Den som fiser i heisen må dø av Terje Sporsem og David Batra

den som fiser i heisen er død

Denne boken  dukket helt overraskende opp i postkassen min i går og siden jeg allerede leser minst 2 andre bøker om dagene var jeg tenkt til å legge denne til sides foreløpig. Valgte å begynne å bla i den og endte opp med å lese hele boken i et eneste jafs. Min datter på 17 lurte fælt på hva det var med denne boken som fikk meg til å le meg så skakk, og hun rev boken fra meg og satte seg til å bla i den hun også.

Så var er det som er så morsomt tenker du kanskje, jo, det er slik at nordmenn elsker å skrive lapper og vi henger dem opp på tavler, i butikker og på lyktestolper. Vi får gjerne litt større selvsikkerhet når vi kommuniserer via papir og av og til er vi så selvsikre at vi kanskje ikke tenker så nøye over hva vi har skrevet før vi henger lappen opp. Denne boken inneholder en hel haug med lapper og ulike skilt som man kanskje burde sett over både 2 og 3 ganger før man hengte dem opp.

Boken er delt inn i fem kapitler hvor vi får servert ulike lapper og skilt, og i begynnelsen av hvert kapittel får vi et slags forord, og i det første kapittelet som heter «Ja, vi elsker» får vi et fint eksempel på at det er ikke alltid like lett for en nordmann å forstå en svenske og omvendt.  Første gang forfatterne møttes hadde Terje datteren sin med seg og David hadde lyst til å gi henne et komplement, og sier på svensk: Nej, du var vel rar! Hvorpå Terje så strengt på ham fordi svensken hadde sagt at datteren hans så merkelig ut. De har fått tilsendt bilder fra morsomme skilt og lapper fra det ganske land, og de har selvfølgelig bidratt en god del selv også.

Jeg kan ikke skriver om en slik bok som dette uten å gi dere noen smakebiter på hva dere har i vente

Bilde 7 humor ok

Ja, nå er dere advart 😉

Bilde 4 humor ok

Likte forslaget om rulletobakk 🙂

Bilde 2 humor ok

Da vet du det! 🙂

Bilde 1 humor ok

PÅ Ica får man tydeligvis det meste! 😛

Bilde 3 humor ok

Som tidligere butikkmedarbeider syntes jeg det er tull at butikkene skal ha åpent på søndagene, men jeg må si at jeg likte veldig godt dette forslaget her 🙂

Bilde 6 humor ok

Siden klokken skal stilles 1 time tilbake søndag neste helg så var det kanskje greit med denne påminnelsen her, eller? 🙂

Dette var bare en liten klippe av det som er i boken, og selv om ikke absolutt alt var like hysterisk morsomt så var dette en veldig morsom bok som jeg koste med gløgg i hel med! For meg kom denne boken på et perfekt tidspunkt, midt i lesing av en engelsk manbooker ( leser som dere vet veldig lite engelsk)og en annen norsk bok som er veldig forvirrende å lese så var det veldig kjekt å kunne lene seg tilbake og få servert den ene morsomheten etter den andre.

Noen har visket meg i øret at denne duoen besøker «Senkveld» i kveld og det kan kanskje være verd å få med seg. Denne duoen reiser også ut på turnè med showet «Den som fiser i heisen må dø», dette kan du lese mer om her.

Jeg anbefaler boken, og tenker at dette må jo være en perfekt gave til en som setter pris på en god latter!


Forlag: Tigerforlaget
Tittel: Den som fiser i heisen må dø
Forfattere: Terje Sporsem og David Batra
Format: Innbundet
Sideantall: 128
Utgitt: 2015
Kilde: Leseeksemplar

Forfatterne

Terje-Sporsem_Liten-stol_290px

Terje Sporsem er født i 1976 og er en norsk komiker. Han har i likhet med David også gjort mye TV og har i tillegg 2 soloshow på ryggen. Det siste showet «KRIG» ble en kjempesuksess som han spilte i nesten 3 år og høstet toppkritikker fra pressen landet over. Han har vunnet Stå-opp prisen og vært nominert til Komiprisen flere ganger. Terje er også den eneste norske komikeren som var med i det svenske standup-programmet «Stockholm Live» på SVT (Fra forlagets nettside)
david batra

David Batra er født i 1972 og er en svensk komiker og skuespiller med indiske røtter.  Han har en lang TV-karriere bak seg med flere store suksesser på listen og er fortsatt en av de mest brukte komikerne på svensk TV. I Norge kjenner nok mange ham som sidekick til Ylvis i en sesong av «I kveld med Ylvis» på TVNorge. Han har reist på flere utsolgte turnéer og har også tidligere gitt ut flere bøker i Sverige og har solgt svimlende 400 000 bøker. ( Fra forlagets nettside)

HILSEN BEATHE

10 kommentarer om “Den som fiser i heisen må dø av Terje Sporsem og David Batra

  1. Hehe, hei Beathe! Jeg har selv akkurat sittet og humret meg gjennom mesteparten av denne boka til lunsjen. En ypperlig gave eller en bok å ha som man kan sitte og le for seg selv, kolleger, venner og familie.. Utrolig hvor mye dårlig språk det finnes (og det er nok ikke bare utlendingene, tenker jeg, som kan unnskyldes med at de ikke har lært det ordentlig)

    Liker

  2. Det gikk fort for seg her i går, så jeg kikket bare inni et sted, og tenkte he? Nå gleder jeg meg til å se gjennom den, og få meg en god latter. Holder på med julegaveliste hvor alle skal få bøker, så kanskje den dukker opp under treet til en som egentlig ikke leser 🙂 Ønsker deg en god helg Beathe!

    Liker

Kommentarer er stengt.