Oppsummering for mai

Det er rett før vi må si farvel til mai for denne gang men før vi ønsker juni velkommen er det på tide med en liten oppsummering av måneden vi snart legger bak oss. Hva er lest og har det kommet nye bøker i bokhyllen?

Bøker lest

Ved opptelling har jeg lest 8 bøker, noe jeg overhodet ikke er fornøyd med når planene er å ligge på rundt 12. Det nærmer seg halvveis i bokåret 2015 og om jeg skal klare å lese 150 bøker i år så skulle jeg ha lest ca 62 frem til nå, jeg har lest 47 og dermed ligger jeg bakpå med ca 15 bøker. Jeg må trolig justere tallet litt i slutten av neste måned om jeg ikke får opp dampen litt. Her er bøkene jeg leste i mai.

 1. Kunsten å forelske seg – Cecelia Ahern
 2. Jordmoren fra Hope River – Patricia Harman
 3. Det falne landet- Patrick Flanery
 4. Unge werthers lidelser – Johann Wolfgang Goethe
 5. Hvorfor spurte de ikke Evensen – Lene Lauritsen Kjølner
 6. Navnebroren – Jhumpa Lahiri
 7. Alltid redd – Anne Lise Strand

Den åttende boken er et manus av en bok som ikke er gitt ut ennå, noe jeg håper den blir for det var en bra bok. Det er det andre manuset jeg leser og det er utrolig spennende og kjekt å få være med på, blir artig å se de ferdige resultatet når disse foreligger.

Bokbloggerprisen 2015

To av bøkene jeg leste denne måneden kvalifiserer for BBP 2015 og det er Hvorfor spurte de ikke Evensen? av Lene Lauritsen Kjølner og Alltid redd av Anne Lise Strand.

Manbooker / 1001-bøker

To av bøkene jeg leste i mai var fra 1001 listen og det er jeg rimelig fornøyd med.

Bøker omtalt

Her har jeg mye å jobbe med for kun 3 av 7 bøker er omtalt denne måneden, det kan bare bli bedre. Omtalen på Alltid redd legger jeg ut litt senere i dag.

Bøker påbegynt

I går kveld kom jeg endelig i gang med Oryx og Crake av Margaret Atwood

Bøker kjøpt

Heller ikke denne måneden klarte jeg å la være å kjøpe bøker og 8 nye fant veien hjem. Kun èn bok er kjøpt til full pris og da har jeg ingen dårlig samvittighet for at det ble en liten bunke også denne måneden.

Her er bøkene jeg kjøpte meg i mai

 1. Herr Han – Hwang Sok-Yong
 2. Verden av i går – stefan Zweig
 3. Med livet foran seg – Èmile Ajar
 4. Om forlatelse – Margaret Skjelbred
 5. Billedhuggerens datter & Den ærlige bedrageren i èn bok – Tove Jansson
 6. Når du ser meg – Siri Hustvedt
 7. Det forbudte barnet – Katherine Webb
 8. Utrenskning – Sofi Oksanen

Fra bok til film

Ingen denne måneden.

Kort fortalt

 • Lest 8 bøker – Ikke strålende fornøyd
 • Omtalt 3 av 7 bøker – Det kan bare bli bedre
 • Begynt på 1001-listen og lest 2 bøker – Må si meg fornøyd med det

 
 

Ser fremover mot juni

Jeg har ingen spesielle planer for denne sommeren når det gjelder lesingen, men jeg håper at jeg får opp dampen noe, ikke fordi jeg absolutt MÅ nå målet om 150 bøker, men fordi det er så mange bøker jeg gjerne vil lese.
Jeg har egentlig tid til å lese mer enn det jeg gjør, må bare slutte å «surre» bort tiden men det er visst mye vanskeligere å få til enn jeg trodde.
Nå skal jeg bruke litt tid på å finne ut hvilke bøker jeg skal lese i sommer, ikke alle selvfølgelig men noen av dem. Liker å ha planer på ting men om de blir gjennomført er en helt annen sak.

 

HA EN FIN LESEMÅNED I JUNI

 

HILSEN BEATHE

5 kommentarer om “Oppsummering for mai

 1. 8 bøker er helt ok, selv om du har større ambisjoner. Jeg har klart å presse meg ned i 13 denne måneden, og er strålende fornøyd med det (oppsummering i morgen) Av de 7 bøkene har jeg bare lest Jordmoren, og den likte jeg godt. Ser frem til omtalen din av Alltid redd, jeg trenger tips til nye norske bøker, for der ligger jeg langt etter for tiden. Nå rekker jeg tunge til skolebøkene og drar og ser Sondre spille fotballkamp 🙂 Håper du har en fin søndag! (Ingen smakebit fra deg i dag?)

  Liker

 2. Jeg har ikke lest noen av dine, men jeg har Kjølner på lur. Den skal jeg kose meg med en gang i juni. Det ble 8 bøker lest på meg også, men det var flere av dem som var ganske lange, som trilogien til Margaret Atwood. Ser at du leser Oryx og Crake nå. Spent på hvordan du liker den.. 🙂

  Liker

 3. Ved første øyekast syns eg du er streng med deg sjølv når 8 bøker ikkje er godt nok. Samtidig veit eg at eg blir og misfornøgd når eg ikkje klarer det eg har satt meg føre. Stå på, Beathe, og du er ikkje den einaste som har mykje surr å luke vekk.

  Av dine leste bøker har eg lest Unge Werthers lidelser, også har eg lest din nyinnkjøpte Herr Han. Siri Hustvedt-boka står i bokhylla, men eg har kun lest ei bok av Katherine Webb.

  Eg har planer om å lese meir Atwood, har kun lest The Handmaid’s Tale. Korleis velger du bøker frå 1001-lista/Booker?

  Liker

 4. For en flott oppsummering! Jeg har lest 20 bøker hittil i år og er godt fornøyd. Har på følelsen av at juni blir en flott lesemåned, og nå har jeg jo junioversikten din å titte på også når jeg skal velge bøker 😉 En liste for livet er utrolig bra, forresten 🙂

  Liker

 5. Jeg skal også straks lese Oryx og Crake, men først skal jeg ta for meg tre gamle bøker av Maria Lang jeg fant i bruktbutikken. Jeg må også kjøpe meg Flommens år. Jeg fikk lyst til å lese Kunsten å forelske seg, fordi jeg liker Ahern, så den havner på leselisten.
  Håper du får en flott lesemåned i juni!

  Liker

Kommentarer er stengt.