Kort bokanmeldelse: Den usynlige mannen fra Salem av Christoffer Carlsson

den usynlige mannen fra salem
Forlag: Bazar
Original tittel:Den osynlige mannen från Salem
Norsk tittel: Den usynlige mannen fra Salem
Forfatter: Christoffer Carlsson
Oversetter: Inge Ulrik Gundersen
Format: Innbundet
Sideantall: 285
Utgitt: 2013
Min utgave: 2015
Utfordring: 150 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

 

 
 

Forfatter

christoffer carlsson

Christoffer Carslsson er født i 1986  og er en svensk forfatter. Han har doktorgrad i kriminilogi og er tilknyttet universitetet i Stockholm. Han debuterte som forfatter i 2010 med boken Tilfellet Vincent Franke som ble utgitt i Norge i 2013 og hans andre bok heter Den enøyde kaninen. Den usynlige mannen fra Salem er første bok i en trilogi.

 

 

 

 

 

 

 

Leste denne boken i påsken og det var på høy tid at det ble skrevet noen få ord om den. Med Den usynlige mannen fra Salem som er den første boken i en trilogi blir vi introdusert for Leo Junker, en for tiden suspendert politimann i Stockholm. Han virker sliten og har litt problemer med å tilpasse seg tilværelsen.

Boken handler først og fremst om Leo og livet hans, men når en ung prostituert kvinne blir funnet drept i etasjen under der hvor han selv bor så klarer han ikke å la være å blande seg inn i saken. Og når det ganske tidlig viser seg at drapet på denne unge kvinnen kan ha en sammenheng med hans egen fortid i Salem å gjøre så blir det umulig å holde seg unna selv om det kan bety at han selv blir en av de mistenkte. Dette gjør også at Leo begynner å tenke tilbake på oppveksten i Salem og hans vennskap til søsknene John og Julia, og hvordan kontakten med dem var med på å forme han som person.

 

Grim kom gående mot meg over skolegården. Jeg skammet med ikke, men skjønte at jeg ville bli nødt til å lyve for ham. Julia var viktigere for ham enn noe annet, og han ville ikke bli glad for at jeg hadde kysset henne. Jeg forestilte meg ansiktsuttrykket hans hvis jeg skulle fortelle at jeg hadde holdt henne i hånden.

S. 100

Disse tilbakeblikkene er det mange av og det er både spennende og interessant å bli kjent med Leo på denne måten, og tilbakeblikkene henger sammen med handlingen ellers så det blir på ingen måte malplassert. Vi får også vite grunnen til at han ble suspendert og saken om den unge kvinnen som ble funnet drept blir nøstet opp i.

Selv om det kanskje ikke føltes som en skikkelig krim når jeg leste så ble jeg veldig oppslukt av fortellingen, og den ble mer og mer spennende jo lenger ut i boken jeg kom. Det ble nesten slik at jeg leste fortere og fortere for å få vite hvordan det hele endte, så en sidevender kan man godt kalle dette for. Spennende temaer som hevn og identitet står sentralt i boken som er både velskrevet og har veldig godt driv. Ser så absolutt frem til neste bok i serien om Leo og da får vi kanskje en noe tydeligere krim enn det vi fikk her? I mellomtiden går det jo an å bli kjent med forfatteren gjennom de to andre bøkene han har skrevet.

Anbefales!

 

Andre som har skrevet om boken: Marianne, Tine, Rita 

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “Kort bokanmeldelse: Den usynlige mannen fra Salem av Christoffer Carlsson

  1. Flott omtale Beathe, litt uvant med krim-omtaler fra den kanten, men veldig velkomment. Jeg likte denne godt, og gleder meg til neste kapittel i trilogien 🙂 Håper du har nytt solen i dag, jeg er kokt etter alt for mange timer på balkongen.

    Liker

  2. Denne holder jeg på med akkurat nå, men jeg visste faktisk ikke at den er første bok i en trilogi. Det var greit å vite 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.