Oppsummering November

Om få timer takker november for seg og vi går inn i årets aller siste måned, men før vi kommer så langt er det tid for å ta et lite tilbakeblikk på måneden vi nå legger bak oss. Hva er lest og skrevet om og har det kommet noen nye bøker i bokhyllene?

 

BØKER LEST

November begynte veldig bra med god leselyst og jeg fikk lest 9 bøker på 14 dager, men deretter var det nesten helt stopp og jeg har brukt over 2 uker på to bøker. Det har ingenting med bøkene å gjøre bare så det er sagt, men det går ikke fort fremover når man leser i max 10 min på sengen  om kvelden. Likevel er jeg fornøyd med å få lest 11 bøker i november og dette er bøkene jeg har lest.

 1. Ensomme hjerter og hjemløse hunder av Lucy Dillon
 2. Rønneimperiet av Hanna Dahl
 3. Sammen til det siste av Anna McPartlin
 4. Amerika av Gro Dahle
 5. Min søsters grav av Robert Dugoni
 6. Tiger i hagen av Ari Behn
 7. Naturhistorie av Marte Huke
 8. Liljekonvallpiken av Anne Oterholm
 9. Vennskapets pris av Kjell Askildsen
 10. Hva jeg snakker om når jeg snakker om langrenn av Thorkild Gundersen
 11. Onkel Toms hytte av Harriet Beecher Stowe

 

BOKBLOGERPRISEN 2015

Av 11 leste bøker så har jeg lest 7 bøker som er nominèrbar for BBP 2015, av disse likte jeg Hva jeg snakker om når jeg snakker om langrenn best tett fulgt av NaturhistorieAmerika og tildels Liljekonvallpiken.
 

MANBOOKER / 1001

Et kryss på listen siden jeg har lest Onkel Toms hytte av  Harriet Beecher Stowe
 

BØKER OMTALT

Har skrevet omtale på 9 av 11 bøker, og det er godkjent. De  2 andre omtalene kommer når de har skrevet ferdig.
 

BØKER PÅBEGYNT

Bølgene av Virginia Woolf
 

BØKER KJØPT

Klarte ikke å holde meg helt unna bokkjøp denne måneden heller og tre bøker fikk flytte hjem i november.

This side of brightness – Colum McCann
La kloden spinne – Colum McCann

 

FRA BOK TIL FILM

Denne måneden har jeg sett 4 filmer basert på bøker, hvor to av dem har jeg lest boken på forhånd mens to har jeg ikke lest boken – ennå.

Sense and Sensibility av Jane Austen var først ut.

 

Deretter var det Paper Towns som er basert på boken med samme navn av John Green.- Denne boken har jeg liggende på vent.

 

 

Så var det enda en av Jane Austen – Pride & Prejudice, som jeg har lest men ikke skrevet om. Har dog planer om å lese boken på nytt og da satser på at jeg får skrevet om den også.

 

 

Den siste filmen har jeg sett to ganger allerede,den er basert på boken med samme navn, Naomi and Ely`s no kiss list av David Levithan.

 

 

SER FREMOVER MOT DESEMBER

Vi går inn i en travel men akk så koselig måned når vi snart skriver desember, julekalenderne står klare til barna og jeg har kommet i gang med julebaksten så vidt det er. Og julevasken er godt i gang.

Jeg har ikke fått lest alle de norske bøkene for 2015 jeg hadde planer om, og jeg regner ikke med å få lest så veldig mye i desember så jeg legger delvis inn årene når det gjelder å få lest noe særlig mer til Bokbloggerprisen 2015. Men jeg har lest over 40 bøker så jeg regner med at jeg  likevel har grunnlag for å finne frem til  verdige kandidater. I desember blir det ren lystlesing med de få bøkene jeg kommer til å få tid til, men for all del – det kan skjule seg noen norske 2015 bøker der 😉

Som jeg nevnte i innlegget i går  så blir det julekalender på bloggen min i år også og i morgen åpnes første luke. Den blir litt annerledes enn i fjor men det kommer jeg tilbake til i innlegget i morgen. Har du planer om å ha kalender på bloggen din, eller vet du om noen som skal ha, gi meg gjerne beskjed slik at jeg kan legge inn en link i innlegget mitt som kommer i morgen.

HA EN FIN LESEMÅNED I DESEMBER OG EN FIN FØRJULSTID!

IMG_20151129_205606

 

 

HILSEN BEATHE

13 kommentarer om “Oppsummering November

 1. Så flink du er til å få skrevet om bøkene du leser! Der har jeg virkelig mye å hente.
  Det var også stilig å ta med filmer på oversikten din. I det siste har jeg ligget på sofaen hele dagen og det blir litt filmer sett av det 🙂 Men jeg leser også innimellom. 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for fine ord, Astrid Terese 🙂 Føler meg ikke så veldig flink for jeg har 17 bøker liggende som jeg har lest men ikke rukket å skrive om ennå, og det spørs om det blir. Noen av dem skal jeg lese om igjen og da skal jeg skrive noen ord om dem. Det blir av og til litt tv-serier og filmer her også, i tillegg til lesingen 🙂

   Liker

 2. Åh.. der minnet du meg på Tiger i Hagen! Jeg må få lest den nå i desember. Det var jo derfor jeg leste Trist som Faen denne måneden.. Dårlig hukommelse for tiden 🙂 Du leser mye, men i november er jeg nesten like flink. Klarte 10, men jeg redder meg definitivt inn på samleomtaler.. Du har fått sett mange bok-til-film ser jeg. Det er et mål jeg har neste år, å se flere adaptasjoner fra bok til film. Lærte litt om adaptasjon på universitetet for et par år siden. Spennende! Jeg liker best å lese bøkene først, for jeg kjenner meg godt nok til å vite at bøkene sannsynligvis ikke blir lest i etterkant. Dessverre.. Takk for filmtipset. Jeg skal jammen meg få med meg en aldri så liten bok-til-film målsetning for 2016 🙂

  Liker

  1. Trist som faen kunne jeg tenke meg å lese en gang, spent på hva du syntes om Tiger i hagen. Jeg vil tro at det er en absolutt fordel å lese bøkene i forkant, helt enig med det, Marianne! Som oftest er jo bøkene mye bedre enn filmene men av og til er filmatiseringen bra og nesten på høyde med boken. Blir spennende å se dine bok- til-film til neste år!

   Liker

 3. Takk for link til Amerika, lesertallet skaut i veret utan at eg syns eg fortente det 😉

  Det er og den einaste av dine leste denne månaden eg har lest, men som ivrig leser av 1001 bøker så skal Onkel Toms hytte lesas ein gong i framtida. Liker og godt bok til film, og syns ofte at viss boka er tung eller vanskeleg så kan det hjelpe med ein adaptasjon for å få heilheten. Eg er dog som Marianne og kjenner meg sjølv så godt at boka blir sjeldan lest etter filmen er sett.

  Ha ein fin lesemånad i desember!

  Liker

  1. Ingenting å takke for og det skulle forresten bare mangle!
   Likte Onkels Toms hytte veldig godt og det er jo en bok helt i min gata. Som jeg svarte Marianne også, så er det nok en fordel å ha lest boken på forhånd, kan ikke skryte på meg av å ha lest så altfor mange bøker etter å ha sett filmatiseringen. Så bok først. En fin lesemåned til deg også.

   Liker

 4. Jeg har ikke lest noen av disse, så da er det bare å hive seg rundt å ta en nærmere titt på om noen kunne passe meg. Har sett begge Jane Austen filmene da, og opptil flere ganger 🙂 Ønsker deg en fin lesemåned i desember og en koselig adventstid

  Liker

  1. Takk for det, Lene og i like måte 🙂 Håper du finner noe av interesse, Ensomme hjerter og hjemløse hunder var en fin bok til ren underholdning, mens Sammen til det siste der gråt jeg meg gjennom hele boken.

   Liker

 5. 11 bøker er jo bra, skisesongen er jo begynt og tenk alle julegavene du har pakket, sånt tar tid. Jeg har kun lest 1 av dine 11 og det er Vennskapets pris, som jeg nok likte bedre enn deg. Lykke til med kalenderen Beathe, jeg gleder meg til å følge med 🙂

  Liker

 6. Trodde jeg hadde kommentert her, men sånn kan det gå når man leser innlegg på mobilen.. Har lest Naturhistorie, Liljekonvallpiken, Vennskapets pris- fine bøker alle. Ha en fin adventstid Beathe.:)

  Likt av 1 person

 7. Du har lest en bok enn meg. Og den eneste jeg har lest fra din liste er Min søsters grav som jeg likte godt 🙂 Flott innlegg og ha en fin desember 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.