Årets påskelektyre 2016

påske 2016 med ramme tekst

Påskeferien har  begynt for mange og her i Bergen har man i år valgt å slå den sammen med vinterferien – slik at man får over 14 dager fri! 🙂  Normalt sett får jeg ikke lest så mye når barna har ferie men jeg satser på at jeg får lest noe likevel i år.

Jeg hadde planlagt å lese to krimbøker denne påsken men jeg klarte ikke å vente og har lest begge to (Maestro og Tause ofre) men jeg har mer enn nok bøker å ta av men det spørs om jeg får lest så mye mer  krim akkurat i påsken.

Jeg liker å planlegge litt hva jeg skal lese men overlater noe til innfallsmetoden også for at det ikke skal bli for strengt. Derfor har jeg valgt meg ut fire bøker jeg satser på å få lest i løpet av mars måned.

På nettbrettet skal jeg lese A whole life av Robert Seethaler og den ser jeg virkelig frem til å lese, den er på langlisten til den internasjonale bookerlisten. Elida har skrevet om boken her. Jeg kan anbefale en annen bok fra den langlisten, White Hunger av Aki Ollikainen. Det kommer omtale av den på bloggen en av dagene.

Novellesamlingen Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin har jeg hatt lyst å lese lenge og gleder meg til å ta fatt på denne samlingen.

I Lines lesesirkel for mars skal jeg lese en «påskekrim» og til det har jeg valgt ut Spionen som kom inn fra kulden av John Le Carrè og den blir vel den eneste av bøkene som kan minne om krim denne påsken.

Den siste boken jeg har valgt meg ut er en manbooker bok fra i fjor, Veien ved Boolavaun av Anne Enright.

Skal jeg få lyst til å lese mer krim har jeg både DNA av  Yrsa Sigurardóttir og  Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh  liggende på vent også.

 

Hva er dine leseplaner for påsken?

 

 Ingalill ,  Silje  og Belinda har også tips til hva man kan lese i påsken!

 

Ønsker mine lesere en riktig

GOD PÅSKE !

 

 

 

HILSEN BEATHE

11 kommentarer om “Årets påskelektyre 2016

 1. Det der med planlegging er jeg ikke så god på- det viste seg (igjen) etter å ha pakket ut da vi kom fram på setra… Ut av diverse sekker og bager ramla det ikke mindre enn ni bøker, hvorav en trilogi. I tillegg er mobilen tungt lasta med lydbøker- det er ikke mulig å få lest alt sammen, med mindre påsken forlenges til sånn cirka 17. mai ;o)
  Når jeg tenker meg om, ligger det visst noen bøker på iPad’n også, så jeg kan antagelig klare meg til nærmere sankthans!
  Kos deg med påske og lesing 🙂

  Liker

  1. Hehe…..du mangler definitivt ikke lesestoff verken i påsken eller fremover mot sommeren! Jeg er god på å planlegge ting men det blir noe verre med gjennomføringen, og kanskje er det ikke disse bøkene jeg kommer til å lese i det hele tatt – selv om det er planen akkurat nå! Her er det snart klart for sesongavslutning på skiskyting. Ha en fin påske, Berit! 🙂

   Liker

 2. Ser ut som du får en fin lese-påske 🙂 Selv er jeg i gang med påskeferien og skal være hjemme hele påsken, så hvis du vil ha et lite treff eller en «byvandring» så er jeg klar for det. For et nydelig påskeegg du har, jeg har vært på jakt etter et sånt til barnebarnet mitt, uten å ha funnet noe. Jeg leser Bye bye Blackbird akkurat nå og har kommet halvveis i dag. Gledet meg sånn til boken, så når jeg våknet 06:15 i dag, så føk jeg opp av sengen for å få lest litt før de andre begynte å romstere. Etterpå skal jeg lese ferdig bok tre av Ferrante sin serie, som jeg begynte på på Gatwick på tirsdag. Om vi ikke treffes, ønsker jeg deg herved en super-duper påske Beathe!

  Liker

  1. Påskeegget er kjøpt gjennom «Firkløveren» og det var min mor som kjøpte dem til barna for mange år siden, aner ikke om det er mulig å få tak i dem. Høres ut som en fin idè å møtes i løpet av påsken en gang – det er jeg med på! Det har ikke blitt så mye lesing i det siste på meg så jeg har ikke kommet så langt på Ferrante boken ennå, og så har jeg lest litt engelsk og norsk 2016 innimellom. Ha en fortsatt fin helg så snakkes vi i løpet av påsken! 🙂

   Liker

 3. Det ramla inn to krimklassikere her om dagen, hylla er stappfull av ulest Agatha Christie, og eg har både Ferrante 3 og Lucia Berlin liggande pluss uante muligheter innan den internasjonale Booker-prisen. Eg må skunde meg å bli ferdig med White Hunger, nå har både du og Ann Helen lest den ferdig 🙂 Liker at du skal lese A Whole Life og ser fram til dine synspunkter.

  Liker

  1. Jeg leste litt i rykk og napp til å begynne med, men da var det fort gjort å «dette litt ut», jeg begynte på nytt og leste boken i 2 leseøkter, da fikk jeg mer «feelingen» med boken! En hylle med ulest Agatha Christie høres veldig bra ut – det er en forfatter jeg vil lese mer av også etter hvert. Ser virkelig frem til å lese «A whole life» – kjøpte den tidligere i uken men når jeg skulle føre den over til nettbrettet kjente plutselig pcen ikke igjen nettbrettet så jeg måtte få litt hjelp av eldste poden og nå ligger den trygt på brettet 🙂

   Har tittet litt på flere av bøkene på den internasjonale Booker-prisen og det er ikke umulig at det blir flere enn de to jeg har valgt ut hittil. Blir spennende å se hvordan du liker White hunger når du er ferdig! 🙂

   Liker

   1. Eg las ferdig White Hunger i går på senga, og eg forstår veldig godt det med å dette litt ut. Første halvdel las eg i rykk og napp, medan siste halvpart vart lest i går, og då fekk eg absolutt betre utslag av historien. Må skrives litt om, muligens i ettermiddag.

    Eg har fleire på vent på langlista og det klør i fingrane etter å begynne på enten Han Kang eller Orhan Pamuk som er dei eg har tilgjengelig akkurat nå.

    Likt av 1 person

 4. Har plukket meg ut påskelektyre jeg også, men usikker på om jeg kommer meg gjennom alt, men skal lese videre når påska er over i tilfelle ikke alt ikke blir lest. Av og til gaper man over for mye, men får se hva jeg rekker.

  God påske 🙂

  Liker

  1. Kjenner litt til det der, jeg har en tendens til å planlegge for mye( og detaljer) tog tror alltid at jeg skal få tid til å lese mer enn det jeg faktisk gjør. I dag satte jeg vekkerklokken på 8 for å begynne å lese, men litt utpå formiddagen fikk jeg voldsom hodepine og måtte gå å legge meg. Men nå er jeg klar for en ny leseøkt, og forhåpentligvis en skriveøkt for jeg ligger etter med omtalene og har planer om å gjøre alt ferdig nå i mars måned.

   Så er det ikke så veldig farlig om man ikke blir ferdig med alt man hadde planlagt innen påsken er ferdig for som du sier så leser man videre etter påske også.

   God påske, Ina 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.