Boken på vent : Herr Han av Hwang Sok-Yong

Ny boken på vent logo

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.

Leste nettopp Prinsesse Bari av Hwang Sok-Yong og siden jeg syntes den var veldig bra måtte jeg sjekke ut om flere av bøkene hans var oversatt til norsk, jeg fant èn bok til og den er på vei hjem til meg fra nettbokhandelen. Herr Han er ukens bok på vent her hos meg.

herr han

 

Litt om boken: Romanen handler om Herr Han som er lege og anser dette som et kall. Han blir innkalt som militærlege under Koreakrigen. Han nekter å favorisere partipampene og deres slektninger og faller derfor i unåde.

Forfatteren ble av politiske grunner fengslet i 1964, og i 1993 ble han dømt til syv års fengsel for å ha reist til Nord-Korea uten tillatelse, etter fem år ble han benådet av presidenten.

Om dere vil vite mer om Herr Han så har både Leseriet  og Rose – Marie skrevet omtaler av den.
 

 

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

 

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Boken på vent : Herr Han av Hwang Sok-Yong

 1. Detta är en författare som jag är väldigt nyfiken på. Tror att en av hans böcker absolut bör bli nästa som jag läser! Tack för tipset! 🙂

  Liker

 2. Ser ut som du har et fint lite Korea-prosjekt på gang. Herlig når bøker fenger sånn at du skaffer deg flere. Håper boken faller i smak, på linje med den andre. Det ser ut som vi får en strålende dag her i Bergen, håper din dag blir fin 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.