Bokanmeldelse: Englefjær av Frode Eie Larsen

englefjær
Forlag: Liv
Tittel: Englefjær
Forfatter: Frode Eie Larsen
Format: Innbundet
Sideantall: 362
Utgitt:2015
Kilde: Leseeksemplar

 

 

 

 

 

 

Forfatter

Frode_eie_larsen
Frode Eie Larsen 
er født i 1973 og er en norsk kriminalforfatter. Han er utdannet diplommarkedfører, og han debuterte som forfatter i 2011 med Hemmeligheten. Englefjær er forfatterens femte krimroman.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har ennå ikke fått med meg forfatterens to første bøker men etter å ha lest de tre påfølgende bøkene tenker jeg at det kunne være på sin plass å gå litt tilbake for å se hvordan det hele begynte. Og nettopp det har jeg store planer om, i god tid før hans neste bok. Englefjær leste jeg i slutten av august så kanskje på tide at det ble skrevet noen ord om den?

 

På Rekkevik sykehjem i Larvik blir den eldre kvinnen Borngy Larsen funnet død i sengen sin inne på rom 101. Eddi Stubb står foran sengen hennes og skimter ganske snart noe i munnviken hennes som viser seg å være en hvit fjær. Da forsvinner snart teorien om at den gamle kvinnen har død av naturlige årsaker for hvordan havnet den hvite fjæren der?

Ikke lenge etterpå blir en nyfødt baby funnet død i kuvøsen sin på Tønsberg sykehus, og det viser seg at også han hadde en hvit fjær i munnen.

Eddi Stubb og temaet hans etterforsker saken men klarer de det før flere liv går tapt?

I mellomtiden forsvinner 8 år gamle Emma på vei hjem fra en venninne, og Eddi Stubb klarer ikke å slå fra seg tanken om at alle disse sakene henger sammen….


Jeg setter meg på et tog. Larvik er noen få timer unna og det er helt greit, jeg trenger uansett tid til å fordøye.
Tanker. Inntrykk.
Det er mye, selv om reisen bare så vidt har begynt.
Så er det en ting til.
Vil jeg virkelig huske?
Konduktøren fløyter og toget setter seg i bevegelse. Jeg klamrer meg til den heller slunkne sekken. Et par klesskift og en hvit fjær.
Det er alt jeg har.
Og inni meg, en spirende brann.
Hvor dette fører hen?
Vet ikke ennå.

S.161


Her var det høyt tempo fra start til mål, mange løse tråder blir kastet ut men selvfølgelig snørt sammen igjen før man kunne anse saken for oppklart. Det gode drivet gjorde boken vanskelig å legge fra seg og de mange hintene om hvem gjerningmannen kunne være bidro også til at jeg ble sittende ved boken.
Vi får gjerningsmannens tanker og historie skrevet i kursiv og det er ingen tvil om at personen har opplevd mye vondt. Boken tar også opp spørsmålet om aktiv dødshjelp og det gjør meg enda mer engasjert. Boken er som vanlig skrevet i et enkelt og flytende språk.
I tillegg til Eddi Stubb og teamet hans møter vi igjen Oskar Myhre og Jessica, men de har en mer tilbake- trukket rolle denne gangen, men kanskje mer personlig enn noen gang.
Skal jeg sette fingeren på noe så må det være at fortellerstemmene noen ganger var litt utydelige slik at jeg måtte stoppe opp og tenke over hvem som snakket.

Dette var en skikkelig god krim, en pageturner, mer som en thriller, uansett så likte jeg dette veldig godt og jeg håper og tror at mange flere lesere der ute får øynene opp for bøkene til Larsen. Venter i spenning på neste bok om Eddi Stubb og teamet hans. Holdt på å glemme det fine coveret, jeg digger det og så passer det veldig godt til handlingen i boken!

Anbefales!

 

HILSEN BEATHE

 

 

En kommentar om “Bokanmeldelse: Englefjær av Frode Eie Larsen

Kommentarer er stengt.