Kommende bøker for juni & juli

Vi er snart ferdig med mai og det er på tide å se på hvilke bøker som kommer ut de to neste månedene. Det begynner å nærme seg en ny bokhøst men i mellomtiden kan vi glede oss over de bøkene som faktisk blir gitt ut før den tid. Som vanlig har jeg kun tatt med de bøkene som blir gitt ut og som jeg selv kunne tenke meg å lese, det er dermed ikke en fullstendig oversikt over alle utgivelser.

Dette blir forøvrig det siste «kommende bøker for…» innlegget slik det fremstår i dag, jeg tenkte å gjøre det på en litt annen måte til høsten. Og det er ikke så veldig mange bøker med denne gangen men en fin oppladning til kommende bokhøst og på slutten av innlegget har jeg tatt med noen titler som jeg ser frem til denne høsten.

 

JUNI

 

Dette virker som en skikkelig sommerbok og måtte på «ønske-lese-listen»

en sommer til leie

Litt om boken: Ellis, Julia og Dorie. Bestevenninner siden barneskolen. Nå er de midt i 30-årene og befinner seg plutselig i et veiskille både i livet og i kjærligheten. Alle tre har de noe de flykter fra og alle tre har de hemmeligheter de bærer på – både for hverandre og omverdenen. En måned i et leid feriehus ved sjøen er kanskje akkurat hva jentene trenger.
Den svært tiltalende utleieren og innlosjeringen av en mystisk, fremmed kvinne gjør ferien hakket mindre kjedelig og avslappende enn hva venninne først hadde tenkt.
Sammen utgjør de fem personer som opplever å spørre seg selv om alt det de har tatt for gitt i livet. Fem personer på en reise som vil få de til å røpe sine hemmeligheter og tilgi. Fem personer som trenger et hav av forandring, og en måned i et leid sommerhus kan kanskje gi dem akkurat det de trenger.

 

Jeg har ikke lest de andre bøkene til Horst ennå men siden planene er der så måtte denne komme på listen, jeg likte forresten omslaget på denne veldig godt.

blindgang

Litt om boken: Sammen med sin ettårige datter Maja flytter alenemoren Sofie Lund inn i huset hun har arvet etter morfaren. Morfaren var en vanskelig og beryktet mann, og Sofie har betalt noen for å vaske og tømme huset for alt han etterlot seg. Det eneste som står igjen, er en låst safe boltet til gulvet i kjelleren.
Det ligger noe i safen, noe som skal overraske ikke bare Sofie Lund, men alle på politihuset i Larvik. Et funn som skal sette fart i en sak som har plaget førstebetjent William Wisting lenge, og som har gjort ham til gjenstand for kritikk både internt og i mediene.
Nå øyner Wisting en åpning, en mulig vei å gå. Men da må han gå på tvers av alle lojalitetsbånd og undergrave tilliten til etaten han selv er en del av. 

 

Denne har jeg hørt veldig mye bra om og blant annet så blir den sammenlignet med «Gone girl» som jeg likte veldig godt.

Piken på toget

Litt om boken: Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet.
Rachel trekkes mot etterforskningen og prøver å bidra. I stedet blir hun selv mistenkt. Kastet ut i en verden full av svik, hemmeligheter og bedrageri, må hun konfrontere fortiden sin.
Tre kvinner, tre menn, knyttet sammen gjennom ekteskap eller utroskap. Hver av dem kan klandres for noe. Men bare en av dem er en morder i denne psykologiske thrilleren om sårbarhet og besettelse. Piken på toget er en illevarslende og sammenfiltret historie om jakten etter sannheten.

 

Noveller er aldri å forakte og denne samlingen virket veldig interessant.

jødiske fortellinger

Litt om boken:  Eva Scheers store livsprosjekt var å bevare og formidle den jødiske kulturarven og fortellertradisjonen som nesten ble utradert av Holocaust. Hun mistet mange nære familiemedlemmer i Auschwitz, blant dem bestemoren Golde, matriarken fra Litauen som hadde fortalt så mange eventyr og fortellinger over kjøkkenbordet på Grünerløkka. I en rekke bokutgivelser på 70- og 80-tallet gjenfortalte og gjendiktet Eva Scheer bestemorens fortellinger og delte dem med et norsk publikum. Denne boken samler noen av Scheers beste fortellinger og aktualiserer hennes livsprosjekt på nytt.

 

JULI

Denne skal komme i slutten av juli og det norske omslaget er ikke lagt ut enda og dermed legger jeg ved den engelske versjonen.

the-life-list

Litt om boken:  Brett har for lengst glemt den gamle listen hun som tenåring laget seg over mål i livet: «lære fransk, dra til Paris, skaffe seg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus» osv.
Nå er hun 34 år og har tilsynelatende alt: en god jobb i det veldrevne familiefirmaet og en stor leilighet der hun bor sammen med kjæresten. Når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. I stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet, får hun fyken, og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen.
Brett, som er knust av sorg, kan ikke forstå hvorfor moren har gjort dette mot henne. Dessuten er det ikke alle punktene som lar seg fullføre. Hvordan skal hun for eksempel klare å etablere et forhold til faren sin, som døde for flere år siden? Og hvorfor har ikke moren strøket over «finne kjærligheten»?

 

Det var disse som jeg kom over denne gangen og jeg har sett på noen av bøkene som kommer utover høsten.

Vi kan blant annet glede oss til følgende bøker: Kistemakeren av Frode Granhus, Etter deg av Jojo Moyes- forfatteren bak Et helt halvt år og Den ene pluss en. Det kommer også en bok som heter Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith og den boken ble filmatisert på 40- tallet en gang så det er en gammel bok. Mariana Fiorato kommer med en ny bok som heter Beatrice & Benedikt, og Ida Hegazi Høyer kommer med en ny bok og den heter Fortellingen om øde. Forfatteren bak Drep ikke en sangfugl kommer ut med en ny bok og den har fått navnet Sett ut en vaktpost.

Videre kommer forfatteren bak Kunsten å høre hjerteslag ut med en ny bok som heter Hviskende skygger. Simon Stranger kommer også ut med en ny bok og den heter Det som en gang var jord. Forfatteren bak Stoner rakk  skrive flere bøker før han døde og til høsten kommer boken Butcher`s crossing. Forfatteren bak Indias datter, Shilpi Somaya Gowda, kommer også ut med en ny bok som heter Gyllen sol. 

I tillegg til disse så er jeg sikker på at det kommer mange flere spennende og interessante bøker, så det blir helt sikkert veldig mye å glede seg til denne høsten også.

 

HILSEN BEATHE

2 kommentarer om “Kommende bøker for juni & juli

  1. Her var det mange spennende nyheter, spesielt til høsten da. Lastet akkurat ned Blindgang på mobilen, så nå er det krim og spenning for alle penga en stund 🙂 Ønsker deg en fin helg Beathe!

    Liker

    1. Jeg har jo ikke lest noe av Horst ennå så det er lenge til det blir Blindgang sin tur for å si det slik. Ja, tror vi kan glede oss til høsten og for min del håper jeg at jeg får opp lesedampen litt om jeg skal komme meg gjennom flere av bøkene jeg har lyst til å lese.

      Liker

Kommentarer er stengt.