En smakebit på søndag: Vida & Miss Hazel av Jonathan Odell

en smakebit på søndag

Det er første påskedag og påsken nærmer seg slutten, den har gått veldig fort  og jeg har fått lest mye. Mye for å være meg de siste månedene i hvert fall, for jeg har fått lest 4 bøker og skal begynne på den femte i dag.

Det er også et par uker siden jeg var med på en smakebit på søndag, som er en spalte som Mari og bloggen flukten fra virkeligheten står bak, og i dag fikk jeg lyst til å gi dere en smakebit fra Vida & Miss Hazel som er boken jeg skal begynne på i dag.

Likte veldig godt den forrige boken hans og derfor har jeg en viss forventning til denne.

vida og miss hazel

Litt om boken:

I Delphi, Mississippi møtes de to unge mødrene Hazel og Vida – en hvit og rik, og en svart og fattig. De har bare to ting til felles: De har begge mistet et barn, og de kan ikke fordra hverandre.

Etter den yngste sønnens død klarer ikke Hazel å holde grepet om livet sitt. Hun blir beordret i seng, tungt medisinert. Vida, som selv har mistet en sønn på tragisk vis, blir ansatt som hushjelp hos Hazel for å passe på at hun gjør som hun skal, og for å se etter huset og den eldste sønnen, Johnny, som går for lut og kaldt vann.

Men etter hvert som de blir nødt til å tilbringe tid sammen, oppdager de to kvinnene at de kanskje har mer til felles enn de først hadde trodd. Sammen setter de i gang en bevegelse som skal snu opp ned på livet i femtitallets Delphi, i årene før borgerrettsbevegelsen vinner fram for alvor.

Siden jeg skal begynne på boken i dag så kommer smakebiten fra prologen:

Det var opp til Vida å redde gutten sin. Med Nate i armene flyktet hun ut bakdøra  og gjennom den mørke åkeren bak huset.
Kunne hun bare få Nate ned til elva lenger borte. Inn mellom de mørke sypressene, ville han være trygg.
De to hvite mennene måtte ha hørt nettingdøra smelle igjen, for lysene fra pickupen skar nå gjennom åkeren. Hun snudde seg.Bilen brølte mot henne,pløyde gjennom bomullsrekkene,støtfangerne meide ned planter halvparten så høye som et menneske.De hadde nesten tatt henne igjen. Hun hadde ingen mulighet til å nå bort til elva. Vida kastet seg ned mellom to rekker,skjermet Nate med kroppen.

Mange av dere vet at jeg liker godt bøker med handling fra sørstatene og fortrinnsvis raseskillet, og i går kom jeg over en serie som gikk på Cmore series som jeg aldri hadde hørt om før,den heter The book of negroes og handler om slaver, denne MÅ jeg jo bare få med meg.
Ved nærmere undersøkelser så viser det seg at tv-serien er basert på Lawrence Hill sin roman Noen kjenner mitt navn som jeg har hatt liggende ulest i en årrekke, sånn kan det altså gå. Noen som har lest den nevnte boken?

Nå blir det litt påskefrokost her og så skal jeg ta fatt på denne, merker at jeg gleder meg. I løpet av dagen skal jeg kose meg med flere smakebiter  fra dere andre, og kanskje jeg plukker opp et boktips eller to?

Påskeklem fra Beathe

35 kommentarer om “En smakebit på søndag: Vida & Miss Hazel av Jonathan Odell

 1. Så bra at leselysten har tatt seg opp. Dette høres ut som en bok som kunne passe meg. Noen kjenner mitt navn har jeg og liggende et sted, men ikke lest

  Liker

  1. Bare hyggelig, Anette! 🙂 Satser på å få lest litt mer før datteren kommer hjem, da vil hun vel se litt filmer med moren kjenner jeg henne rett og det er kos for oss begge det! Klem til deg:-)

   Liker

 2. Jeg har sett at denne tv-serien har gått på tv’en, men visste ikke at den var basert på den boken! Den tror jeg at jeg har i bokhylla faktisk! Weee, så morsomt 😀 takk for infoen!

  Boken er også notert, eeelsker temaet 😀 Synes det er så interessant!
  – Siri

  Liker

 3. Virker som en interessant bok, jeg synes også at det er spennende å lese om raseskillet i sørstatene, så takk for smakebiten!

  Liker

 4. Straks ferdig med Vida og Miss Hazel- liker den godt så langt, men den er ikke på langt nær så god som «Noen kjenner mitt navn»! Enn at du ikke har lest den enda da gitt? Det var en overraskelse, Beathe ;o) Det er mi absolutte favorittbok når det kommer til slave-temaet. Lærerik og veldig engasjerende- du kan glede deg!!

  Liker

Kommentarer er stengt.