inn noen nye bøker siden sist?

 

BØKER LEST

April har vært en fin lesemåned, og når jeg tenker på at to av bøkene har vært mursteiner på 600(+) sider så er jeg strålende fornøyd med egen innsats denne måneden.

 

 1. Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin
 2. Veien ved Boolavaun av Anne Enright
 3. Adresse Alberta av Victoria Bø
 4. Glassjenta av Thomas Ergo
 5. Kvit katt i snøen av Sigurd Helseth
 6. Kvinnen på Wildfell Hall av Anne Brontë
 7. Marias testamente av Colm  Tòibìn
 8. Katten av Takashi Hiraide
 9. Tanta til Roald Dahl av Sven Kærup Bjørneboe
 10. The vegetarian av Han Kang
 11. Ulvetid av Hilary Mantell
 12. Mysteriet Lisandra P av Hèlène Grèmillon
 13. Begge deler av Ali Smith
 14. Alt som teller av Ingrid Ovedie Volden
 15. Fie Faller av Therese Aasvik
 16. Prosjekt Rosie av Graeme Simsion
 17. Menn uten kvinner av Haruki Murakami

 

Tørre fakta

 • 3 kjøpte, 10 leseeksemplarer, 4 ebokbib
 • 5  norske utgitt i år og dermed nominèrbar til Bokbloggerprisen 2016
 • 1 er fra 1001-listen
 • 5 er på Manbooker/ Manbooker internasjonal-listen

 

Jeg er godt innenfor lesemålet mitt med at ca hver 3 bok jeg leser skal være enten 1001 eller fra Booker!

Jeg må ha vært god å plukke ut bøker denne gangen for de fleste bøkene var veldig gode, bare noen få havnet litt over «midt på treet», og det var kun Mysteriet Lisandra P jeg ble skikkelig skuffet over.

 

BØKER OMTALT

13 av de 17 bøkene er omtalt og de resterende  kommer så snart de er skrevet ferdig. I tillegg gjenstår 4 omtaler fra bøker jeg har lest tidligere i år – jeg jobber med de men jeg har litt lett for å miste litt piffen når det er en stund siden boken er lest.

 

BØKER PÅBEGYNT

 1. Vi som hadde en familie av Bill Clegg,en Manbooker bok jeg skal lese sammen med Elida.

 

BØKER KJØPT

Det ble en liten snoperunde denne måneden også , og 3 nye bøker fikk lov til å flytte inn.

 1. Ladvine av Marie NDiaye
 2. Frokost på Tiffany av Truman Capote
 3. Togdrømmer av Denis Johnson

 

Jeg var så heldig å vinne et gavekort hos Elida i forbindelse med Verdens bokdag forrige helg og da var det bare å hive seg inn i nettbutikken å plukke med meg en bok. Jeg har mange bøker på ønskelisten, men denne gangen stod valget mellom den siste boken til Jhumpa Lahiri, In other words  og Togdrømmer av Denis Johson, og denne gangen var det Johnson som trakk det lengste strået.  Boken blir sammenlignet med både A whole life av Robert Seethaler og Stoner av John Williams. Det MÅTTE bare bli den, Lahiri får vente litt.

 

 

I tillegg har jeg fått et par leseeksemplarer fra ulike forlag.

 

FRA BOK TIL FILM / FILM

Everest

Tidligere denne måneden så jeg dokumentarfilmen «Everest», og den anbefales! på det sterkeste!

 

Kvinnen på Wildfell Hall

Har lest boken denne måneden og ser frem til å se filmatiseringen. Dette er en miniserie i tre episoder og finnes i sin helhet på youtube.

 

 

 

 

KOM MAI DU SKJØNNE MILDE

Herlig å tenke på at de glade mai-dager er her hvert øyeblikk  og her i Bergen har vi hatt noen nydelige vårdager den siste uken og måtte det bare fortsette! Merker at det begynner å krible litt i fingrene etter å plante litt blomster i krukker og bed, men siden altanen ikke er klar ennå så får jeg nøye med med et par krukker utenfor gatedøren.

Jeg håper at leselysten holder seg på samme nivå som den har gjort denne måneden for jeg har mange bøker jeg gleder meg til å lese og vil så gjerne gjøre et skikkelig innhogg i bunken som står og venter.

Jeg har sovet dårlig i natt for mine tanker har gått til de 13 menneskene som mistet livet i den tragiske ulykken på Turøy i går, og ikke minst så går mine tanker til de som nå har mistet en av sine kjære <3. Det minner oss om hvor skjørt livet egentlig er og hvor fort alt kan være over, og jeg håper inderlig at de finner de to som fortsatt er savnet slik at familien kan få en grav å gå til.

 

 

ØNSKER DEG EN FIN LESEMÅNED I MAI !

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

10 kommentarer om “Oppsummering – April

 1. Eg har lest fire av dine – Enright, Tóibín, Brontë og Kang. Gler meg til anmeldelsen av Kvinnen på Wildfell Hall, eg er veldig glad i den og ikkje minst i filmatiseringa. Han som speler Gilbert Markham har og spelt Rochester i min favorittinnspeling av Jane Eyre (skrevet av Charlotte Brontë). Flinke mannen!

  Kjekt å lese kva du har kjøpt for gavekortet. Eg begynner på Bill Clegg i dag. Vart sitjande og sitjer ennå og ser på overføringa av svenskekongens 70-årsdag, og då vart det lite lesing 😉

  Likt av 1 person

  1. Kan røpe såpass at jeg likte Kvinnen på Wildfell Hall veldig godt og omtale kommer til neste uke kanskje? Skal få med meg Jane Eyre også, men må lese boken først. Har ikke sett på svenske kongen men har ryddet i skapet og gått på tur – skulle tatt vårrengjøring i hele huset egentlig men det er kjekkere å lese har jeg funnet ut! 😀

   Liker

 2. Jøss, som du har lest.:) Har bare lest Murakami av dine, men har at par av dem på vent, noe jeg håper blir lest i mai; Adresse Alberta og Veien til Booulavain .
  Ønsker deg en fin lesemåned Beathe.:)
  Pst– og Everrest så jeg i påska, sterk film.

  Liker

  1. Takk for det, Anita 🙂 Hehe…Ja, denne måneden har jeg overgått meg seg aldeles! Begge de du nevner likte jeg godt, og håper du får fine leseopplevelser med de.
   Ja, veldig sterk film.

   Liker

 3. Alle leser mye mer enn meg til tross for at jeg har all verdens tid til å lese og ikke spesielt mange andre hobbyer. Jaja, :). Jeg liker alt med Everest og er fascinert. Jeg har boka Into thin air av Jon Krakauer, og den har jeg hatt ulest i noen år, men i mai skal jeg lese den siden det er da de oftest prøver å nå toppen. Og det er uansett på tide å lese den. Synes dokumentarer og lesestoff om Mount Everest er spennende og enda mer spennende er det å finne ut hva som gjør at enkelte gjør alt de kan for å nå toppen.

  Ha en god og fin mai måned. Håper å få lest mer da for det er jo så mange bøker som venter, og fin oppsummering 🙂

  Liker

  1. Slike lister som dette «burde» jeg hatt hver måneden for jeg hadde hatt tid til det, i april har jeg tydeligvis vært flinkere til å planlegge dagene og tiden min enn ellers. Krakauer boken du nevner mener jeg at jeg har liggende et sted jeg også. Ja,det er fascinerende at de er villige til å sette livet på spill for å nå den fjelltoppen, og se hva som driver dem.

   Det hadde ikke vært meg, jo bedre beina er plantet på jorden jo bedre, er heldigvis ikke avhengig av slike adrenalin kick som det der må være.

   Takk for kommentar og ha en fin lesemåned i mai, Ina! 🙂

   Liker

 4. Fantastisk bra oppsummering med massevis av bøker! Helt utrolig at du rekker over dem. Kos deg videre i mai med gode bøker, og så ønsker jeg deg en fin måned på alle måter.

  Liker

  1. Tusen takk for det, Åslaug! Denne måneden var spesielt bra, men absolutt noe jeg kan klare flere ganger siden jeg har dagene stort sett for meg selv. En fin lesemåned til deg også! 🙂

   Liker

 5. Hver gang en måned er over setter jeg opp en liste over bøker jeg skal lese over kommende måned. Det gjør jeg måned for måned. Av og til kommer jeg gjennom hele lista og andre ikke. Ingen måneder er like 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.