Luke 11: Bøker i «venter -på-å-bli-skrevet-om -bunken»

julekalender blogg LUKE 11

Langt inne i skogen kommer to små nisser stampende i den dype nysnøen. Det er Guri og Gråtass. De har vært på julegavemøte hos Julenissen i Kirkebygda og er på vei hjem.
Det har snødd tett hele dagen. Grantrærne står som gamle, krumbøyde troll, og mannen i månen har gått og lagt seg. Det er tungt å gå, noen ganger synker de nesten til magen.
Da stanser Gråtass med ett. – Hysjj! sier han og holder tommeltotten for munnen slik nisser pleier å hysje.
Guri stopper midt i et tråkk så dypt at bare armene og hodet stikker opp av snøen. – Hva er det?hvisker hun skremt.
-Jeg hører en lyd, hvisker Gråtass.
-Jeg hører ikke noe, svarer Guri mens hun prøver å karre seg opp av snøen.
– Du må stå helt stille, og så må du vifte med ørene, svarer Gråtass som selv har satt i gang med ørene så nisselua er i ferd med å krype oppover.
Da med ett hører Guri det.
– Det er noen som gråter!utbryter hun forskrekket.
-Ja, og det er en gråt jeg ikke kjenner, sier Gråtass mistenksomt.
– Kanskje det er et såret dyr?
Gråtass rister på hodet. -Jeg kjenner alle dyrelåtene. Dette er noe annet.
– Hvor kommer det fra? spør Guri og ser seg rundt.
– Jeg tror det kommer enten fra den digre grana der borte eller stubben ved siden av.

Fra Den magiske julegaven av Frid Ingulstad

 

(Bilde som er brukt til «lukene»i kalenderen er laget av Carl Larsson – med tillatelse fra Carl Larsson-gården, Sundborn.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jeg har 18 bøker i denne vente-bunken men jeg har innsett at jeg ikke rekker å skrive om alle nå i år, en del av dem skal jeg lese om igjen til neste år, og kommer til å skrive om dem da.

Et motto for neste år må jo være at jeg må bli litt flinkere til å skrive om bøkene etter hvert og ikke la det hope seg opp.

Her kommer det 1-2 linjers omtale om hva jeg syntes om tre av bøkene.
stormen_og_stillheten-hoy
Omtale fra forlaget:Amalie er 26 år og har mistet broren sin. Hun kommer seg så vidt gjennom dagene, og nettene er preget av mareritt med minner fra barndommen. Andreas var et vidunderbarn som spilte piano fra barnsben av og hadde musikk/fargesynestesi. Som 17-åring fikk han en psykose som resultat av hasj-røyking, og ble slukt av psykiatrien. Amalie skjønner at hvis hun noen gang skal kunne se fremover, så må hun finne ut hva som egentlig skjedde. Hun krever å få innsyn i journalene til broren, og det viser seg at systemet nok en gang har sviktet mennesket. Spørsmålet er om det er grunnet evne eller vilje. Andreas var kanskje et misforstått geni, men det får vi aldri vite fordi et forkvaklet helsevesen viste seg fra sin verste side, og tragiske omstendigheter førte til hans død.

Denne boken leste jeg i sommer, en sterk og sår beretning som er pakket inn i et vakkert språk. Boken har jeg kjøpt selv.

 

tauet
Omtale fra forlaget:Ei kvinne slår hull i hodet og gjør hva hun kan for å hindre at alt renner ut. En kunstner bretter ut det aller innerste på en låve i Steigen. En forfatter stjeler historien fra sin nærmeste kollega og blir involvert i en drapsetterforskning.

Denne novellesamlingen leste jeg i januar så det begynner å bli en stund siden. Jeg likte ikke alle novellene like godt, men det går for seg her i disse novellene som ofte handler om unge voksne, kvinner og menn. Boken lånte jeg på Ebokbib.
 
 
 
 
 
 
 
 

Den siste boken ut har jeg egentlig planer om å lese om igjen fordi jeg har lyst til å skrive en vanlig omtale på denne men siden jeg ikke vet når det blir så kommer den med her i denne omgang.

et eget rom
Omtale fra forlaget:En feministisk satire om penger, pupper og professorater.
Anna Louisa Germaine Millisdotter bor i en herskapelig Frogner-leilighet hun en gang tilsnek seg ved hjelp av key-lime-paier og kysseteknikker fra marinen. Siden har hun sovet i 15 år. Inntil hun bråvåkner 7. desember 2013. En kronikk i landets nest største avis minner henne om at offentligheten er full av nek. Og at verden trenger henne – tross alt.Et eget rom er et moderne kammerspill med plass til både bitcoins, salongpistoler og Pussy Riot.

Denne boken leste jeg også i januar , en morsom bok som jeg likte det meste med, både karakterene og språket. En bok jeg anbefaler. Boken er et leseeksemplar jeg fikk tilsendt fra forlaget.

 
 
 

Egentlig liker jeg ikke så godt å skrive slike oppsamlingsinnlegg men tenker at det er bedre å skrive noen få ord enn ikke å skrive om boken i det hele tatt.

 

 

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE

2 kommentarer om “Luke 11: Bøker i «venter -på-å-bli-skrevet-om -bunken»

  1. I teorien har jeg et godt tips for at denne haugen ikke skal anta uoverkommelige dimensjoner! Hvis man velger å lese ei murstensbok eller to når det begynner å bli et etterslep, får man tid til å skrive litt… Merk at dette er en teori jeg har tenkt ut, men ikke klart å sette ut i livet. Den siste tida har jeg fortært «Slektersgang», «Historia om det nye namnet» og «Himmelfall», på henholdsvis 619, 573 og 719 sider. I teorien burde jeg hatt tid til å komme a´jour, men det er mulig man i tillegg må ha selvdisiplin. Jeg kommer til kort der også ;o)

    Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.