Bokanmeldelse: Kunsten å forelske seg av Cecelia Ahern

kunsten å forelske segForlag: Bazar
Original tittel: How to fall in love
Norsk tittel: Kunsten å forelske seg
Forfatter: Cecelia Ahern
Oversetter: Lene Sandvold Evensen
Format: Heftet
Sideantall: 301
Utgitt: 2013
Min utgave: 2015
Utfordring: 150 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

 

 

 

 
 

Forfatter

 

cecelia ahernCecelia Ahern er født i 1981 og er en Irsk forfatter.Hun har skrevet en rekke bøker siden hun debuterte som forfatter i 2004, det er også hun som står bak tv-serien «Samantha who?»To av bøkene hennes er filmatisert mens to er under innspilling.

 

 

 

 

Jeg har lest alle bøkene hennes som har kommet ut på norsk og jeg har alltid likt å tre inn i hennes herlige magiske verden for av og til trenger vi  nettopp slike lettleste og herlige bøker. Den forrige boken,En avtale med livet ble jeg derimot noe «lunken» til og derfor var det med en viss spenning jeg satte i gang med denne. Men det var overhodet ingen grunn til «bekymring» for Ahern er tilbake slik jeg liker henne selv om denne ikke var magisk på samme måte som bøkene hennes pleier å være.

Jeg ser at Kunsten å forelske seg blir sammenlignet med Jojo Moyes Et helt halvt år men jeg syntes ikke at romanene er så like, selv om begge handler om en kvinne som prøver å redde livet til en mann som ikke ønsker å leve lenger,og der stopper likheten etter min mening.

Christine Rose driver et rekrutteringsbyrå og er drivende opptatt av selvhjelpsbøker og hun har en hel bunke av dem. Når det gjelder klientene hennes så går hun mye lengre enn å skaffe dem en jobb, hun er mer enn ivrig etter å hjelpe dem om det er noe de sliter med.

En kveld når hun er på tur ved Ha`penny Bridge møter hun en mann som henger på utsiden av gjerdet, klar til å hoppe. Christine prøver å få ham fra det, og de inngår en avtale. Adam Basil fyller 35 år om 2 uker og Christine har frem til det å få ham til å forelske seg i sitt eget liv igjen, om ikke, så gjør han alvor av å ta livet sitt.

Han lente seg mot meg og holdt fram hånden. Jeg strakk meg fram og tok hånden hans. Han holdt min med et fast grep og så meg i øynene. «Jeg gleder meg til å la deg overbevise meg om at dette var lirt, Christine. Bursdagen min kan jo være en grei frist.»
«Frist?» Jeg stivnet med hånden i hans. Han sa det med myk stemme, men det føltes som en advarsel. Med ett følte jeg meg uvel, for ikke å si dum, ved tanken på avtalen jeg hadde gått med på. Hva hadde jeg gjort?
Til tross for at jeg bare hadde lyst til å trekke alt tilbake, nikket jeg nervøst. Han trykket hånden min, fast og bestemt, èn gang, midt på brua, og så slapp han taket.

s. 38

Hun er tøff som tar på seg en så alvorlig jobb som å holde noen i livet som ikke ønsker å leve, og dermed ønsker hun å følge ham 24-7, og etterhvert som dagene går så kommer det frem at det slett ikke bare er Adam som har problemer å stri med. Vi får blant annet vite grunnen for Christines trang til å hjelpe folk som sliter, ikke minst med selvmordstanker. Og kan virkelig Christine få ham, en fremmed, på andre tanker på bare 2 uker?

 

(…..) Jeg klarte ikke å la være å dyppe haken min i den stivpiskede eggehviten slik at jeg fikk et langt, fint skjegg, og anla den dype, rustne tonen til faren hans.
«Du er nødt til å ta over firmaet, gutt. Du er jo en Basil!»
Adam så forbauset på meg før han kastet hodet bakover og lo, ordentlig, høyere enn jeg noensinne hadde hørt ham le, det var en lyd fylt av lykke og frihet. Kokken sluttet å snakke, og alle deltakerne snudde seg mot oss. Adam unnskyldte seg, men klarte ikke helt å ta seg sammen….(…)

S. 171

Kunsten å lese en bok i et strekk, med andre ord var dette en vanskelig bok å legge fra seg. Den engasjerte meg veldig fra aller første side og selv om dette er en såkalt «feelgood» bok så syntes jeg at den hadde noe mer dybde i seg enn «vanlige feelgood» bøker. I tillegg hadde den en noe trist undertone selv om den til tider føltes både romantisk og humoristisk. Jeg følte at vi ble godt kjent med både Christine og Adam, og kanskje særlig Christine som er fortelleren og jeg-personen i boken. Jeg må beundre henne som brydde seg så mye om alle rundt seg selv om det var tider hvor det var hun som kunne trengt omsorg fra andre. Jeg storkoste meg med denne boken selv om den var foutsigbar og krysser fingrene for at også denne blir filmatisert etter hvert, den hadde absolutt gjort seg på film.
Anbefales!

 

 

 

 

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

7 kommentarer om “Bokanmeldelse: Kunsten å forelske seg av Cecelia Ahern

  1. Så fin omtale! Jeg er også stor fan av Cecelia Ahern og leser faktisk en annen av hennes bøker, «One hundred names», akkurat nå. Elsker hverdagsmagien og hjertevarmen i bøkene hennes, og «Kunsten å forelske seg» skal jeg absolutt lese 🙂

    Liker

  2. Jeg skjønner at jeg også må tre inn i Ahern-universet 🙂
    Det får bli i sommer når jeg er ferdig med eksamen …

    Liker

Kommentarer er stengt.