Kommende bøker for april & en liten oppdatering

Med en liten uke igjen av mars måned er det på tide å se litt på  hvilke bøker som kommer ut i april. Her har jeg som vanlig kun tatt med de bøkene som jeg kunne tenke meg å lese, dette er dermed ikke en komplett oversikt over alle utgivelsene den kommende måneden. Det blir med forbehold om riktige datoer for utgivelse.

GYLDENDAL

Et rom større enn ensomheten

Litt om boken:

I hjertet av denne fabelaktige romanen av Yiyun Li finner vi et fengslende og klokt mysterium. Som unge ble Moran, Ruyu og Boyang involvert i et mystisk «uhell» som endte med at en venn av dem ble forgiftet. Tjue år senere bor de på ulike kanter av verden; Moran og Ruyu lever i USA, og Boyang i Kina. Det som binder dem sammen, er de forferdelige hendelsene fra ungdommen og hvordan dette har påvirket livet deres i etterkant. For ingen av dem greier å ha troen på seg selv. Og alle tre lever alene.
I California unngår Ruyu egne familieforpliktelser ved å stelle en annen kvinnes familie og hjem. I Wisconsin besøker Moran sin eksmann, en mann som tidligere hjalp henne ut av ensomheten med sin ømhet. Boyang, på sin side, er bosatt i Beijing, og er ute av stand til å elske noen. Samtidig sliter han med hendelsene de tre opplevde sammen.

Esther, kanskje

Litt om boken: 

Het hun virkelig Esther, fars bestemor som ble igjen da resten av familien flyktet fra det okkuperte Kiev i 1941?De jiddiske ordene som hun tillitsfullt henvendte seg med til de tyske soldatene på gaten – hvem hørte dem? Og da soldatene skjøt bestemor «med nonchalant rutine», hvem sto i vinduet og så på?
I 1932 utførte en grandonkel ved navn Judas Stern et attentat på den tyske ambassaderåden i Moskva. Sterns bror, en revolusjonær fra Odessa, tok dekknavnet Petrowski. En oldefar grunnla et barnehjem for døvstumme jødiske barn i Warszawa.
Men når ingen lenger husker navnet, hva kan man egentlig vite?

Uten personlig ansvar

Litt om boken: 

Fem år etter relasjonen til Hugo Rask treffer Ester Nilsson skuespilleren Olof Sten, og allerede ved det første møtet kjenner hun kroppens sitrende reaksjon: Hun er i ferd med å forelske seg hodestups. Nok en gang. Olof skjuler ikke det faktum at han er gift med Ebba Silfversköld, men begynner allikevel å treffe Ester. De innleder et forhold som egentlig ikke er noe forhold, i hvert fall ikke slik Olof ser det. For han er jo gift og har ingen planer om å forlate Ebba. Men hva gjør han sammen med Ester da?
Ester kjøper bil så hun kan kjøre Olof på kryss og tvers av landet, til teaterforestillinger og etterlengtede kjærlighetsmøter. Månedene går, og det blir vår og det blir sommer. Og sommeren blir uutholdelig for Ester, for om sommeren er gifte menn sammen med sine koner. Ester Nilsson er rett og slett kun en elskerinne. Det vil si, Olof Sten er merkelig ambivalent, og håpet om at han skal forlate Ebba, finnes jo der.

CAPPELEN DAMM

der skyene begynner

Litt om boken: «Denne vesle boka er formfullendt», skrev Dagbladet om Molvens
debutroman. Hennes andre roman er en post-apokalyptisk fortelling om en
ung mor og hennes datter som forsøker å takle hverdagslivet mens
alt rundt dem er i oppløsning.
I et suggererende, drømmeaktig språk tegnes en verden i forfall, og
mennesker som faller fra hverandre. Men denne undergangen er
skildret med et kjærlig nærvær.

 

den bleke kongen

 

Litt om boken: 

Da David Foster Wallace døde i 2008 etterlot han seg et uferdig manus til et romanprosjekt – Den bleke kongen. Dette var noe han hadde arbeidet mer eller mindre sammenhengende med siden utgivelsen av Infinite Jest i 1996.
Noen måneder etter forfatterens død i september 2008, gikk agenten hans gjennom det som fantes av etterlatte papirer. På skrivebordet fant hun en sirlig ordnet manuskriptbunke med tolv kapitler på til sammen over 250 sider. Man fant etter hvert mer materiale, og Wallaces redaktør, Michael Pietsch, begynte å sette det sammen til en mer komplett romantekst, som nå altså er utkommet.
I sitt forord til boken skriver Pietsch: ”Alle som jobbet sammen med David vet hvordan han motsatte seg det å la verden få se et arbeid som ikke var gjennomarbeidet nok til å møte hans egne, strenge standarder. Men en ufullendt roman er det vi har, og hvordan kan vi la være å se? David er dessverre ikke her for å hindre oss i å lese, eller tilgi oss for at vi vil det.”

Den bleke kongen er en roman som neppe er en roman i tradisjonell forstand, men mer en løst sammensatt samling bak- og forgrunnshistorier om et knippe mennesker som jobber ved skattemyndighetenes kontor i Illinois, en jobb som etter alt å dømme er preget av den mest sjelfortærende kjedsomhet, men som altså likevel, i Wallaces fantastiske prosa, vekkes til live som et fenomen som angår oss alle.

 

fettre og kusiner

Litt om boken: Mens jevnaldrende har fullført utdannelsen og er i gang med voksenlivet,
bor Njål i kjelleren i foreldrenes hus og jobber på bensinstasjonen
like over veien. Fettere & kusiner følger Njål gjennom ti
dager der han ser tilbake på oppveksten sin og lurer på om alt ble som
det ble på grunn av det som skjedde en sommer på hytta, samtidig som et
tilbud han får kanskje kan vise en vei ut av fastlåste mønstre.

 ASCHEHOUG

Har ennå tilgode å lese noe av forfatteren men siden dette er den siste i en trilogi og jeg har de to andre bøkene i serien så må jeg jo bare ha denne også. De to andre bøkene i serien er forøvrig «Oryx og Crake» & «Flommens år», men det visste dere sikkert.

maddaddam

Litt om boken: Handlingen foregår i en verden der de fleste menneskene er utryddet, der multinasjonale selskaper har tilrevet seg all makt, bioteknologiske nyvinninger har kommet ut av kontroll, og dyrearter har mutert og fått menneskelige egenskaper.

 

 
 

 

Denne virket så spennende og interessant at denne blir et absolutt «must» her hos meg denne våren.

tyvenes gate

Litt om boken: Lakhdar er tjue år og bor i Tanger, havnebyen som er et bindeledd mellom Marokko og Spania. Det er rundt 2011 og midt i «Den arabiske våren». En dag blir Lakhdar oppdaget i erotisk favntak med sin kusine og kastet ut hjemmefra. Etter ti måneder på gaten får han et tips av vennen Bassam om en religiøs gruppe som kan gi ham både jobb og et sted å sove.
Fra nå av starter en ferd der Lahdar må arbeide både i ordets og dødens tjeneste på svært uventet vis. Samtidig møter han kjærligheten og begynner å fantasere om å komme seg vekk. Og mens den arabiske verden står i flammer og krisen i Europa vokser, åpner det seg nye muligheter for den unge mannen. Kanskje vil han få møte Judith igjen i Barcelona.
Men fortiden forfølger ham.

Dette var de bøkene jeg kom over som jeg syntes virket interessante og som jeg kunne tenke meg å lese.

Det er stille fra min kant for tiden og det er rett og slett fordi jeg holder på å bli litt kjent her inne på wordpress. Noe virker enklere i forhold til blogspot.no mens andre ting virker vanskelig mens andre ting har jeg rett og slett ikke funnet ut av ennå, men jeg regner med at det kommer seg etter hvert.

Jeg tenkte å starte opp igjen med «Boken på vent» i neste uke med påskelektyre som «tema», tanken var å endre spalten litt men det er ikke sikkert at jeg har det helt på plass  til neste uke allerede. Velkommen skal dere uansett være til å være med på spalten.

HA EN FIN DAG 🙂

HILSEN BEATHE

10 kommentarer om “Kommende bøker for april & en liten oppdatering

 1. Jeg kunne spesielt tenkt meg å lese Atwood sin bok. Men jeg har ikke lest de to første i trilogien. Så det må jeg gjøre først. Heldigvis er de på biblioteket. 🙂 Vanen tro kommer jeg til å lese mest krim i påsken, men jeg håper at jeg også skal få tid til litt Murakami og noen mer koselige bøker 🙂

  Liker

  1. Skal lese litt krim i påsken jeg også og ser frem til det. Blir ikke lest så altfor mye av det her til vanlig. Atwood sin bok skal jeg ha, og så får jeg vel kommet i gang med trilogien etter hvert.

   Liker

 2. Her har jeg heftige diskusjoner med meg selv om hvilke bøker som skal få bli med på påsketur i år! Jeg har tre lydbøker klare på mobilen, to bøker lasta opp på «Padda», og når det kommer til papirbøkene er tvilen fortsatt sterkt til stede, den ene boka byttes ut med den andre- og tilbake igjen. Vi får sjå hva det blir til- det er i hvertfall helt klrt at jeg fortsatt har inntaksstopp på bokfronten, så de du har tatt med i oversikta her, må pent vente til «På-vent-bunken» er ytterligere redusert! Selvdisiplin må håndheves strengt ;o)

  Liker

  1. Noe inntaksstopp har jeg ikke selv om plassen ikke er all verden her,og jeg må bruke klesskapet til hjelp for å plassere bøkene, men så er det dette med å klare å kvitte seg med noen bøkene da, det er ikke enkelt…. jeg kjøper ikke så veldig mange bøker da men jeg får tilsendt en del, det er vanselig å takke nei. Blir spennende å se hvilke du ender opp med å lese da. Og ikke minst hvordan du liker Vida & Hazel.

   Liker

  1. Det er slett ikke sikkert at jeg ender opp med alle disse men et par av dem håper jeg i hvert fall. Atwood er en forfatter jeg er veldig spent på og ser frem til å bli bedre kjent med forfatterskapet hennes.

   Liker

 3. Du er jo her! Jeg har lagt deg inn på bloggrullen min som Beathes lesekrok, og savnet innlegg fra deg. Når jeg sjekket nå og fant bloggen slettet måtte jeg lete litt. Må fixe blogrollen med en gang! Jeg har forøvrig ikke hørt om noen av bøkene du har listet opp her, men skal ta en nærmere titt 🙂

  Liker

  1. Jepp, her er jeg vet du! Et par av bøkene blir et «must» her men egentlig så er det mer enn nok ulest i bokhyllene mine fra før så jeg burde egentlig innført inntaksstopp jeg også.

   Liker

 4. Her var det jammen mange flotte bøker. Herlig å ha en hel stabel når påsken kommer. Jeg har bare tenkt å lese en bok i påsken i år, og det er andre boken i Jon Michelets serie «En sjøens helt». Tusen takk for kjempekoselig kommentar på den nye Bokbobla. Er et par småting jeg ikke har fått helt på plass enda, men det blir nok bra til slutt 🙂

  Liker

  1. Det gjør det helt sikkert. Det er ikke alt jeg har funnet ut av enda heller, men det går seg vel til etter hvert tenker jeg. Nå er ikke alle disse bøkene mine altså, men kanskje jeg får en bok eller to inn dørene, det gjenstår å se. Men et par stykker av dem må jeg nok skaffe meg.

   Liker

Kommentarer er stengt.