Referat fra «forfatterne kommer» i regi av Gyldendal på Litteraturhuset i Bergen

Forfatterne kommer

I går var det duket for bokmøte med «forfatterne kommer» i regi av Gyldendal og det tok plass på Litteraturhuset her i Bergen.
Før arrangementet begynte ble det servert tapas med masse god drikke til, meg og Tine var selvfølgelig på plass!

Assisterende forlagsdirektør i Gyldendal litteratur, Harald Fougner åpnet showet og presenterte noen av
årets bøker.

 20151022_182925

 Blant annet snakket han såvidt om  romanen Max,Mischa & Tetoffensiven av Johan Harstad. Jeg kjenner jeg ble mer og mer nysgjerrig på denne boken, også etter å ha sett intervju med forfatteren på Brenner & Bøkene.

20151022_183013

Evna er den siste bok i trilogien Ravneringene av Siri Pettersen

20151022_183235

Krimbøkene Kureren av Kjell Ola Dahl, Banesår av Thomas Enger og Et hardt slag av Jan Mehlum.

20151022_183432(0)

Denne «5 i 1 » boken av Edward St. Aubyn kunne jeg svært gjerne tenkt meg siden bok nr 4 i serien «Morsmelk» står på 1001-listen. Bøkene i serien heter: Glem det, Ikke bra, Litt håp, Morsmelk og Til slutt.

20151022_183600

Mikrofonen ble etter hvert overtatt av Mona B. Riise som bokbadet forfatterne.

20151022_183836

Først ut var Heidi Linde som snakket om sin bok Norsk sokkel, og hun leste et lite utdrag fra boken.Jeg lånte den på ebokbib men den ble ikke begynt på før den måtte leveres tilbake, og det kan jeg bare angre på nå for det står 15 stykker foran meg i køen. Jadda!

20151022_185003

Helle Stenbekk er en av årets debutanter og hun snakket selvfølgelig om sin bok Monopol. Hun kunne røpe at hun såvidt var i gang med en oppfølger.

Nordstrand m- fl

 Legen Berit Nordstrand og kjendiskokken  Kjartan Skjelde pratet om kokeboken de har laget sammen – veldig interessant og jeg fikk lyst på boken.

20151022_191413

Forfatter Marius Molaug var og pratet om bøkene sine i Verdens verste-serien om Ruben og Kent. De virket morsomme.

20151022_192821

Jørn Lier Horst var der og snakket om den nyeste bøken i serien om William Wisting, Blindgang. Han fortalte også et par historier fra sine første dager som politi.

20151022_195938

Bjørn Olav Jahr var der og pratet om sin bok om den uavklarte Birgitte Tengs saken – veldig interessant å følge med på det han sa og dette er en bok jeg virkelig har lyst til å lese.

20151022_201153

Biograf Ingar Sletten Kolloen har skrevet sin aller første roman, Den tomme plassen i vitrineskapet. Virket som en artig bok.

20151022_202129

Johan Golden og Atle Antonsen  pratet litt om sin nye bok Ny hylle på prix – virket som en morsom bok, noe annet er vel ikke å forvente av disse to.

20151022_202916

Ari Behn var også tilstede for å snakke om og lese fra sin nyeste novellesamling «Tiger i hagen».

goodiebag

Når vi gikk fikk vi med oss en goodiebag med fine bokgaver!

Det ble presentert flere bøker enn dette men siden jeg var så smart  legge penn og papir igjen hjemme så for dette klare seg for denne gang.

Har sagt der før og jeg sier det igjen, jeg syntes det er helt supert med disse møtene for man får presentert bøkene på en helt annen måte enn ved «bare» å bla i katalogen eller se på nettet. Jeg ble oppmerksom på flere bøker jeg kunne tenke meg å lese. I tillegg er det supert å få møte de fine forfatterne vi har!

 

Ønsker alle mine lesere en fortsatt fin bokhøst!

 

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Referat fra «forfatterne kommer» i regi av Gyldendal på Litteraturhuset i Bergen

 1. Det er så bra at du følger opp med et innlegg, tidsklemma har satt meg i en skvis dessverre 🙂 Jeg fant også noen titler som jeg ikke hadde tenkt å lese, men som nå er på leselisten. God bedring og god helg Beathe!

  Liker

 2. Takk for titten. Der dere fikk Dahls bok i posen istedet for Enger, som vi fikk. Og så fikk dere Ari på besøk, så gøy. Jeg har forøvrig møtt/hørt ham før i Trondheim på Forfatterne kommer , for noen år siden. Da han kom med den forrige boka si. Artig fyr. Bjørn Olav Jahrs bok har jeg skaffet meg, den blir spennende å lese.. God helg Beathe.:)

  Liker

  1. Bare hyggelig, Anita! 🙂 Ja, artig med han Ari på besøk. Har du lest noen av bøkene hans? Jeg ble litt nysgjerrig på denne nyeste, så kanskje jeg plukker den opp en dag? Jahrs bok blir aktuell her også selv om jeg ikke har skaffet med boken helt ennå.

   Liker

 3. Takk, takk for at jeg får være med på disse bokbadene via dere som deltar! Skulle gjerne vært med sjøl, men når en bor langt unna de store byene blir det bare sånn. Fint å se hva dere får med iallefall!

  Liker

  1. Bare hyggelig, Åslaug! 🙂 Skulle ønske at enda flere fikk med seg disse bokbadene for det er veldig kjekt å få presentert bøkene på denne måten. Vi får satse på at det kan klaffe slik at du kan få med deg et når du er i Trondheim en gang.

   Liker

Kommentarer er stengt.