Sommerlektyre – 2015

Vi er godt i gang med juni allerede og jeg har lyst til å vise dere noen av bøkene jeg har planer om å lese de tre neste månedene. Det er tid for årets sommerlektyre!
Jeg har plukket ut 20 bøker som jeg har planer om å lese i løpet av denne perioden, det ble litt flere bøker på den planlagte listen enn jeg var tenkt i utgangspunktet men så kom jeg på at jeg står på venteliste på EbokBib på fire bøker samt at jeg nettopp har lånt to som jeg må lese den neste måneden.
Nå har jeg planer om å lese flere bøker enn de jeg har tatt med her (satser på en STOR dose leselyst, må vite) men det er greit å lese litt etter hva som faller en inn ser og da også, ikke bare være «låst» til bestemte bøker!

ebokbib 4juni

 1. Snart er dette lenge siden av Viktoria Lindberg – En novellesamling.
 2. Du er her av Anne Ch. Østby – Er en ungdomsroman jeg ble nysgjerrig på etter å ha lest Kari sin omtale.
 3. Slik skal vi velge våre ofre av Bjørn Vatne – Denne er jeg meget spent på og ser skikkelig frem til å lese denne. Veldig aktuelt bok om nettmobbing. Vet ikke om noen av dere følger med på den svenske serien som går på tv3 om onsdagene,Trolljegerne, hvor programlederen oppsøker folk som plager andre på nettet.
 4. Ord på S av Guro Hoftun Gjestad – Etter Ellikkens omtale av boken så MÅTTE jeg bare bestille den.
 5. Torget av Victoria Durnak – Det står blant annet dette om boken: En gartner (Elin) slår opp med kjæresten sin (Isak), og bestemmer.seg.deretter for å kontakte folk som gir bort ting på Finn.no.
  Hun tilbyr seg å levere gjenstandene de gir bort, og blir et.slags.frivillig, ulønnet bud. En bokhylle gir blåmerker, et eggeglass.forsvinner.og en bunke kjøkkenhåndklær ligger uklanderlig i en hvit plastpose. Nesten alt.kommer fram, men det er usikkert hvem som egentlig.får hjelp.

Jeg kommer til å lese Cocktaileffekten av Marianne Fastvold også om den skulle bli ledig i løpet av denne tiden, det vil jeg egentlig tro men foreløpig kommer ikke den med på listen.

I tillegg til Ebøkene har jeg planer om å lese disse:

bokbilde sommer ok

 1. Brevet til Stella av Iona Grey – Denne er jeg spent på! Hørt mye bra, sikkert en fin sommerbok.
 2. Rødby-puttgarden av Helle Helle – Vil gjerne gi Helle Helle enda en sjanse og liker jeg denne skal man ikke se bort fra at jeg leser Ned til hundene også, den har jeg hørt mye bra om.
 3. Sommerstorm av Vanessa Lafaye – Denne har også fått god omtale rundt omkring og jeg håper at denne faller i smak hos meg( Det håper vi vel om med alle bøkene vi leser)
 4. Tangodanseren av Arturo Pèrez- Reverte -Her får man eventyr, kjærlighet og spioner i èn og samme bok!
 5. En fremmed jeg kjenner av Elin Åsbakk Lind – En novellesamling jeg er meget spent på og sommerens andre novellesamling.
 6. En liste for livet av Lori Nelson Spielman – En roman jeg ser virkelig frem til å lese.
 7. Fuck verden av Monika Steinholm – En ungdomsroman.
 8. Herr Han av Hwang Sok Yong – Jeg likte boken hans «Prinsesse Bari» og ville lese mer av det han har skrevet. Forfatteren er en sterk stemme fra sørkorea og ofte skildrer han personlige erfaringer i bøkene sine.
 9. En bønn for de bortførte av Jennifer Clement – Dette er nok en sterk bok.
 10. Datteren av Jane Shemilt – Denne har jeg hørt mye bra om og ser virkelig frem til å ta fatt på denne.
 11. Mansfield Park av Jane Austen – 1001 bok.
 12. Sommerfugløya av Corina Bomann – En fin sommerbok, tror jeg.
 13. Rebecca av Daphne Du Maurier – En 1001-bok og månedens bok i Lines lesesirkel.
 14. Den smale vei til det dype nord av Richard Flanagan – Boken vant bookerprisen i fjor, og denne boken har jeg to eksemplarer av så om en av dere har lyst på den så gi meg en lyd så sender jeg den gjerne.
 15. Den siste rømling av Tracy Chevalier – Den har jeg ikke med på bildet for den er på vei hjem til meg, as we speak. Gleder meg til denne!

I tillegg så har jeg veldig lyst på Piken på toget av Paula Hawkins, den har jeg hørt så mye bra om og det er ikke umulig at den blir shoppet inn i løpet av sommeren.

Dette var en liten oversikt over noen av bøkene jeg skal lese i sommer, hvordan ser din sommerliste ut?

HA EN FIN (LESE)SOMMER!

HILSEN BEATHE

10 kommentarer om “Sommerlektyre – 2015

 1. Ser ut som du får det travelt i sommer Beathe 🙂 Gled deg til Datteren! Ser at vi har noen bøker som vi begge skal lese, blir spennende å se om vi er enig i «dommen». Ha en fin kveld, hold deg fast i morgen blir det vist nok fint vær 🙂

  Liker

  1. 20+ bøker er jo en del men samtidig er det på 3 måneder, ca 7 bøker pr måned….det skal gå om jeg holder samme «tempo» som nå. Får jeg derimot opp dampen litt så blir det enda bedre. Nå skal jeg være helt alene i en uke i sommer så satser på å få lest mye når jeg ikke har en bøling å lage middag til. Fint vær høres bra ut, håper inderlig at det stemmer! 🙂

   Liker

  1. Hehe….jeg så det når jeg hadde laget ferdig listen! Hm…det er for dårlig siden jeg faktisk HAR en god del krimbøker liggende. Jeg lover at jeg skal lese minst èn krim i løpet av sommeren!

   Likt av 1 person

 2. Fuck verden har jeg hørt mye fint om, Helle Helle skal jeg også lese, Rebecca har jeg glemt… Mye fint der. Geir, vi overlater krimmen til deg 😂😂

  Liker

  1. Jeg liker jo krim og det er den sjangeren jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke leser mer av enn det jeg gjør, og har mange krimbøker liggende… til høsten kanskje? … det er rett og slett for mange bøker og for liten tid. Mange bøker i hyllene som skriker etter å bli lest, men sånn er det vel for de fleste vil jeg tro. Hvilken Helle Helle bok skal du lese?

   Liker

 3. Veldig fin bunke med bøker, Beathe! Viktig med utvalg, så man kan plukke etter leselyst 🙂 Helle Helle har jeg ikke blitt helt venn med enda, prøvde meg på en bok, men sluttet fordi jeg kjedet meg til døde og nesten falt i søvn. Men siden hun har fått så mye skryt skal jeg prøve meg igjen en dag. Kanskje det ikke var rette tiden for en så rolig bok. Rebecca av Daphne Du Maurier hadde gjort seg i min bunke også, har veldig lyst å lese den. Sommerstorm av Vanessa Lafaye virker interessant og det samme med ungdomsromanen til Du er her av Anne Ch. Østby. En Austen vurderte jeg også å snike inn, men fant ut jeg kanskje hadde nok bøker nå. Har plukket den første boken ned fra bunken idag, så nå er jeg igang, Timen før midnatt av Ida Simons. Liker det lille jeg har lest så langt! Kos deg masse med sommer lesingen! PS: Likte bilde ditt!

  Liker

 4. Eg leser utav humøret, og lager inga sommerliste, men lesing skal det bli uansett. Skal ikkje ha sommerferie før dei tre siste vekene i juli, men juni innbyr og til lesing mellom slaga.

  Herr Han har eg lest, den gjorde ikkje noko videre inntrykk. Rebecca derimot likte eg veldig godt, og gler meg til å lese kva du syns.

  Om ingen andre vil ha Richard Flanagan-boka tar eg gjerne imot. Er det same utgåve som på biletet?

  Liker

Kommentarer er stengt.