Luke 10:Noen av bøkene jeg ser frem til i 2016 – del 2

julekalender blogg LUKE 10

Det var veslejulekvelden, dagen før den riktige julekvelden. Lys var tent til langt på natt i både hytter og hus over hele bygda. Og på den største garden var det så lyst i alle glas at en kunne tru det var sjølveste kongsgarden. Rett som det var sprang det noen forbi glasa, noen bakte kaker og noen stoppa pølser og noen pressa sylte. Og så ropte dom:
«Simen! Kom og snu smultringa,Simen!»
«Simen!Spikk flere pølsepinnere,Simen!»
«Simen! Skru litt på syltepressa, Simen!»
Og han Simen snudde smultringer og han Simen spikka pølsepinner og han Simen skrudde syltepressa.
«Jula er det verste jeg veit,»tenkte`n Simen. «Alle andre er så gla i jula, det er bare jeg som syns jula er så trist.»
Og veit du åffer han Simen syntes det?Jo, det var fordi han aldri fekk noen julegave.
Nå er det nok folk som sier at en skal ikke feire jul for å få julegaver, men når mange vaksne folk blir fornærme over at dom ikke får gave, så kunne vel Simen bli det, han som var bare en liten gutt og ikke hadde åkken far hell mor. Alle kunne mase så mye de ville på`n Simen. Men han Simen fikk ikke tid til å stå ledig og syns synd på seg sjøl så lange stunda.

Fra Julegaven Hans Simen av Alf Prøysen

(Bilde som er brukt til «lukene»i kalenderen er laget av Carl Larsson – med tillatelse fra Carl Larsson-gården, Sundborn.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I dag er det bare 14 dager igjen til jul, og jeg er langt etter skjema når det gjelder juleforberedelsene,MEN jeg stresser ikke helt ennå og jul blir det uansett om en har fått vasket ned alt eller ikke.

 

julestri

Har funnet frem flere boktitler som blir utgitt i perioden januar til juni neste år som jeg syntes virket interessante og jeg har lyst til å dele noen av disse  titlene med dere.

 

Har ikke hørt om denne forfatteren før men jeg syntes handlingen virket interessant.

 

til vestisen

Om boken:Du er ikke redd for å komme ut,» sier stemmen. «Etter all den dritten du har servert rett opp i trynet på oss, kan du ikke være redd for å komme ut.» Den er så rolig, røsten. Verken hever eller senker seg, sånn noe levende ville gjort. Gjør ingenting for å forvisse seg om at han ikke blir overhørt. (Hvem av? Hvem skulle det være?) Det slår henne at dette er første gangen han har sagt noe mens han har stått utenfor lugardøren. Det bekrefter bare det hun har visst hele tiden. Ved starten av fangstsesongen legger en selskute fra kai i Tromsø. Om bord er en ung, nyutdannet veterinær på sitt første inspektøroppdrag for Fiskeridirektoratet. Hun er alene sammen med en besetning bestående av selfangere og jegere. De skal være sammen i isødet utenfor Grønland i seks uker.

 

Jeg har lest «Den fortrolige»av samme forfatter og den likte jeg veldig godt og dermed har jeg lyst til å prøve meg på denne boken også. Det norske coveret var ikke klart ennå og derfor legger jeg ut den engelske utgaven samt den engelske teksten.

 

the case of Lisandra P

Om boken: Buenos Aires, 1987. When a beautiful young woman named Lisandra is found dead at the foot of a six-story building, her husband, a psychoanalyst, is immediately arrested for her murder. Convinced of Vittorio s innocence, one of his patients, Eva Maria, is drawn into the investigation seemingly by chance. As she combs through secret recordings of Vittorio s therapy sessions in search of the killer could it be the powerful government figure? the jealous woman? the musician who s lost his reason to live? Eva Maria must confront her most painful memories,and some of the darkest moments in Argentinian history.

 

Jeg har lest i «Skyggen av store trær» og  » Innlandshete» av samme forfatter og jeg gleder meg stort til å lese hennes neste bok, den godeste «Antisupermamma» Kristine S. Henningsen, som også skal være med i serien «Kjære mamma» som går på TV2 Livvsstil, om ikke så anbefaler jeg dere å gjøre det, jeg har sett alle episodene som har gått til nå og de har kommet ca halvveis.

Denne boken tenker jeg er  fint som vår-og sommer lektyre!

 

irma dahl

Om boken:«Jeg kommer til å bli den beste medarbeideren du noen gang har hatt, Berger Wulff. Jeg skal bære kister som en mann, tenne lys som en prest og trøste pårørende som en terapeut.» Irma Dahl er ivrig telefonvakt hos Kirkens SOS og lengter etter å få en «storfisk» på kroken – en ekte selvmordskandidat. Men folk ringer mest for å småprate. Til Irmas enorme irritasjon. Når den virkelige selvmordskandidaten lar vente på seg, søker Irma jobb i Wulffs begravelsesbyrå. Endelig er hun der hun hører hjemme. Hun begynner med styrketrening for å bli bedre til å bære kister, bruker fritiden på ekstra kundepleie og spionerer på konkurrenten som hun mistenker lurer kundene sine. «Den dedikerte begravelsesagenten» er en fortelling om en dødsivrig kvinne, en angrende eksmann og ganske mange lik.

 

 Her fant jeg heller ikke den norske utgaven og dermed blir det den engelske, tittelen på denne boken er det samme på norsk som på engelsk etter det jeg har fått med meg.

 

black rabbit hall.jpg

Om boken: One golden family. One fateful summer. Four lives changed forever. Amber Alton knows that the hours pass differently at Black Rabbit Hall, her London family’s country estate where no two clocks read the same. Summers there are perfect, timeless. Not much ever happens. Until, one stormy evening in 1968, it does. The idyllic world of the four Alton children is shattered. Fiercely bonded by the tragic events, they grow up fast. But when a glamorous stranger arrives, these loyalties are tested. Forbidden passions simmer. And another catastrophe looms…Decades later, Lorna and her fiance wind their way through the countryside searching for a wedding venue. Lorna is drawn to a beautiful crumbling old house she hazily remembers from her childhood, feels a bond she does not understand. When she finds a disturbing message carved into an old oak tree by one of the Alton children, she begins to realise that Black Rabbit Hall’s secret history is as dark and tangled as its woods, and that, much like her own past, it must be brought into the light. A thrilling spiral into the hearts of two women separated by decades but inescapably linked by Black Rabbit Hall.A story of forgotten childhood and broken dreams, secrets and heartache, and the strength of a family’s love.

 

Det er forfatteren bak blant annet «About a boy», eller som filmen het «Gutter er gutter», det er en fin film som jeg har sett flere ganger. Jeg har derimot ikke lest noe av forfatteren før. Tittelen på denne boken er det samme på engelsk som på norsk, igjen fant jeg ikke det norsk coveret så her kommer det på engelsk inkl teksten.

 

funny-girl

Om boken: Set in 1960’s London, «Funny Girl»is a livelyaccount ofthe adventures of the intrepid young Sophie Straw as she navigates her transformation fromprovincial ingenue to television starlet amid a constellation of delightful characters. Insightful andhumorous, Nick Hornby’s latest does what he does best: endears us to a cast of characters who are funny if flawed, and forces us to examine ourselves in the process.»

 

Dette er første bok i en ny serie om  journalist Emma Tamm, jeg syntes den virker interessant og derfor kom den på listen over bøker jeg vil lese, så gjenstår det å se.

 

lycke

Om boken: En regntung dag i mai forsvinner åtte år gamle Lycke utenfor Kungliga Tennishallen i Stockholm. Ellen Tamm, en ung og ærgjerrig journalist i TV4, får i oppdrag å følge saken. Det er få spor, og Ellen synes ikke politiet gjør nok for å finne jenta. De kommer heller ingen vei med Lyckes skilte foreldrene, som svarer unnvikende på spørsmål fra politiet og presse. Moren er kald og likegyldig, faren skjuler noe, stemoren virker sjalu og selvopptatt. Barnepiken er trolig den som kjenner Lycke best. Ellen blir nærmest besatt av å finne Lycke. Saken som vekker smertefulle minner fra hennes egen fortid, gjør at Ellen er i ferd med å miste kontrollen. Med Lycke-saken dras hun inn i en verden av familiehemmeligheter, løgner og svik, og på veien tvinges hun til å konfrontere sine egne demoner.

Den neste boken tror jeg er en bok helt i min gate siden jeg liker å lese om andre kulturer. Romanen var nominert til den prestisjefylte the Orange Prize og har vunnet to andre litteraturpriser.

baba-segis-fire-hustruer

Om boken: Bolanle er en velutdannet, sterk, ung afrikansk kvinne. Likevel trosser hun sin ambisiøse mor og gifter seg med Baba Segi, en rik, gammel og ikke spesielt tiltrekkende mann. Bolanle blir Babas fjerde hustru. Slik begynner denne medrivende fortellingen fra nåtidens Nigeria. Hustruenes hierarki blir forstyrret når Baba bringer inn sin nye, unge edelsten av en hustru. Hun er den eneste av de fire som kan lese og som tør å bringe den store, mørke familiehemmeligheten fram i lyset. Når Bolanle ikke blir gravid, forandres alt.

 

Har en haug av bøkene hennes liggende på vent men har ikke lest en eneste bok av henne ennå. I fjor fikk jeg tilsendt den første boken i denne serien men har ikke klart å lese den ennå, men nå har den kommet på planen for januar for snart kommer bok nr 2 og den foregår i Norge, så kult da!

stormens-soster

Om boken: Ally er en dyktig seiler og skal konkurrere i en av verdens mest utfordrende regattaer når hun får beskjed om adoptivfarens brå og mystiske død. I hui og hast reiser hun tilbake til barndomshjemmet, det vakre slottet ved Genevesjøen, for å treffe sine søstre. Hun har også, uten at søstrene vet det, innledet et kjærlighetsforhold … I etterkant av de opprørende hendelsene forlater Ally sjølivet for å følge sporene adoptivfaren har etterlatt henne slik at hun kan finne tilbake til sitt biologiske opphav. Sporene fører henne til Norge, og her oppdager hun at hennes egen historie er nært knyttet historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, til Griegs berømte musikk. Vi får ta del i Annas dramatiske reise fra en liten bygd i Telemark, via Christiania og videre ut i verden.

 

Har heller ikke lest noe av den neste forfatteren, men har kjøpt den som heter «Å skrive» så den må nesten leses snart.  Her fant jeg ikke bilde og tekst på norsk så det for bli dansk denne gangen. Har også lyst til å lese «Elskeren» av samme forfatter. Så mange bøker, så lite tid…

sommeren-80

Om boken: Sommeren 80 er den sammensmeltning, den intimitet mellem politik og privatliv, mellem fiktion og erindring, som kendetegner dem, og som gør bogen til et vendepunkt i forfatterskabet.

 

Jeg likte forfatterens forrige bok «Mens du sov», jeg så også filmen som er basert på boken, men jeg ble litt småskuffet over den.  Men forfatteren er i hvert fall ute med en ny bok og den blir en «MUST-HAVE» bok.

dobbeltliv.jpg

Om boken: Hun elsker ektemannen sin. | Hun er besatt av en fremmed. Hun er en hengiven mor. | Hun er innstilt på å ofre alt. Hun vet hva hun gjør.| Hun har mistet kontrollen. Hun er uskyldig. | Hun er skyldig. Hun lever to liv. | Hun kan miste dem begge … En politibil står utenfor Julias hus idet hun kommer hjem. Lillesøsteren Kate har blitt drept i Paris. Julia merker at hun er lettet. Men etter lettelsen kommer besettelsen – hvem drepte Kate? Julia forsøker å sette seg inn i søsterens liv og blir sugd inn et nett av datingprofiler, sex og løgner. Hun sjonglerer to liv, og det er i ferd med å bli farlig.

 

Jeg har funnet enda flere interessante bøker som kommer ut det neste halve året, så det skulle ikke forundre meg om det kommer enda et innlegg om kommende bøker – so stay tuned.

 

JULEKLEM FRA BEATHE

6 kommentarer om “Luke 10:Noen av bøkene jeg ser frem til i 2016 – del 2

 1. Eg har lest alt Lucinda Riley har gitt ut (trur eg) og det meste er god underhaldning. Eg likte veldig godt den første boka om De syv søstre, men ikkje så godt denne som kjem ut i januar. Eg kan for mykje om Grieg til å heilt tru på det som blir skrevet av fiksjon, men eg trur den kan bli veldig interessant for land utanfor Noreg.

  Liker

  1. Nå er jeg spent på hvordan jeg kommer til å like disse bøkene for jeg ser at det er litt ulik oppfatning av denne, som det sikkert er med de fleste bøker vil jeg tro. Har mange av bøkene hennes stående så jeg burde vel fått begynt på de snart.

   Liker

 2. Jeg har lest Black Rabbit Hall av Eve Chase, men likte den ikke noe særlig. Den ble for langtekkelig og forutsigbar for meg. Driver på med en anmeldelse av den nå og legger den ut i løpet av måneden.

  Jeg har også lest flere av Lucinda Riley, og jeg liker hennes forfatterstil godt. Den første boka om De syv søstre derimot er ikke min favoritt. Historien var forutsigbar og litt platt. Allikevel tror jeg at jeg kommer til å lese den neste i serien. Gleder meg til å høre hva du syns om den.

  Det som er artig med bøker er at alle leserne sitter med helt forskjellige oppfatninger av dem. Noen hater en bok, mens andre elsker den. Noen ganger blir jeg ikke enig med meg selv en gang. Uansett er det god underholdning.

  Boka til Lola Shoneyin kan jeg tenke meg å lese også. Takk for tipset.

  Liker

  1. Da kan det være at jeg venter litt med Black rabbit boken, ser litt hvordan den blir mottatt. Nei, jeg kjenner absolutt igjen det der med å ha et ambivalent forhold til en bok, av og til er det slik at jeg liker handlingen men kanskje ikke hovedkarakteren eller omvendt, eller det kan være andre grunner til at jeg ikke helt klarer å bestemme meg for om jeg liker en bok eller ikke. Det skal ikke alltid være like lett.

   Jeg burde strengt tatt ikke sett etter hvilke bøker som kommer for jeg har mer enn nok uleste bøker i hyllene men sånn er det vel for alle som er glad i å lese 🙂 Bøker får vi vel ikke nok av uansett! 😉

   Liker

Kommentarer er stengt.