Bokbloggerprisen 2015: Dette er langlisten!

bokbloggerprisen langlisten.jpg

Årets roman:
– Linn Ullmann: De urolige (Forlaget Oktober)
– Synnøve Macody Lund: Personar du kanskje kjenner (Samlaget)
Bjørn Vatne: Slik skal vi velge våre ofre (Gyldendal)
– Morten Øen: Tellemarck (Forlaget Oktober)
– Maja Lunde: Bienes historie (Aschehoug)
Helga Flatland: Vingebelastning (Aschehoug)

 

Åpen klasse:
Eirin Gundersen: Du er menneske nå (Gyldendal)
– Heidi Sævareid: Slipp hold (Mangschou)
– Agnes Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato: Astrid Lindgren (Cappelen Damm)
Gaute M. Sortland: Fotturar i Norge (Samlaget)
– Morten Strøksnes: Havboka (Forlaget Oktober)
– Siri Pettersen: Evna (Gyldendal)

 

Alltid spennende når langlisten blir lagt ut, så også i år selv om jeg ikke hadde lest så mange av andre bloggeres favoritter. I fjor hadde jeg lest alle bøkene som kom på kortlisten, slik ble det ikke i år og det var jeg forberedt på.

Jeg har lest fire av de tolv nominerte, to i hver kategori så helt gæli er det ikke. De som jeg har satt med uthevet skrift er de jeg har lest, men siden jeg er verdens, eller i hvert fall Norges mest ubestemmelige/ ustabile bokblogger  så har jeg ikke link til mine omtaler da de er slettet for godt sammen med over 1250 andre innlegg når jeg la ned den forrige bloggen uten å ta back-up. Men nok om det.

Jeg fikk kun med to av mine nominasjoner, Vingebelastning og Du er menneske nå, men det betyr jo bare at jeg forhåpentligvis har mye godt lesestoff i vente når jeg skal være med på samlesingen. Det vil si at om Slipp hold kommer videre så hopper jeg over den runden for jeg tror ikke det er en bok for meg. Når det gjelder Evna så har jeg ikke lest de to forrige bøkene men om jeg rekker det innen den eventuelt skal samleses så skal den også leses selvfølgelig.

Et par av bøkene har jeg liggende i bokhyllen, Havboka og Biens historie,men jeg tror det er minst et par der som jeg ikke har som jeg må skaffe meg fordi jeg har en mistanke om at de går videre. Dette gjelder blant annet Astrid Lindgren -boken. Så står jeg på venteliste på ebokbib  når det gjelder Macody Lund boken som noen og tyve på listen så vinneren er nok kåret i september før den ligger klar til meg på nettbrettet.

Syntes det var veldig vanskelig å stemme i år, jeg hadde flere jeg syntes var gode men det var ingen soleklare favoritter slik som det var i fjor.

Det blir spennende å se hvilke av bøkene som kommer videre til kortlisten og som dermed skal samleses fra februar og utover.

Fikk du noen av dine favoritter inn på listen?

 

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2015: Dette er langlisten!

 1. For det første: Så trist at alle gamle innlegg er slettet! Ikke for å rippe opp i noe, men ((((sukk))) måtte det aldri skje IGJEN! VingleGuri 🙂

  Som deg: Hurra for at Gundersen-diktene fikk (foreløpig) nok stemmer. Jeg ser til min forferdelse at boken er noe vanskelig å få tak i, så her må det jobbes! Dette er faktisk eneste boka på langlisten(e) jeg har lest. I min søken etter gode kandidater leste jeg kanskje litt for sært. Nå tenkte jeg for øvrig å klinke til med å bruke gavekortet jeg fikk til jul, spørsmålet er bare HVILKE bøker som er kortet mitt worthy…!

  Liker

  1. Hehe…Vinglo – det er meg! Håper Gundersen går videre! 🙂 Jeg bestemte meg etter hvert for at jeg IKKE skulle lese det «alle de andre» leste, men ser jo at flere av dem har kommet med på listen her! Vingebelastning var jo god da, så kanskje du kunne valgt den? Astrid Lindgren boken har jeg spurt pent om å få tilsendt, jeg har en mistanke om at den går videre…. Blir spennende å se hvilke bøker du snoper deg.

   Liker

 2. Vimsekopp, du må bare innse etterhvert at du er en bokblogger, så behold innleggene dine 🙂 Gøy å se hvilken bøker du fikk med på langlisten. Jeg fikk bare med to av mine nominerte, selv om jeg hadde lest 9 av bøkene på langlisten.
  Kommer du på Tvangslesing i morgen kan du få Macody Lund av meg 🙂

  Liker

  1. Jeg har fått erfare at det var veldig dumt at innleggene mine forsvant, men jeg har kanskje lært? Sender deg eventuelt en sms ang tvangslesingen.

   Liker

Kommentarer er stengt.