Lesemål 2016 og bokhyllelesing.

Nytt år, ny blogg og nye muligheter! 

Vi er godt i gang med 2016 og det er på tide å se litt på hvilke planer jeg har for 2016.

For det første har jeg kuttet ut antall bøker men regner likevel med å lese mellom 10 og 12 bøker pr måned. Det skulle bli et sted mellom 120 – 140 bøker, altså rundt der jeg havnet i 2015 , som var 130.

Jeg skal fremdeles motta leseeksemplarer fra ulike forlag, men jeg skal bli strengere med hvilke bøker jeg vil motta eller spørre etter selv. Rett og slett fordi jeg vil stå enda «friere» med hensyn til hva jeg vil lese, og ikke minst så vil jeg  lese mer av det som allerede står i hyllene.

 

Manbooker og 1001-listen

I fjor fikk jeg interesse for bøker både fra manbooker listen og 1001- listen, og startet såvidt opp i fjor med at ca hver 3.bok skulle være fra en av disse listene. Det fungerte veldig fint selv om jeg ikke var så veldig flink til å skrive om disse bøkene. Der kan jeg bare bli bedre i år, og  noen av dem skal jeg lese om igjen  så det er enda håp om at de blir skrevet om i løpet av året.

Etter mine beregninger skulle det bli et sted mellom 36 og 48 bøker fra disse listene, og når jeg ser det slik så virker det veldig mye men jeg skal i hvert fall prøve å havne rundt der et sted.

 

Lines lesesirkel

Veldig kjekt at Line har startet opp igjen lesesirkelen og jeg har meldt meg på  for da får jeg enda flere sjanser til å få krysset av på den listen og fint at det kan kombineres med andre lesemål jeg har.

 

Bokhyllelesing hos Hedda

Var med bokhyllelesingen en gang i fjor og det gav mersmak og i år har jeg meldt meg på alle 9 rundene. Jada, starter med friskt mot.

FØRSTE RUNDE – Uke 3, 18. januar – 24. januar:
– Les ei bok med rødt omslag : Folkelesnad av Agnes Ravatn
ANDRE RUNDE – Uke 9, 29. februar – 6. mars:
– Les ei bok som opprinnelig er skrevet på tysk: Verden av i går av Stefan Zweig
TREDJE RUNDE – Uke 15, 11. april – 17. april
– Les et middelalderverk (fra mellom år 500-1500) Her er jeg noe usikker for jeg har to bøker liggende som kan passe. Bak klostermurene av  Nura Esponella, men den har fått dårligere tilbakemeldinger i følge bokelskere. Så har jeg Alkymistens bok av  Adam Williams, men denne er jeg også usikker på da deler av handlingen er lagt til 1938, så mulig det er fusk og fanteri å ta denne.Tips  til bøker mottas med stor takk! 
FJERDE RUNDE – Uke 21, 23. mai – 29. mai
– Les ei novelle- eller diktsamling fra 2000-tallet: Beethoven var en sekstendedel svart av Nadine Gordimer
FEMTE RUNDE – Uke 27, 04. juli – 10. juli
– Les ei bok på svensk eller dansk: Eksempel på liv av Helle Helle (om jeg klarer å holde meg unna så lenge)
 
SJETTE RUNDE – Uke 33, 15. august – 21. august
– Les en oppfølger: Bror din på prærien av Edvard Hoem med et lite forbehold om at jeg får lest Slåttekar i himmelen først men det regner jeg med går bra.
SJUENDE RUNDE – Uke 39, 26. september – 02. oktober
– Les et skuespill av en norsk forfatter: Peer Gynt av Henrik Ibsen
ÅTTENDE RUNDE – Uke 45, 7. november – 13. november
– Les ei bok av en forfatter som har mottatt Nobelprisen i litteratur: Buddenbrooks – En families forfall av Thomas Mann 
NIENDE RUNDE – Uke 51-52, 19. desember – 31. desember
– Les ei julebok: Reisen til julestjernen av Sverre Brandt
(NB: Siste runde er valgfri, og vi er svært romslige med definisjonen av «julebok» – det kan være ei kalenderbok, ei bok som handler om jula, eller rett og slett ei bok du fikk til jul…)

 

Her er noen av bøkene, en er på vei til meg, mens en annen har jeg på nettbrettet. Så må jeg fuske litt når det gjelder Peer Gynt for den har jeg tenkt til å kjøpe, men det har vært planen lenge, usikker på om det blir godtatt?

Bokhyllelesing[1] – Kopi

Norske bøker anno 2016

Jeg skal fortsette å lese norske bøker og kanskje  noe mer sakprosa enn det jeg har gjort tidligere.  Kommer ikke til å ha fullt fokus på de norske bøkene men det betyr slett ikke at jeg ikke skal lese noe som helst. Både i fjor og i forfjor lå jeg på ca 45 bøker, og «havner» sikkert rundt det i år også, og da skal det være fullt mulig å ha noe å velge mellom til  nomineringen.

Skal være med på samlesingen av kortlisten  til BBP  2015 og jeg har en liten mistanke om at jeg ikke har lest så mange av de som kommer til å havne der, det gjenstår selvfølgelig å se. Spennende blir det lell.

I fjor fikk jeg ikke skrevet omtale på alle bøkene jeg leste, noen av dem skal jeg lese om igjen i år, det gjelder  blant annet flere 1001- bøker  som jeg syntes fortjener noen ord. I år skal jeg prøve å bli bedre på å skrive omtaler etter hvert og ikke la det hope seg opp slik jeg har en tendens til.

Dette var mine planer for 2016, ikke så mange lesemål egentlig men noe å strekke seg etter er det og det er vel litt av «cluet» med slike lister.

HILSEN BEATHE

14 kommentarer om “Lesemål 2016 og bokhyllelesing.

 1. Hei Beathe, så godt å se at du er igang igjen. Litt av noen planer du har lagt, et sånt race henger ikke jeg med på. Gleder meg til å følge deg i fortsettelsen 🙂

  Liker

  1. Tror ikke det er så ille, bare en bok hver 6.uke og 1 1001 bok pr mnd som jeg uansett skal lese om ikke mer, så det skal gå fint. Ellers kommer jeg til å velge bøker fritt 🙂

   Liker

  1. Klarer ikke holde meg unna vet du 😉 Beklager eventuell reklame på bloggen, når det blir lønningsdag senere i måneden så skal jeg kjøpe eget domene og da blir det reklamefritt her.

   Liker

 2. Velkommen tilbake, Beathe. Flotte mål du har valgt deg! Du er ikke den eneste som jukser litt med mimiddelalderlitteraturen – boka jeg skal lese er todelt der den ene delen foregår på 1400 – tallet og den andre rundt 1960; How to be both av Ali Smith fra 2014 ☺

  Liker

  1. Takk for det, Silje 🙂 Det blir omtrent det samme for meg også om jeg skal gå for den som var best likt av de to jeg har liggende. Eventuelt kunne jeg jo lest Kristin Lavransdatter men den har jeg ikke, og poenget er jo å lese det som er i hyllen allerede.

   Likt av 1 person

  1. Burde vel strengt tatt hatt med et mål om å holde både meg og bloggen i ro gjennom hele året og ikke så mye frem og tilbake som jeg var i 2015 😉 Det kan bare bli bedre 🙂

   Liker

 3. Lurte på hvor du ble av 🙂

  Jeg har ikke mange mål for 2016, målene er 100 bøker i året. I 2014 klarte jeg 102 og i fjor ble det bare 92, men jeg prøver igjen. Jeg har vært med på den utfordringen siden 2010.

  Andre få mål jeg har er å bli flinkere til å lese bøker som allerede står i hyllene og som venter på å bli lest, og gjerne bli like flink til å lese engelske bøker som før i tiden og blande gammel og moderne litteratur. Flere mål har jeg ikke.

  Ellers vil jeg ønske deg godt nyttår 🙂

  Liker

 4. Hei du og godt nyttår!
  Jeg har nok ikke vært den flinkeste til å legge igjen kommentarer på bloggene dine, men du skal vite at jeg ble lei meg da den forrige forsvant- og tilsvarende glad da jeg så det hadde dukka opp en ny Beathe-blogg på blogglista hos Tine! Velkommen igjen!!
  Jeg leste «Alltid redd» i jula, og blogget om den sammen med ei anna bok for noen dager sida, så hvis du er nysgjerrig kan du a en titt ;o)
  Når det kommer til blogg- og leseplaner for 2016, er jeg litt i tenkeboksen. Har sendt inn nominasjoner til BBP, så det blir vel å prøve å holde det i gang… Vi får sjå. Uansett hva det blir til, kommer jeg til å kikke inn her for å følge med på det som rører seg!

  Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.