Kort bokanmeldelse: Farlige Drømmer av Maria Lang

Farlige-drømmerForlag: Silke
Original tittel: Farliga drômmar
Norsk tittel: Farlige drømmer
Forfatter: Maria Lang
Oversetter: Gerd Hoff
Format: Heftet
Sideantall: 208
Utgitt: 1958
Min utgave: 2015
Utfordring: Lese 250 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

 

 

 

 

Forfatteren

maria langMaria Lang eller Dagmar Maria Lange som hun egentlig het,ble født i 1914 – døde i 1991 og var en svensk forfatter og lektor.Hun debuterte i 1949 med En morder lyver ikke alene og hun regnes som en av sveriges mest produktive krimforfatter. Hun har skrevet over 40 romaner men har også gitt ut både barnebøker og noveller.

 
 

Har skrevet en liten «bokomtale» av denne boken på Instagram men tenkte det kunne være fint å skrive noen ord om den her på bloggen også.

Farlige Drømmer er en spennende klassisk krim om Sveriges mest berømte forfatter, Andreas Hallman, som er kjent for sine utbrudd, sitt maktspill og hensynsløshet. Han bor sammen med  kone, to sønner, en datter og en svigerdatter på det avsidesliggende godset sitt.
For å få ferdigstilt sin nyeste roman må han ha hjelp utenfra når datteren som også er sekretæren hans blir skadet og slik gikk det til at Malin Skog som til daglig jobber ved forlaget som gir ut bøkene hans fikk i oppdrag om å hjelpe den berømte forfatteren.Og det betyr at hun måtte bo der ute til oppdraget var utført.

Malin Skog har ikke vært lenge på godset før det skjer et mord, og når hun blir mistenksom på alle rundt seg varer det ikke lenge før noen prøver å ta henne av dage også…og dermed varer det ikke lenge før den godeste Christer Wijk er på plass.
Og som vanlig har han et skarpt øye til alt som skjer rundt seg.

Malin var altfor oppslukt av menneskene i huset til at hun kunne vie selve huset særlig oppmerksomhet. Likevel registrerte hun straks en spesiell atmosfære, en avventende lydløshet i de store rommene, de dunkle hallene og trappeoppgangene.

 

Jeg liker godt denne type krim, og denne var kanskje hakket med «voldelig» enn de andre bøkene jeg har lest av forfatteren har vært. Til å begynne med savnet jeg Puck men når Malin Skog dukker opp og er minst like nysgjerrig og uredd som Puck så gjorde det ikke så mye om Puck fikk fri denne gangen. Klarer aldri å la være å gjette hvem morderen er og som alltid tok jeg feil. Når det da blir oppklart tenker jeg alltid, ja, selvfølgelig er det sånn det hele henger sammen. Jeg må nok innse at jeg ikke har samme teft til å fakke mordere som sjefen for mordkommisjonen Christer Wijk. Likte godt den hemmelige agendaen forfatteren har flettet inn i handlingen, det satte en ekstra spiss syntes jeg. Liker godt disse bøkene og håper det kommer mange flere etter hvert for Maria Lang har enda tilgode å skuffe denne leseren.

Anbefales!

Beathe

En god del av bøkene til Lang har blitt filmatisert de siste årene, og her følger hele filmen Farlige Drømmer, i mangel på en liten trailer!

 

 

9 kommentarer om “Kort bokanmeldelse: Farlige Drømmer av Maria Lang

 1. Artig å se bilde av forfatteren, hun så ikke als ut sånn som jeg hadde tenkt. Ser jeg har boken i hyllen, så jeg skal sannelig ta den frem som påskelektyre. Takk for tips Beathe!

  Liker

 2. Jeg har faktisk ikke lest noen av bøkene i denne serien enda. Prøvde meg en gang, men boken var ikke helt min stil, så jeg ga opp. Men jeg har bøkene liggende og har egentlig litt lyst til å prøve meg på nytt 🙂

  Liker

  1. Jeg ville nok gitt det en sjanse til for å se, men ikke alle liker det samme, jeg elsker jo disse bøkene. Blir spennende å se om du prøver deg igjen eller ikke.

   Liker

 3. Jeg elsker bøkene til Maria Lang! De er så bra 🙂 Men jeg har ikke fått med meg filmene, for det er vel egentlig flere? Nå må jeg se om jeg kan finne dem 🙂

  Liker

 4. Jeg har hatt vareopptelling og rydda opp i bokstablene rundtforbi her idag. Dette var opprinnelig ei av bøkene jeg ikke hadde tenkt å prioriter, men så er jeg lett å påvirke,da… Harde forhandlinger og diskusjoner med meg selv gjorde at denne fikk midlertidig opphold og en siste sjanse til å overbevise meg ;o)
  Fikk likevel lagt tilside tolv bøker som skal gis videre. Det er jo tross alt bedre at bøkene blir lest, enn at jeg skal ha dem liggende ulest her i det uendelige- da blir de bare spirer til dårlig samvittighet, og det blir det jo evig nok av likevel…
  FInt å ha deg tilbake, Beathe! Jeg må bare si som andre har gjort før meg: la blogginga være lystbetont og ikke et pliktløp ;o)

  Liker

 5. Maria Lang är en författare som jag ännu inte provat, men jag kommer att göra det. Är så nyfiken på hennes författarskap. Tack för ett fint inlägg om henne och hennes bok Farliga drömmar. 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.