Oppsummering Oktober

GOODBYE OCTOBER

Da har atter en ny måned rast avgårde og det er på tide med en liten oppsummering over hva som er lest og skrevet om før vi tar fatt på en ny lesemåned i November!

BØKER LEST

Har lest 12 bøker denne måneden og det er jeg strålende fornøyd med tanke på at over en uke gikk vekk med manglende leselyst etter å ha tvunget meg gjennom en bok jeg holdt på å kaste vegg i mellom mer enn èn gang i løpet av leseøkten .

 1. Fortellingen om øde – Ida Hegazi Høyer
 2. Fotturar i Norge – Gaute M Sortland
 3. Flauberts papegøye  – Julian Barnes
 4. Vingebelastning – Helga Flatland
 5. Uventa vendingar – Grete Kleppen
 6. The year of the runaways – Sunjeev Sahota
 7. En amerikansk slaves liv – Frederick Douglass
 8. Den som fiser i heisen må dø – Terje Sporsem og David Batra
 9. Åtte minutter – Linda Klakken
 10. Kjerringleksikon – Catharina Ingelman-Sundberg
 11. Mansfield Park – Jane Austen
 12. Transatlantisk av Colum McCann

 

BOKBLOGGERPRISEN 2015

Av 12 leste bøker så er 6 stykker nominèrbar til BBP 2015, da har jeg tatt med humorboken Den som fiser i heisen må dø selv om jeg usikker på om den faktisk kan nomineres siden den ene av forfatterne er svensk.
De jeg likte best av de norske denne måneden er Vingebalstning og Fortellingen øm Øde, tett etterfulgt av Åtte minutter og den jeg likte minst var Uventa Vendingar.
 

MANBOOKER / 1001 – BØKER

Denne måneden kan jeg krysse av 3 kryss for leste manbooker- bøker og 2 kryss for 1001-bøker og det er jeg veldig fornøyd med 🙂
 

BØKER OMTALT

Av 12 leste bøker så har jeg omtalt 9 av dem og det er slett ikke verst for å være meg. To av bøkene har jeg lest ferdig i morgentimene i dag og det kommer omtale på de etter hvert som de er ferdig skrevet.
 

BØKER PÅBEGYNT

Egentlig burde jeg vel sette opp Fra Vinterarkivene opp her for den begynte jeg såvidt på men la den fra meg etter å ha lest et par sider. Ikke at det er noe galt med boken, men jeg bestemte meg for å plukke den opp senere i høst. Ellers har jeg brukt deler av formiddagen til å lese ferdig bøker.
 

BØKER KJØPT

Har ikke helt klart å holde meg unna bokshoppingen og 5 nye bøker har fått plass i bokhyllen i oktober, det vil si at de to av Jane Austen ligger på nettbrettet. Fire av bøkene er på engelsk og det hadde jeg ikke trodd for et par år siden. Dette er bøkene som er kjøpt.

The Year of the Runaways – Sunjeev Sahota
Jane Austen – A life – Claire Tomalin
Persuation – Jane Austen
Northanger abbey – Jane Austen
Bølgene – Virginia WoolfFRA BOK TIL FILM

Har sett filmatiseringen av romanen «Beasts of no nation» som legen og forfatteren Uzodinma Iweala    skrev i 2005, og den handler om barnesoldaten Agu, en meget sterk film!

 
 

SÅNN ELLERS

 REREAD: På tampen av denne måneden har jeg begynt å lese om igjen bøker jeg har lest tidligere i år men ikke fått skrevet om ennå. Jeg har innsett at jeg ikke rekker å lese alle om igjen i år slik at noen kommer jeg til å lese i første halvdel av 2016.  Jeg stresser ikke med det men siden jeg har lyst til å skrive om dem så blir det sånn  denne gangen.

Boken jeg har lest om igjen nå i oktober er Navnebroren av Jhumpa Lahiri.

Jeg er også i full gang med å lage julekalender på bloggen, det er litt arbeid med det og derfor er det greit å begynne i god tid før desember dukker opp.

Nå i oktober var det duket for det siste bokmøte for høsten når Gyldendal arrangerte «Forfatterne kommer» og det var som vanlig veldig kjekt å være med på.

 
SER FREMOVER MOT NOVEMBER

Nå i oktober bestemte jeg meg for at hver 3.bok jeg leste skulle være en Manbooker eller 1001-bok, dette fungerte veldig fint  hele måneden og jeg kommer til å fortsette med det også fremover. Dette er egentlig et av få lesemål jeg har satt meg for 2016 men jeg fant ut at jeg kunne tyvstarte litt.

I november skal vi ( meg og Tine ) på et foredrag på Litteraturhuset her i Bergen hvor Litteraturprofessor Ellen Mortensen skal ta for seg  boken Bølgene av Virginia Woolf og den skal  jeg selvfølgelig lese på forhånd.

Satser på at november skal bli en fin lesemåned og om bare knappe 2 uker er ♥ skisesongen 2015/ 2016♥ i gang og det gleder jeg meg selvfølgelig veldig til! 🙂

Jeg skal  fortsette å lage julekalender til bloggen og selvfølgelig skal jeg lage julekalender til mine 3 barn slik som jeg pleier, november blir en travel måned men jeg satser på at det blir litt tid til lesing også!

 

HA EN FIN LESEMÅNED I NOVEMBER KJÆRE LESERE!

 I anledning Halloween ( my favorite show ever)

 

HILSEN BEATHE

14 kommentarer om “Oppsummering Oktober

 1. Av dine leste har eg lest 4 stk (Sahota, Flatland, Austen og McCann). Eg las ei anna McCann-bok denne veka som eg trur du hadde likt, This Side of Brightness. Den er ikkje oversatt, men eg trur du fikser å lese den på engelsk.

  Tjuvstarting av lesemål for neste år er eg heilt for – eg har nærmast avskrevet alle mål for 2015 og leser det eg har lyst til 🙂

  Ha ein fin ettermiddag og kveld, Beathe!

  Liker

  1. Det blir lite lesemål for meg neste år men jeg har lyst til å få ned antall uleste bøker i hyllene, men jeg kommer ikke til å sette meg mål om å kun lese derifra for det blir urealistisk å gå et helt år uten å kjøpe eneste ny bok. JA, til å lese det man har lyst til!

   Tusen takk for tips til ny McCann bok, den skal jeg titte nærmere på! 🙂

   Ha en fin ettermiddag / kveld du også, Elida! 🙂

   Liker

 2. Ser ut som du kom godt ut av det selv om leselysten var litt laber en periode. Jeg har lest 6 av dine 12 bøker og av dem setter jeg Vingebelastning og Fortellingen om øde høyest. Kjekt å være sammen med deg på Forfatterne kommer, og jeg gleder meg til foredraget om Bølgen av Virginia Wolf, selv om jeg må presse meg selv til å plukke opp boken igjen.

  Liker

 3. Bra dette Beate. Har lest fire av dine (Flatland, Sortland, og de to komi/sitatbøkene), og har to på planen (uventa vendingar og Øde). Ha en flott kveld og god november.:) Har oppsummert på bloggen i dag jeg også. Tangerte rekorden min.

  Liker

  1. Takk for det, Anita! 🙂 Sniker meg inn til deg om litt. Jeg må si jeg er spent på hva du vil syntes om Uventa Vendingar – Åslaug likte den godt mens jeg holdt på å kaste den veggimellom, merkelige bøker kan være ok det altså, men det ble bare for dumt for meg.

   Liker

 4. Det var en fin oppsummering. Jeg er imponert av at du klarer å flette inn så mange 1001 bøker eller Manbrooker bøker. Det tror jeg ikke jeg er disiplinert nok til å få til 🙂 Jeg tenker jeg skal lese Vingebelastning neste måned. Den ser jeg frem til. Ha en fin dag, Beathe!

  Liker

  1. Takk for det, Astrid Terese 🙂 Jeg er ikke veldig disiplinert egentlig for ofte går jeg utenom planene mine når det gjelder lesingen, men denne gangen fungerte det veldig bra og jeg håper det fortsetter sånn fremover også! Vingebelastning likte jeg godt og det var mitt aller første møte med Flatland 🙂

   Liker

 5. Flott oppsummering. Jeg har bare lest Mansfield park av disse. Takk for at du minnet meg på 1001 bøker, de har gått litt i glemmeboka hos meg i det siste.

  Liker

 6. Virker som om alle leste mye i oktober. Jeg leste hver dag, men bøkene jeg har lest i har vært litt store og da går det naturligvis litt tregere. Får håpe jeg får lest en del i november for jeg har så mange bøker som venter og mye å ta igjen.
  Ha en fin november:)

  Liker

 7. Jeg blir besten bestandig målløs når jeg leser månedsoppdateringene deres! Så mye lest og så mange omtaler skrevet, jeg når dere ikke til knærne engang 🙂
  Av disse har jeg faktisk bare lest to; «Åtte minutter» og «Fotturar i Norge»- men det betyr på ingen måte at jeg bare har vært åtte minutter ute på tur, asså!! Likte begge godt, og gleder meg til «Vingebelastnng» og «Historien om Øde».
  Ønsker deg en brillefin november og lykke til med adventsforberedelsene dine!

  Liker

  1. Takker for det 🙂 Jeg er ikke så flink som jeg kunne vært siden jeg har hele dagen disponibelt, men man må jo gjøre annet enn å lese også!
   Du har to ulike og spennende leseopplevelser foran deg, Berit! 🙂 blir spennende å høre hva du syntes om Øde….som er en spesiell fortelling.
   Fint å høre at du har lest og ikke minst likt både Åtte minutter og Fotturar…

   Liker

Kommentarer er stengt.