Boken på vent: Margaret Atwoods dystopiske trilogi

Ny boken på vent logo

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.

Siden den siste boken i Margaret Atwoods dystopiske trilogi på vei hjem til meg fra forlaget så har jeg valgt meg denne trilogien til ukens bok på vent. Jeg har ennå ikke lest noen av bøkene hennes men jeg har både Den blinde morderen, Tjenerinnens beretning og Alias Grace liggende i tillegg til denne serien.

 

MA collage

 

Oryx og Crake: Snømann er fortelleren i denne fremtidsromanen. Han er en av få overlevende etter en miljøkatastrofe som har etterlatt en jord full av vrakgods og avfall og lumske rovdyr som er avlet fram i laboratoriene. Han er omgitt av crakerne, genspleisede menneskelignende vesener, som han har reddet fra utryddelseskatastrofen. Hver dag blir en kamp for mannen som opprinnelig het Jimmy, som ble fanget inn av den maktglade og geniale Crake, og som elsket Oryx.

Flommens år: Ren, en ung nattklubbdanser, og Toby, som tidligere har vært medlem av sekten Guds Gartnere, er blant de få som overlever en stor naturkatastrofe. Nesten alt liv er utryddet, og Ren og Toby legger ut på vandring på leting etter andre overlevende.

MaddAddam: Det har gått flere måneder siden den store katastrofen herjet. Kvinnene Toby og Ren hjelper Amanda når hun blir angrepet av de onde og morderiske painballerne og vender deretter tilbake til leiren. Til deres forskrekkelse følger crakerne dem, disse fredelige, blåhudede vesenene som er skapt av den briljante, nå avdøde Crake. I leiren gjør de så godt de kan for å ivareta sine daglige sysler, skaffe mat og beskytte seg mot de genmanipulerte grisongene og painballerne. Og en dag må de dra ut for å ta den avgjørende kampen.

Handlingen foregår i en verden der de fleste menneskene er utryddet, der multinasjonale selskaper har tilrevet seg all makt, bioteknologiske nyvinninger har kommet ut av kontroll, og dyrearter har mutert og fått menneskelige egenskaper.

Margaret Atwood er en forfatter som jeg er skikkelig nysgjerrig på og nå fra mai skal jeg ha litt mer fokus på bøker jeg har i bokhyllen fra før og ikke bare være så «opphengt» i de siste nye bøkene. og da passer det å ta frem blant annet Margaret Atwoods bøker. Akkurat denne trilogien er i en sjanger som jeg ikke leser så veldig mye av men jeg tror jeg kommer til å like denne, jeg håper i hvert fall det.

Hvilke bøker har du på vent denne uken?

 

 
 

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

 

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Boken på vent: Margaret Atwoods dystopiske trilogi

 1. Spennende lesning du har foran deg. Jeg har bare lest Tjenerinnen, og likte den faktisk godt, selv om sjangeren ligger litt utenfor komfortsonen min. Det ser ut som vi får en nydelig dag i dag, sitter og skriver med sol i øynene så jeg nesten ikke ser skjermen 🙂

  Liker

  1. Ja, det er nydelig vær og nesten litt for galt å sitte inne, jeg tenkte jeg skulle ha noen lesedager men så pusser naboen opp badet og det durer skikkelig i veggene og det passer dårlig for meg som må ha det stille når jeg leser. Så kanskje jeg skulle testet ut de nye løpeskoene mine i stedet. Ha en super dag, Tine

   Liker

 2. Veldig spesiell og velskrevet dystopi. Ikke typisk for sjangeren – kanskje derfor mange liker Atwood’s bøker til tross for at bøkene kanskje kan ligge utenfor komfortsonen? Det er et gedigent språklig sprang mellom trilogier som Divergent, The Hunger Games og The Maze Runner sammenliknet med Atwood’s dystopiske trilogi. Spent på å høre hva du synes. Jeg er blitt skikkelig Atwood-fan 🙂

  Liker

  1. Jeg har lest to Divergent bøker og likte de, den tredje er på vent. The Hunger games og The Maze Runner har jeg sett de første filmene av, likte de forsåvidt og om ikke Atwood er helt slik så gjør det overhodet ingenting. Jeg gleder meg til å komme i gang med disse om ikke så lenge, og de andre bøkene hennes selvfølgelig. Merker at jeg har behov for å lese litt «eldre» bøker og ikke bare de siste nye hele tiden.

   Liker

 3. Jeg blir litt fristet av dystopi-konseptet, men enn så lenge får godeste Atwood vent. Som deg har jeg stadig ambisjoner om å lese mer av det som allerede står på vent. Problemet er jo alle fristelsene man hele tida snubler over, ikke bare nye utgivelser, men like ofte kommer man over litt eldre bøker man en gang hadde grusomt lyst til å lese- før de forsvant ut i forglemmelsen- og dukket opp igjen som troll i eske og bare MÅTTE bli med hjem så den ikke skulle stå i fare for å bli glemt på nytt. Perpetuum mobile… Det tar aldri slutt…

  Liker

  1. Ja,det er ikke grenser for hvor fristet en kan bli og jeg har fått øynene opp for antikvarit.net og der gjelder det å holde seg i skinnet for ellers kan en fort bli fattig men en fin måte å skaffe seg bøker som ikke selges i vanlige bokhandlere lenger. Men ja, jeg skal prøve å holde litt fokus på det som allerede står der i hyllene men det er ikke enkelt med alle disse fristelsene alle steder..slutt tar det nok aldri…

   Liker

Kommentarer er stengt.