Luke 1: Julekalender i Beathes bokhjerte

julekalender blogg LUKE 1

Han rører på seg , snur seg, lytter, gnir seg i øynene og setter seg opp, nissen på loftet. Det er kaldt og mørkt og fuktig. Han har sovet siden forrige jul, slik han har gjort i alle de andre årene.Islenderen er slitt, buksa er skitten og lua har mistet dusken. Tro om han blir byttet ut i år? I fjor oppdaget han nye engler og hjerter på juletreet. I peisen der han satt, fylte de opp med nye nisser og nissekoner. Nå ligger de her i esken sammen med ham. Og han kjenner det på seg, julen er nær.
Adventsmusikken når opp til loftet, og neseborene snuser inn den gode pepperkakeduften.
Forsiktig bretter han eskelokket til side, klatrer over kanten og sniker seg bort til det lille loftsvinduet. Det er snøhvitt ute. De har allerede tent lysene på grantreet i hagen,og ungene aker,står på ski og lager engler i snøen.Ved hagegjerdet står en tykk snømann med lykt på hodet og votter på hendene.Nissen banker i vinduet, og snømannen ruller med øynene, som om de har en hemmelig avtale. Det begynner å mørkne, og det blåser.Loftet blir kaldere, altfor kaldt for en nisse som nettopp har våknet fra vinterdvalen.

Fra Gamlenissen av Torhild Moen

(Bilde som er brukt til «lukene»i kalenderen er laget av Carl Larsson – med tillatelse fra Carl Larsson-gården, Sundborn.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Da skriver vi endelig 1. desember  og første luke i kalenderen er åpnet. Hver eneste dag fra 1- 24 desember vil dere få servert smakebiter fra ulike julefortellinger hentet fra to ulike julebøker.

I tillegg vil dere finne både bokomtaler, eller annet bokrelatert stoff, blant annet en og annen anbefaling av en bok jeg har lest i løpet av 2015, det kan være en bok jeg allerede har skrevet omtale på eller det kan være en jeg ikke har rukket å skrive noe om ennå.

Det blir ingen giveaway i julekalenderen i år, men jeg håper at dere vil sette pris på kalenderen likevel.

Kommer også til å legge ut en julesang hver eneste dag og det kommer til å bli litt «Country Christmas»- så nå er dere advart! 😉

 

ANDRE  BLOGGJULEKALENDERE

 

Svenskene er allerede i gang med en Julekalenderbloggstafett og det er Sofies bokblogg som arrangerer den.

En annen svensk blogg, Boken är tankens barn, har også julekalender på bloggen sin og link til innlegget hennes finner du her.

Tulleruska`s world skal også ha julekalender på bloggen sin.

Bloggen Selmasfotoblogg skal ha julekalender på sin blogg.

Det er disse fire jeg har fått med meg så langt, men skal du ha kalender på din blogg, eller vet om en blogg som skal ha, så gi meg en lyd så kan jeg legge inn link.

 

Reba får æren av å åpne (jule)ballet!

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE

4 kommentarer om “Luke 1: Julekalender i Beathes bokhjerte

Kommentarer er stengt.