Boken på vent: Påskelektyre 2015

Ny boken på vent logo

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.

Da er Boken på vent tilbake og foreløpig i samme drakt som før. Siden påskeferien allerede er i gang for de aller fleste har jeg lyst til å plukke frem de bøkene jeg har planer om å lese denne påsken.

PÅSKELEKTYRE 2015 gul

Som dere ser av bilde så har jeg plukket frem fire bøker, 2 krim og 2 romaner, det høres kanskje ikke så veldig mye ut på en uke med ferie men kjenner jeg meg rett så blir det en del tv-titting også.

Lukk øynene: Denne boken blir det snakket veldig mye om i disse dager og blir den første jeg har planer om å lese. Her er hva forlaget skriver om boken: Det er noe der ute … Hva du enn gjør, ikke åpne øynene! Det er noe der ute som ikke må bli sett. Ett sekund, og personen som ser, drives til dødelig vold. Ingen vet hva det er, og hvor det kom fra. Malorie, mor til to små barn, har overlevd. Det har gått fem år siden det hele begynte, og Malorie vil søke tilflukt et sted som kan gi trygghet for henne og barna. Men reisen dit vil være det mest risikable de noensinne har utsatt seg for. Ett feilsteg kan innebære døden.

Universal Studios har sikret seg filmrettighetene.

Den usynlige mannen fra Salem: Denne ble jeg oppmerksom på etter at en annen blogger hadde skrevet om boken, ser frem til å lese denne. Dette er den første boken i en serie om politimannen Leo Junker. Dette er hva forlaget skriver om boken:  Sommeren er over og en ung kvinne blir funnet død i et herberge for hjemløse i Stockholm. I etasjen over våkner den suspenderte politimannen Leo Junker av sirenene. Nesten tjue år tidligere, under sin oppvekst i Salem, møter Leo et søskenpar som for alltid vil følge ham. John og Leo blir venner, Leo og Julia blir noe mer. I skyggene skimtes noen som kommer til å forandre alt. Sommeren er over og i utkanten av Stockholm begynner søket etter en gjerningsmann. Hvert steg leder bare lenger inn i en labyrint, en labyrint skapt av noen som ikke kan fanges.

Vida &  Miss Hazel: Jeg elsker jo bøker fra sørstatene og jeg ble veldig begeistret for forfatteren forrige bok(Helbredelsen), derfor var det stor fryd å spore her hos meg når jeg fikk vite at forfatteren skulle gi ut ny bok. Dette er hva forlaget skriver om boken:I Delphi, Mississippi møtes de to unge mødrene Hazel og Vida – en hvit og rik, og en svart og fattig. De har bare to ting til felles: De har begge mistet et barn, og de kan ikke fordra hverandre. Etter den yngste sønnens død klarer ikke Hazel å holde grepet om livet sitt. Hun blir beordret i seng, tungt medisinert. Vida, som selv har mistet en sønn på tragisk vis, blir ansatt som hushjelp hos Hazel for å passe på at hun gjør som hun skal, og for å se etter huset og den eldste sønnen, Johnny, som går for lut og kaldt vann. Men etter hvert som de blir nødt til å tilbringe tid sammen, oppdager de to kvinnene at de kanskje har mer til felles enn de først hadde trodd. Sammen setter de i gang en bevegelse som skal snu opp ned på livet i femtitallets Delphi, i årene før borgerrettsbevegelsen vinner fram for alvor.

I skumringen synger svarttrosten: Jeg har lest to bøker av forfatteren som jeg likte veldig godt, og den tredje jeg begynte på la jeg fra meg etter en side eller to, jeg tror rett og slett det ikke var tid eller sted for den akkurat da og jeg har absolutt ikke gitt den opp. Etter mange lovord fra andre ser jeg frem til denne og dette er hva forlaget skriver om boken:Den unge tegneserietegneren Elias, enkemannen Otto og nyinnflyttede Elisabeth bor i samme trappeoppgang i en bygård i Stockholm. De befinner seg alle i et stadium av livet hvor de føler på savn, tap og et uforløst liv. En dag havner en bokpakke som egentlig skulle til Elisabeth, hos Elias. Etter denne første kontakten oppstår den mystiske Elisabeth snart som en figur i Elias’ tegninger. Figuren er en svarttrost. Elias er dyslektiker. Otto er bokelsker. Elisabeth skriver. Langsomt kommer de hverandre inn på livet. Gradvis folder deres personlige livshistorier seg ut i takt med vennskapet som vokser

Dette var min påskelektyre og da er jeg spent på å høre om hvilke bøker du har tenkt å lese denne påsken! Vet at noen av dere har skrevet litt om hvilke bøker dere skal lese i påsken så om du vet hva du skal lese etter påske og videre utover i april så fortell gjerne om det her.

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!
 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

GOD PÅSKE ønskes dere!

15 kommentarer om “Boken på vent: Påskelektyre 2015

 1. Hei Beathe! Jeg leste Lukk øynene i går, og anbefaler den gjerne videre… den er kjempebra! Grøss og gru! Selv leser jeg nå Med himmelen under oss, av Aina Hagelund, Og jeg skal lese H.K.Fauskangers Skamtegnet og Stefan Spjuts Stallo i påska— pluss noen til Har jo lage et påsketipsinnlegg, men kan legge inn noen som venter også— 🙂 I morgen… trøtt nå.

  Liker

 2. Jag har läst Linda Olssons I skymningen sjunger koltrasten och jag tyckte mycket om den. Jag hoppas du får en fin läsestund då du läser den! Ha en riktigt fin påskeferie! 🙂

  Liker

 3. Send ungene på kino, slå av lyset (unntatt leselampen) og kryp under teppet for å lese Lukk øynene. Frydefullt grøsselig…. Er på påsketur og hører Påskelabyrinten med svigermor, mens mennene i familien er ute og tømmer garnene for fisk. Livet er herlig innimellom 🙂 God førpåsketirsdag til deg Beathe!

  Liker

  1. Ja, kanskje jeg skulle gjort det. Nå reiser Victoria til faren i morgen og da blir det anledning for mor å lese litt. Ser frem til «Lukk øynene» etter at dere har snakket så varmt om den. Ha en fin påske du også, Tine! 🙂

   Liker

 4. Hei igjen Beathe! Jeg lurer på om den linkegreia funker som den skal. Jeg ser kun min egen link når jeg trykker på linkegreia.. Er det tilfelle eller skal det være flere der?
  Det virker også som at man på WordPress ikke kan se linkene på bloggen din uten at man trykker på den linkegreia— det er jo litt dumt.

  Liker

  1. Det er nok bare din som har kommet hittil i dag så akkurat det stemmer nok. Jeg må få ordnet det der med den linken til neste gang for litt tungvint ja når du må trykke deg videre for å se linkene. Vet at det går an å ha det annerledes selv med wordpress så dette skal jeg finne ut av.

   Liker

   1. Akkurat nå lurer jeg litt på det samme Anita! 🙂 Var vel at jeg ville ha litt forandring og siden jeg ville ha mitt eget domene også så var det like greit å skifte, så gjenstår det jo å se hvor smart det egentlig var! 🙂

    Liker

 5. Åh, så bra at Boken på Vent er tilbake 🙂 I dag har vi vært på Harrytur til Sverige og handlet inn både det ene og det andre – til påske og til husbondens 40 årsdag på lørdag. Så i dag fikk jeg dessverre ikke vært med. Men fra neste uke er jeg med igjen. Har minst 200 bøker på vent tror jeg, he he 🙂 Jeg syns også det er mye å sette seg inn i når det gjelder den nye bloggen og er vel ikke helt i mål enda. Dette med kommentering er jo litt håpløst, men jeg tar noen små spanske, så går det bra. Å legge inn widgets skjønner jeg ingenting av….jaja, det blir vel en ordning. Skjønner godt at du er hekta på New Girl, den er jo bare så herlig. Kos deg i påska, klem fra Anette 🙂

  http://www.anettesbokboble.com

  Liker

  1. Kjekt med Harrytur til Sverige da! 🙂 Jeg sliter jeg også, det med widgetene har jeg fått til men jeg sliter med kommentarene jeg også og å lage innlegg(!) Sliter meg halvt ihjel med å få skikkelig layout på innleggene og de ser helt annerledes ut i kladden enn de gjør på det som blir publisert. Ja, det var litt mer slitsomt enn jeg hadde forutsett på forhånd. Jeg har søkt litt på nettet men finner ikke noe om akkurat det som jeg sliter med. Jeg får håpe vi finner ut av det etter hvert, og hjelpe hverandre så godt som mulig. Merkelig at enkelte ting skal være så vanskelig! ( hehe) Ja, koser meg med New Girl og nå har jeg bare få episoder igjen…. jaja, inn i bøkenes verden nå! Ha en finfin påske du også, Anette 🙂 Klem

   Liker

 6. Heisann! Jeg må si jeg er fornøyd med at jeg ikke har falt for fristelsen å bytte plattform for bloggen, jeg er ikke bare utålmodig når det kommer til datating; jeg har i tillegg forferdelig kort lunte og blir både sint og sur når ting ikke fungerer slik jeg synes hadde vært det logiske… At jeg ikke fikk lagt inn dagens innlegg i linkefunksjonen din, er det ei enkel forklaring på: overbelasting på mobilnettet fordi alle er på hyttene sine nå… Vel vel.. Får du det til på noe vi, kan du jo prøve å legge det inn ;o)
  Ellers ser jeg at vi har litt av det samme på vent- blir spennende å sjå om vi konkluderer likt etter å ha lest/ hørt dem!
  Håper du får en fin påske, Beathe! Vi må jo gjøre litt ekstra ut av dagene vi også, sjøl om forskjellen på hverdag og helg ikke er like stor for oss som for de som jobber.

  Liker

  1. Akkurat nå kan du bare være glad for det tenker jeg. Jeg har meget kort lunte når det gjelder datating jeg ikke får til. Har en sønn som er veldig flink og hjelper meg mye men det var litt mer å sette seg inn i enn det jeg trodde på forhånd. Som den evige optimist jeg er så tenker jeg at det går seg til etter hvert. Helt enig med deg angående å gjøre litt ekstra ut av dagene selv om vi bare går hjemme om dagene, det er vel like viktig for oss å få litt variasjon. Jeg har lagt inn linken din og skal sjekke innlegget ditt i morgen! Nå er det natta her. Ha en fin påske du også, Berit! 🙂

   Liker

 7. Hei!
  Så bra at boken på vent er på plass igjen 🙂 Jeg fikk dessverre ikke vært med i går da vi var på en liten påsketur med barnas båt til Danmark. Kunne tenke meg å lese flere av de bøkene du har på vent. Lukk øynene tror jeg er på veg i posten 🙂 Ha en fin påske!

  Liker

Kommentarer er stengt.