Jakten på 1001- bøker er i gang & slutten for «Boken på vent»-spalten!

Jakten på 1001 bøker

 

 

I fjor startet jeg opp med «Leseprosjekt 1001-bøker» som ble et prosjekt jeg ikke kom skikkelig i gang med, men dette er noe jeg har planer om å ta opp igjen nå i mai. Har dermed tatt opp jakten på 1001-bøker og i mangel på min egen 1001-bok så printet jeg ut listen på i alt 1355 bøker som jeg nå skal gå gjennom. Krysse av for de jeg har lest og de jeg har liggende som jeg ikke har lest,samt sette kryss på de som jeg kunne tenke meg å lese. Det kommer selvfølgelig an på smak & behag, men har du tips til en 1001-bok du likte veldig godt og vil anbefale meg å lese, så tips meg gjerne!

Fanen «Leseprosjekt 1001-bøker» vil bli endret etter hvert som jeg har gått gjennom listen & bokhyllene mine og jeg har fått en oversikt over hvilke 1001-bøker jeg faktisk har.

Jeg vil også melde meg på Lines lesesirkel igjen for det må jo være en utmerket måte å få lest 1001-bøker på!

I mitt leseprosjekt i fjor så skulle jeg lese Jane Austen sine bøker, og jeg leste Fornuft & følelse, samt Stolhet og Fordom, den sistnevnte skrev jeg aldri om og har nå bestemt meg for å lese den på nytt for dette er bøker jeg absolutt har lyst til å skrive om! «Jane Austen- prosjekt» skal jeg ha i forbindelse med 1001-bøker, jeg må bare skaffe meg Northanger Abbey og Overtalelse (P.S. Er det noen av dere som har en av de på norsk til overs? Så kjøper jeg den mer enn gjerne!)

GLEDER MEG VELDIG TIL Å GÅ I GANG MED DETTE PROSJEKTET!

 
 

SLUT FOR BOKEN PÅ VENT

 

Etter 134 innlegg om bøker på vent så takker spalten for seg med øyeblikkelig virkning. Jeg hadde planer om å endre den for jeg syntes den fremstod litt «kjedelig» og hadde et par idèer til endring men jeg kom liksom aldri i gang. Kom frem til at jeg ikke lenger har lyst til å ha en fast spalte og være låst til å ha et spesielt innlegg til en spesiell dag. Vet at jeg har «sluttet» før men denne gangen er det done deal, this is it!
Tusen takk til alle som har deltatt i spalten, det har vært veldig koselig, og jeg har fått tips til mange bøker. Jeg satser på at vi fremdeles får tips til bøker vi kanskje ikke har hørt om selv om spalten opphører.

 

HILSEN BEATHE

21 kommentarer om “Jakten på 1001- bøker er i gang & slutten for «Boken på vent»-spalten!

 1. Så bra at Boken på vent er slutt – så slipper jeg å bli så lei meg hver gang jeg glemmer det ut (sånn ca hver uke!) 😀
  jeg skulle også gjerne lest flere 1001-bøker, men jeg kommer ikke (enda) til å gjøre noe mer ut av det enn det jeg gjør nå. Jeg har stort fokus på å lese bøker fra alle verdens land, og det er stort nok til at de 1001-bøkene jeg leser blir et bonus.
  ha en glad dag 🙂

  Liker

  1. Ja,ikke sant?- Bare kjekt å kunne gjøre hverdagen din litt bedre! 😉 Å lese en bok fra alle verdens land er et STORT prosjekt som jeg ikke en gang skal begynne å tenke på en gang og jeg forstår veldig godt at det er mer enn nok. Ha en fin dag du også, Pia 🙂

   Liker

 2. Skjønner godt at du vil ha litt mer frihet over hva du vil blogge om. Ser at jeg har vært sløv med boken på vent i det siste, for etter fridagen min ble flyttet til onsdag, så glipper det. Lykke til med fornying av prosjekter, skal sjekke ut hva jeg har lest fra 1001- og se om det er noen selvsagte anbefalinger.

  Liker

  1. «Friheten» er èn ting, jeg har i grunnen vært lei hele spalten i lengre tid og tips til bøker får man jo uansett om spalten er der eller ikke. Håper du har en fin bursdag i dag forresten 🙂 Og tips til 1001 bøker tar jeg gjerne i mot.

   Liker

 3. Så vidt eg veit er ikkje Northanger Abbey oversatt til norsk. Det er i grunnen veldig rart sidan dei andre bøkene er oversatt. Dette har eg diskutert med andre bokbloggere tidlegare, og me syns det er veldig spesielt.

  Når det gjelder 1001 bøker-tips så er Charlotte Brontës «Jane Eyre» eit must! Det er ei av mine absolutte yndlingsbøker, og den fins på norsk om du ikkje har den. Eg fant den her: http://www.adlibris.com/no/bok/jane-eyre-9788253031804 Søstra til Charlotte, Emily Brontë, har skrevet «Stormfulle høyder». Den er eg ikkje fullt så glad i, men den fins her (i en nesten nyoversatt utgave: http://www.adlibris.com/no/bok/stormfulle-hoyder-9788253036939 og eg ser den er til kun 69,- Løp og kjøp!

  Eg vart og positivt overraska over Leo Tolstojs «Anna Karenina». Den må du lese med tunga beint i munnen, for russerne har ein tendens til å ha tre namn som blir brukt, og Tolstoj er intet unntak. Boka fins på norsk: http://www.adlibris.com/no/bok/anna-karenina-9788205427563.

  Elles anbefaler eg Thomas Manns «Buddenbrooks». Det er ein slektshistorie frå Lübeck i Tyskland. E.M. Forster: «Et rom med utsikt». Agatha Christie har sneket inn ei bok på lista: «Doktoren mister en pasient». Daphne du Mauriers «Rebecca». Les den etter «Jane Eyre»! Harper Lee er eit must med «Drep ikke en sangfugl». Arundhati Roy: «Guden for små ting». Michael Cunningham «Timene» har mykje av Virginia Woolf i seg. Irene Nemirovskys «Storm i juni» er flott, og veldig spesiell sidan den aldri vart fullført.

  Foreløpig var det dette eg hadde å kome med 😉 Nå har eg funnet fram til dei bøkene som eg veit fins i handelen på norsk, men det er eit lass med andre bøker eg og kunne anbefalt, men dei er ikkje oversatt til norsk (som eg veit om).

  Som eg har sagt før – bare spør viss du lurer på noko. Gler meg til å lese dine tanker om 1001 bøker.

  Likt av 1 person

 4. Åh, tusen takk for tips,Elida! 🙂 Noen av de du nevner har jeg men godt du nevnte Jane Eyre for den hadde jeg glemt ut av igjen. Ellers har jeg notert meg Thomas Mann, E.M.Forrester, Michael Cunningham og Irène Nermirovsky og Agatha Christie. «Rebecca» har jeg men da skal jeg skaffe meg Jane Eyre slik at den kan leses først. Anna- Karenina var jeg heldig og vant hos deg for noen år tilbake. «Gruer» meg litt til slike mursteiner men det er vel bare å hoppe i det tenker jeg.Jane Austen sine bøker vurderer jeg å bare kjøpe på engelsk, kanskje ikke bøkene hennes er «det verste» man kan lese på engelsk.

  Igjen tusen takk, og JA, jeg kommer nok sikkert til å tyte på deg flere ganger ( og snike litt på listen over hvilke 1001- bøker du har lest )

  Liker

  1. Bøkene er ikkje vanskelige å lese på engelsk – bare ta deg tid om du ikkje er vant til språket 🙂 Snik i vei, og spør gjerne 🙂 1001 bøker er mitt lille hjertebarn, og Line meiner at eg er den einaste ho veit om som kan komme til å fullføre heile lista 😉

   Liker

   1. Det hadde vært kult om du hadde fått lest alle da, rent tidsmessig ( har planer om å leve til jeg blir 99) så hadde jeg kanskje klart det men jeg får jobbe meg opp mot mine første 100 1001-bøker først tenker jeg så får jeg ta det derifra!

    Liker

   2. Eg har bikka 100, men det er ein lang veg mot nærmare 1300. Eg har gode gener til å leve til eg er 100 år, så det hadde vore veldig kult!

    Likt av 1 person

 5. Boken på vent var en väldigt trevlig spalt, så på ett vis är det synd att den upphör. Men jag förstår också din tanke att du blir bunden och styrd. Det är skönt att ha friheten att blogga som man själv tycker i stunden. Tack själv för att du varit värdinna för Boken på vent. 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for det:-) Ja, det har vært kjekt å holde på med dette men i den siste tiden var jeg ikke helt fornøyd med spalten og hadde lyst til å endre den, men jeg kom liksom aldri i gang. Jeg satser på at vi fremdeles får tips til bøker vi vil lese likevel. Ønsker deg en fin dag 🙂

   Liker

 6. Det er ei tid for alt, også for bokbloggutfordringar. Kanskje spalten kan «gjenoppstå» i ein annan setting ein eller annan plass ein gong i framtida?
  1001-prosjektet er ambisiøst – men kjem sikkert til å gi deg rikeleg med leseglede framover. Sjølv har eg ikkje hatt så stort fokus på 1001-bøker, – eg har kun lest 34. Hittil. Eg kan godt skriva under på anbefalingane til Elida når det gjeld Jane Eyre og Rebecca. Elles kan eg anbefala Vindens skygge, 1Q84, Rosens navn og Tatt av vinden. Og Kristin Lavransdatter.

  Liker

  1. Da har du lest flere enn meg fra den listen, jeg har lest så lite at det nesten er flaut altså, men det er mest for å få lest litt eldre bøker også og ikke bare det siste nye, En lett blanding må jo bli bra. Risens navn, hm, lurer på om jeg ikke har den? Må sjekke ut. Tusen takk for tips. Når det gjelder spalten så tror jeg ikke det pr dags dato men man skal aldri si aldri, og kanskje noen andre har lyst til å lage en lignende spalte?

   Liker

 7. Takker for tiden med Boken på vent. Jeg har selv ikke vært så aktiv i det siste- grunnet alt for mye å gjøre.. rett og slett. Har sikkert noen tips til 1001-bøker, men det må jeg komme tilbake til, tror jeg.. Likte Nemirovski i alle fall. Og Røda Rummet med Strindberg. Jonh Kennedy Tooles Tåpenes sammensvergelse..Alle de hadde vi i LInes lesesirkel… det kan være en ide å gå tilbake og se på innleggende der…:) I morgen drar jeg til Bodø på konfirmasjon så da spørs det hvor mye blogging og lesing det blir her.. litt på toget kanskje.. God helg!

  Liker

  1. Bare hyggelig, det har vært kjekt å holde på med men jeg har vel mistet litt piffen rett og slett, det er sånt som skjer. At ikke alle kan delta til enhver tid har jeg selvfølgelig full forståelse for og har ingenting med min avgjørelse å ta. Litt av grunnen for å lage spalten var å gjøre det lettere å huske bøker som hadde stått en stund i hyllen, men det ble jo ikke helt slik etter hvert som tiden gikk. Jaja, håper du hadde en fin konfirmasjon oppe i Bodø, har ti kusiner jeg aldri har møtt som bor der oppe og de har invitert meg opp så det blir vel til at jeg tar turen en gang selv om jeg hører rykter om at selve byen ikke er så mye å skryte av..

   Liker

 8. Litt trist at boken på vent slutter, men ser jo at det var ikke så mange som var med den siste tiden. Lykke til med jakten på gode 1001 bøker. i 2014 lagde jeg selv en liten liste over 1001 bøker jeg har lest, og har lyst å lese

  Liker

  1. Tusen takk for det, Lene 🙂 Det har vel lett for å bli slik tenker jeg, spalten har vært mye av og på den siste tiden, men det er ikke grunnen for at jeg velger å gi meg.

   Liker

 9. Alt til sin tid, jeg husker jeg også syntes det var litt slitsomt til tider da jeg hadde torsdagsutfordringen min. Lykke til med 1001-prosjektet 🙂 Jeg startet også på den listen, men det er jo typisk meg å falle av etter en stund…. Nå har jeg som mål å få lest bøkene på vent i bokhylla mi. Det er vel snart 1001 bøker hvis jeg teller etter, he he 😉 God bedring, håper det gir seg snart med både pollen og migrene! Klem fra Anette 🙂

  Liker

  1. Litt tid tar det jo, men det var koselig også, men alt til sin tid! Jeg har ikke noe tidsperspektiv på det «prosjektet» og ikke noe jeg kommer til å stresse noe voldsomt med men noe fokus på det sammen med å lese bøker som det faller seg. Ønsker deg en fin ettermiddag / kveld 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.