Høstmøte med Aschehoug i Bergen

aschehoug høstmøte

I går var jeg med på Aschehougs høstmøte for aller første gang – og det var utrolig kjekt. Det ble holdt på hotell Norge, og mange forfattere var med og pratet om sine bøker! Jeg fikk også hilse Bente fra bloggen Bentebing og det var veldig hyggelig.

Før forfatterne pratet om bøkene sine fikk vi en deilig gryterett med salat og ris med herlig drikke til.

Tine var med og når forfatterne pratet fulgte hun nøye med

Tine

Jeg hadde jo atter en gang gått fra penn og papir hjemme så presentasjonen av forfatterne kommer i en helt tilfeldig rekkefølge ( det regner jeg med går bra)

Først må jeg jo si at det er helt supert at så mange forfattere tok seg tid til å komme og prate om boken sin, ni stykker i alt om Tine regnet riktig!

Arnhild Skre – Åpnet ballet og pratet om og leste fra sin bok Th. Kittelsen – Askeladd og troll. 

jon magnus

Jon Magnus – Jeg ble veldig fascinert av det han fortalte om sine reiser rundt om i verden i sitt virke som journalist, og jeg satt med klump i halsen når han fortalte om bakgrunnen for tittelen til hans nyeste bok Sommerfuglene i Armero.

audhild solberg

Audhild Solberg – snakket om boke nr 2 av Superbitchene og også hun leste et lite utdrag fra boken  Superbitchene driter seg ut.

roskva

Roskva Koritzinsky  var der også og leser fra sin nye bok Flammen og mørket som handler blant annet om selvmord. Den ble jeg veldig nysgjerrig på.

Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad – Snakket om boken Seksti-tallet, og egentlig var jeg ikke tenkt å lese den, men etter i går må jeg innrømme at jeg ble veldig nysgjerrig og likte godt det han leste fra boken så nå jeg er veldig i stuss – kanskje jeg hiver meg over den like vel.

helga flatland

Helga Flatland – snakket om og leste litt fra sin aller nyeste bok Vingebelastning og dne blir et «must» for meg å få med meg denne høsten. Utrolig kjekt å se henne «Live»

maja høstmøte

Maja Lunde – Jeg leste hennes ungdomsbok Battle og jeg er spent på hennes nyeste bok Bienes historie, den ligger i hyllen og venter på meg, og jeg regner med at den blir lest i løpet av høsten en gang.

Trude Teige var også der og snakket om sin nyeste bok Mormor som danset i regnet, og den boken gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på og skal leses veldig snart. ( Glemte å ta bilde av damen enda jeg hadde flere sjanser siden vi slo av en prat liten etter at møte var ferdig- det skal ikke være mulig! )
Fikk autografen i boken da, det var da noe!

autograf trude teige

Representantene fra forlaget presenterte flere spennende titler som jeg kunne tenke meg å lese, blant annet den nye til Vanessa Diffenbaugh Vi ba aldri om vinger, og Himmelfall av Kari F. Brænne som handler om en av døtrene til den siste tsaren,i så fall var det en dame som forfatteren har snakket om som påstod at hun var det. Spennende! Vet at flere har påstått at de var Anastasia, den yngste av døtrene, men dette handler om den nest yngste. Den boken fikk vi i nettet og jeg ser frem til å lese.

Tom Egeland – Den store spøkelsesboka  ble også nevnt, og den kunne jeg også ha tenkt meg.

Det ble nevnt mange flere bøker på dette møte men siden jeg ikke noterte så skal jeg ikke prøve å huske hvilke.

En ting er sikkert og det er at det blir en travel høst om det skulle være slik at man rekker over alt man har lyst til å lese fra de ulike forlagene, både Aschehoug og andre forlag har mye spennende å by på denne høsten! Det er bare å finne frem pledd, tenne telys og trekke en kanne eller to med te.

te og bok

Ha en fin bokhøst!

 

HILSEN BEATHE

3 kommentarer om “Høstmøte med Aschehoug i Bergen

  1. Artig å lese Beathe! Bjørnstad og Jon Magnus var ikke med i Trondheim. Men vi fikk møte Jan Kjærstad og Harald Utter istedet. Det skulle være ni med i Trondheim, men en var syk eller noe, så de var åtte.

    Liker

  2. Så flott innlegg du har laget. Knipset meg har du og, din skurk, det så jeg ikke før nå. Bra noen følger opp, jeg fulgte så godt med på boktreffet at jeg ikke tok et eneste bilde. Angrer litt nå for jeg var veldig begeistret da jeg kom hjem etter å ha truffet 9 forfattere 🙂 God helg Beathe!

    Liker

Kommentarer er stengt.