Luke 2: Bokanbefaling-Kvinner før jul

julekalender blogg LUKE 2

Vinden pep i de gamle lønner og linder utenfor vinduene mine, sneen føk ned gjennom gaten, og himmelen var så mørk som en desemberhimmel kan være her i Kristiania. Mitt humør var like så mørkt. Det var julaften, den første jeg ikke skulle tilbringe ved den hjemlige arne. For noen tid siden var jeg blitt offiser, og hadde tenkt å glede mine gamle foreldre ved mitt nærvær, hadde håpet å vise meg for hjembygdens damer i glans og herlighet. Men en nervefeber brakte meg på hospitalet. Derfra var jeg kommet ut først for en ukes tid siden, og jeg befant meg nå i den meget lovpriste rekonvalesent- tilstand. Jeg hadde skrevet hjem etter storborken og fars finnmut, men brevet kunne knapt nå frem i dalen før annen juledag, og først rundt nyttår kunne hesten ventes hit. Mine kamerater var reist fra byen, og jeg hadde ikke en familie jeg kunne hygge meg med. De to gamle jomfruene som jeg losjerte hos, var visstnok godslige og snille mennesker, og de hadde tatt seg av meg med omhu i begynnelsen av min sykdom. Men deres måte å være på var altfor meget av den gamle verden til riktig å falle i ungdommens smak.

Fra En gammeldags julaften av Peter Chr. Asbjørnsen og Jørgen Moe

(Bilde som er brukt til «lukene»i kalenderen er laget av Carl Larsson – med tillatelse fra Carl Larsson-gården, Sundborn.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

BOKANBEFALING

Denne boken kom ut i 2011 og  etter å ha lest den første gangen bestemte jeg  meg for at den skulle bli et fast innslag hver førjulstid. Helt slik ble det ikke, jeg leste den to år senere og i år hadde jeg planer om å lese den igjen  – men det var før jeg oppdaget at den har havnet på «ville veier» (=nedpakket i boden) så jeg må huske på å finne den frem før neste jul.

Eller kanskje den skal få ligge nede i boden en stund  og så kan jeg finne meg en ny og kanskje en litt mer tradisjonsrik julebok? Noen som har tips?

 

kvinner før jul

Omtale fra forlaget:

Kan engler, duftlys og julerengjøring fordrive sjalusi eller må sterkere lut til, for eksempel mord? Ingrid er en kvinne i full fart før jul. Men handlelistene og planene hennes blir ikke så effektive i år. Hun er sjalu. Mannen hennes har vært på turné og får telefoner fra Olivia som synger i bandet hans. Olivia som oppsøker Ingrid og gjør julens engler til demoner.

Dette skrev jeg i omtalen for fire år siden:

Kvinner før jul- er en bok man koser seg med og den har en slags filmpreg over seg. Ingrid finner plutselig ut at huset deres som rommer nesten 4 etasjer skal deles inn i 2 leiligheter,for de skal ha hver sin leilighet og oppheve mongamiet,det har hun bestemt seg for og det imens hun er i full gang med juleforberedelsene.
Hun har en stemme inni seg som forteller henne hva hun skal gjøre i forhold til sin mann Balder,stemmen i hodet hennes tilhører en av fortidsmødrene hennes.
Dette er en bok om generasjonkrav og forventninger mellom mor og datter.

En humoristisk og varm bok som er skrevet på ett enkelt og greit språk og mange episoder er lett gjenkjennelige. Jeg fikk lyst på en ark på hemsen der jeg kunne hatt mitt lille arbeidssted, jeg fikk lyst å drikke advendste og bake all slags julekaker. En bok å komme i julestemning av.

Jeg mener det samme i dag, det er en fin bok å komme i julestemning av.

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE

6 kommentarer om “Luke 2: Bokanbefaling-Kvinner før jul

 1. Denne leste jeg også en gang i tiden. Husker jeg likte den godt, men kan kke huske at jeg tenkte «fast førjulstradisjon». Tips til bøker som gir ekstra julestemning har jeg ikke, men kom på boka om «Julebrevpikene»! Ettersom kapitlene er datert, kan den leses som en litt forlenget adventskalender ;o)

  Liker

  1. Julebrevpikene likte jeg veldig godt også, og etter å ha lest «Kvinner før jul» flere ganger tenkte jeg at det er greit å legge den til sides i noen år uten at det gjør noe. Ikke det har nok av andre bøker, og i år koser jeg meg med de som jeg gir smakebiter fra, kanskje de blir en juletradisjon, hvem vet?

   Liker

 2. Så koselig, Beathe 🙂 En fin måte å komme i julestemning på. Jeg skal til å skrive årets julebrev, som også må oversettes til engelsk. Istedenfor la jeg ut en ny omtale og kikker rundt på blogger for å se hva de har lagt ut i dag. Jeg er dronningen av prokrastinering 😀
  Jeg har ikke lest Kvinner før jul, så det tror jeg jammen jeg må gjøre. Ha en fin dag!

  Likt av 1 person

  1. Du er så flink med julebrev, der har jeg mye å lære:-) Jaja, du er ikke alene om å utsette ting, det er jeg også veldig flink til! 😉 Kvinner før jul likte jeg godt, enkel og fin underholdning uten noe særlig motstand, noe som kan være fint av og til. En fin dag til deg også, Astrid Terese 🙂

   Liker

 3. Jeg synes du er så flink som lager en julekalender i år også, det ser ut til å være mye jobb. Jeg leder den hver dag Beathe og gleder meg allerede til morgendagens innlegg 🙂

  Ha en fin kveld!

  Liker

  1. Så kjekt å høre at du leser og ser frem til nye innlegg, Gro 🙂 Litt jobb er det jo med det men jeg har allerede skrevet alle smakebitene og lagt inn musikklinken så gjenstår det «bare» resten av innlegget. Ønsker deg en fin kveld 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.