Oppsummering – Januar

Det er siste dagen i januar og litt rart å ikke feire bursdagene til meg og min sønn slik vi alltid pleier å gjøre, men det får vi heller ta igjen når jeg flytter hjem igjen om 1,5 uke. Det jeg derimot  kan gjøre er å se litt nærmere på hva jeg har lest og skrevet om denne første måneden i 2016.

 

BØKER LEST 

Ved opptelling har jeg lest 8 bøker denne måneden, og jeg er ikke super fornøyd med den innsatsen.

 1. Rester av Helle Helle – Noveller
 2. Olive Kitteridge av Elizabeth Strout
 3. Folkelesnad av Agnes Ravatn
 4. En kvinneskjebne i Camilla Collets tid av Karen B. Helle
 5. Det synger i gresset av Doris Lessing
 6. Astrid Lindgren av Agnes-margrethe Bjorvand og Lisa Aisato
 7. Åstedsblomster av Torgeir Rebolledo Pedersen
 8. De urolige av Linn Ullmann

 

I tillegg leste jeg om igjen «Min søsters grav» av Robert Dugoni, men har ikke tatt den med i tellingen siden jeg har lest den før.

 

3 leseeksemplarer, 3 kjøpte,2 lånt på ebokbib.

 

MANBOOKER / 1001 – BØKER

Kun 1 bok jeg har lest denne måneden har vært i denne kategorien og det var slett ingen god start på det nye året.

 

BOKBLOGGERPRISEN 2016

 

Ingen bøker denne måneden.

 

BØKER OMTALT

Av 8 leste bøker har jeg omtalt 5, de 3 som gjenstår blir publisert på bloggen etter hvert som de er ferdig skrevet.

 

BØKER PÅBEGYNT

Personar du kanskje kjenner av Synnøve Mcody Lund

 

BØKER KJØPT

Innsatsen når det gjelder å kjøpe bøker er det ingenting i veien med, og disse bøkene  har jeg snopt i januar.

 1. Landstrykerliv av Jack London
 2. Den siste mohikaner av Jamie Fenimore Cooper
 3. Når villdyret våkner av Jack London
 4. Hjemme av Bill Bryson
 5. Homo falsus av Jan Kjærstad
 6. Kjærlighet av Hanne Ørstavik
 7. Huckleberry Finns opplevelser av Mark Twain
 8. Tre fortellinger av Gustave Flaubert
 9. Stillitsen av Donna Tartt
 10. Maestro av Geir Tangen
 11. Eksempel på liv av Helle Helle

 

 

FRA BOK TIL FILM

I januar har jeg lest boken og sett tv-serien i 6 deler om «Olive Kitteridge». Selv om jeg personlig likte boken aller best så anbefaler jeg deg å se serien også, for den var bra.

 

 

SER FREMOVER MOT FEBRUAR

Målet for neste måned må jo være å sette av litt mer tid til lesing, og det har jeg stor tro på at jeg skal lykkes med. Jeg merker også at blogglysten kommer snikende tilbake og jeg håper at jeg kan ha litt flere oppdateringer på bloggen i tiden fremover, og selvfølgelig bli litt flinkere til å besøke andre bloggere.

 

HA EN FIN LESEMÅNED I FEBRUAR!

HILSEN BEATHE

 

11 kommentarer om “Oppsummering – Januar

  1. Takk for det,Silje! 🙂 Og ja, litt variert har det vært. Macody Lund boken har jeg ikke lest så mye i ennå og dermed har jeg ikke dannet meg et bilde. Litt dumt at jeg ikke fikk lest den ferdig før fristen til å stemme på jokeren går ut om noen timer, men sånn er det! Kanskje den kan overraske like mye som Linn Ullmanns bok, selv om den var litt rotere innimellom.

   Liker

 1. 8 bøker er jo glimrende, viser bare at du har andre ting å gjøre på enn å lese bøker. Jeg har lest tre av dem, og beundrer deg for å lese så variert. Gleder meg til dine omtaler av noen av de nye bøkene du har kjøpt, enkelte av dem har jeg ikke hørt om. Ønsker deg en fin lesemåned i februar 🙂

  Liker

  1. Nja, så voldsomt glimrende er det vel ikke, og du leser vel sikkert like variert tror jeg! Det ble en del bokkjøp denne måneden, men en del av dem var ganske billige da. Takk, satser på å få lest litt mer i hvert fall.

   Liker

 2. 8 bøker viser at du har eit liv, eg med mine 13 burde vera meir bekymra 😉

  Av dine leste har eg Ravatn i bokhylla, og Bjorvand/Aisato er lest. Mange bra kjøpte bøker denne månaden, sjølv har eg kun kjøpt to (og tel ikkje med alle barnebøkene eg kjøpte på bibliotekets boksal i går).

  Liker

  1. Neida, det trenger du ikke! 😉 Grunnen til at jeg ikke er fornøyd er at jeg ikke ser så voldsomt mye på tv, og hva jeg da kaster bort tiden på er ikke så godt å si. Jeg må jo bruke tiden til å glo ut i luften og da er det vel bedre å glo ned i en bok i stedet. Skjønt jeg ble hektet på to komiserier, «Jane the Virgin» og «Babt daddy» på netflix, så litt tid gikk det jo der da.

   To bøker kjøpt, da er du veldig flink. Får se om jeg klarer en måned uten bokkjøp.

   Liker

 3. Til Elida : Den ser jeg helt klart og det her disse nettbokhandlene mine kommer inn i bildet!

  P.S. Tror du spurte meg et eller annet sted om jeg skal komme på bokbloggertreffet til høsten? Jeg må se det an hvilken helg det er, skal til Oslo på konsert helgen 23.september…

  Liker

 4. Jeg bruker vanligvis å komme med månedens bokanbefalingsinnlegget første dagen i en ny måned men siden det kræsjer med mandagsinnlegget så utsetter jeg det til i morgen. Jeg liker ikke mange innlegg på samme dag:)

  Jeg er ikke fornøyd med leseinnsatsen i januar jeg heller. Det ble bare 8 bøker. Litt flaut når man har så mye tid til overs, men jeg er en person som ikke klarer å lese hele dagen. Må gjøre litt andre ting også selv om det ikke er særdeles mye.

  Gratulerer med dagen som har vært. Vi har bursdag på nesten samme dag:) Og vi får håpe at februar blir en bedre lesemåned for oss begge:)

  Liker

 5. Jeg bøyer meg i hatten- åtte-ni bøker er slett ikke til å kimse av! Kom meg gjennom fem bøker, og satser på at det blir litt flere i februar. Av «dine» bøker har jeg bare lest to, Ravatn og Astrid Lindgren-biografien. I siste liten kom jeg på at fristen for «joker-stemmer» nærmet seg i går kveld, og det viste seg at det var lurt, for Bjorvand/Aisato gikk jo til slutt videre med uhyre liten margin ;o)

  Liker

 6. 9 bøker synes jeg er et bra tall. Har ikke lest noen av disse. Har planer om å lese De urolige. De andre får jeg titte litt nærmere på. Ønsker deg en fin lesemåned i februar

  Liker

Kommentarer er stengt.