Min søsters grav ( Tracy Crosswhite #1 ) av Robert Dugoni

min søsters grav
Min søsters grav var mitt aller første møte med forfatteren Robert Dugoni. Jeg leste denne boken for første gang i fjor og har brukt et par ettermiddager på å lese den en gang til for å kunne skrive noen ord om den på nytt.
Her er innlegget mitt fra i fjor.

Dette er første bok i en ny trilogi om politietterforskeren Tracy Crosswhite og det er en del av hennes historie vi får høre om i denne boken.
Den 42 år gamle Tracy Crosswhite jobbet først som lærer men etter at lillesøsteren hennes forsvant for over 20 år siden la hun undervisningen på hyllen og utdannet seg til politi i stedet. Til daglig jobber hun som en del av A-teamet ved Seattle-politiet hvor hun som sagt jobber som etterforsker.

I alle år har Tracy Crosswhite stilt spørsmål ved etterforskningen og den påfølgende rettsaken hvor Edmund House, en tidligere straffedømt voldtektsmann, blir dømt for drapet på lillesøsteren Sarah. Og når boken starter blir levningene av Sarah funnet i fjellene i nærheten av hjemstedet deres i Cedar Grove.

 

Jeg er ikke….
Jeg er ikke….
Jeg er ikke redd…
Jeg er ikke redd…
Jeg er ikke redd for mørket.

 

I over 20 år har Tracy slitt med dårlig samvittighet for det som skjedde med Sarah fordi hun føler hun er skyld i det som skjedde med henne, da hun fikk søsteren til å kjøre hjem alene etter et skytestevne for at hun skulle spise middag med forloveden sin. Hun har siden den gang brukt mye av sin egen fritid for å finne ut hva som skjedde og har sine teorier.  Noen sier at hun er nærmest besatt av å finne ut hva som skjedde og det ødela blant annet ekteskapet hennes.

Når hun reiser tilbake til hjemstedet for å holde begravelse for søsteren treffer hun sin barndomsvenn Dan O`Leary, som er advokat, og som en vennetjeneste går han gjennom saken med henne.
De bestemmer seg for å levere inn begjæring om å anke saken til  den drapsdømte Edmund House, som de mener er urettmessig tiltalt og dømt for en forbrytelse han ikke har begått.Dette blir ikke godt mottatt av verken sheriff Roy Calloway eller andre i rettssystemet i Cedar Grove, og ganske snart befinner både Tracy og Dan seg i fare.
Mer kan jeg ikke si om saken uten å røpe for mye av handlingen, men jeg kan nevne at parallelt med denne saken jobber også Tracy med saken hun holdt på med når levningene av søsteren ble funnet. Men etter hvert fikk saken om søsteren, som er en såkalt Cold case mest oppmerksomhet, naturlig nok.

Deangelo Finn hang korsfestet på innsiden av skapdøren. Armene var løftet til skulderhøyde, spikre var slått  inn gjennom håndflatene. blodet dryppet nedover treverket fra dem. Kroppsvekten ble holdt oppe med et tau som var bundet rundt livet hans og festet i en krok. Finns hode hang slapt mot skulderen, øynene var lukket og ansiktet askegrått i det intense lyset fra Calloways lommelykt.

S. 354

Dette var en bok jeg likte veldig godt, og den har forholdsvis korte kapitler noe som var med på å skape et godt driv hele veien og forfatteren skriver godt. I noen sekvenser som er skrevet i kursiv får vi tilbakeblikk fra tiden hvor søsknene var små samt den siste gangen Tracy så søsteren. Det som begynte som en politiroman hvor store deler av  handlingen tar for seg ankesaken utvikler seg etter hvert til å bli en meget nervepirrende og spennende thriller. Forfatteren har latt oss bli godt kjent med Tracy Crosswhite i denne boken og hun fremstår som en meget bestemt og tøff kvinne som vet hva hun vil og som er opptatt av rettferdighet. Vi får også et godt innblikk i hvordan det å miste en man er glad i på denne måten og hvordan pårørende blir påvirket når noe slikt skjer. Jeg ser frem til å møte Tracy Crosswhite igjen og jeg håper at forlaget har planer om å gi ut de to neste bøkene i serien.
Anbefales!

 

Astrid Terese har også blogget om boken, innlegget hennes finner du her.

Jeg skrev om boken i fjor også, og det innlegget finner du her.

 

 

 


Forlag: Gursli Berg
Original tittel: My sister`s grave
Norsk tittel: Min søsters grav
Forfatter: Robert Dugoni
Oversetter: Kurt Hanssen
Format: Innbundet
Sideantall: 453
Utgitt: 2014
Min utgave: 2015
Kilde: Leseeksemplar

Forfatter

Robert Dugoni

Robert Dugoni er en kritikerrost forfatter av serien om David Sloane, som består av The Jury Master, Wrongful Death, Bodily Harm, Murder One og The Conviction. Han har også skrevet den frittstående romanenDamage Control, og sammen med Joseph Hilldorfer dokumentarboken The Cyanide Canary. Dugonis bøker har blitt sammenlignet med Scott Turow og Nelson DeMille, og han er hyllet som «den ubestridte kongen av advokat-thrillere» av Providence Journal, og blitt kalt «arvingen til Grishams litterære trone». Bodily Harm og Murder One ble begge valgt ut som en av Topp Fem-thrillerne i henholdsvis 2010 og 2011.Murder One var også en av finalistene til Harper Lee-prisen for advokatfiksjon i 2012. (Hentet fra forlagets nettside)

 

HILSEN BEATHE