Kommende bøker for mars

I morgen braker det løs i Falun og jeg kommer til å sitte standby foran tvapparatet resten av måneden, men nå er det ikke ski- vm jeg skal snakke om men bøker. Jeg har som vanlig sett litt på hvilke bøker som kommer nå i mars og som jeg kunne tenke meg å lese. Dette er med andre ord ikke en fullstendig liste over alle utgivelser den kommende måneden og det blir selvfølgelig med forbehold om at datoen for utgivelse kan være eller bli endret. Her er bøkene jeg kunne tenke meg å lese.

PANTAGRUEL

Denne  fikk jeg tilsendt på pdf-fil fra forlaget rett før helgen og er snart ferdig med den, boken skal bli film og innspillingen er allerede i gang. Aksel Hennie spiller i en av rollene.

Litt om boken

En ekspedisjon til Mars. En stygg ulykke. En manns kamp for å overleve. En astronaut er etterlatt på Mars. Uten mulighet til å kontakte Jorden. Han har forsyninger for 11 måneder. Redningsaksjonen kommer om fire år. Tidligst. Men han nekter å gi opp. «LOGGNOTAT: SOL 6. Nå er løpet kjørt. Deter min veloverveide mening. Løpet er så jævlig kjørt.» 

APROPOS FORLAG

Har fulgt forfatteren på twitter en stund og jeg ser frem til å stifte bekjentskap med forfatterskapet til Iona Grey. Jeg innrømmer det så gjerne jeg liker slike omslag som denne boken har.

Litt om boken

1943: I ruinene av et krigsherjet London møter den amerikansk flyveren Dan Rosinski, 
Stella Thorne. Det er begynnelsen på et umulig kjærlighetsforhold. Stella er gift, og 
sjansene for at Dan skal overleve tjuefem oppdrag i et B-17 bombefly er bare én av 
fem. I en tid da alt er usikkert, hjelper brevene de skriver til hverandre å holde fast på 
det eneste som fremstår sikkert: kjærligheten til hverandre. 
2011: Dan Rosinski har aldri glemt hvor heldig han var som overlevde da så mange 
døde. Hans liv har vært lang og interessant, men allikevel, nå på hans siste dager på 
sykeleie, er han plaget av tankene om det som kunne vært, og ønsket om å vite hva 
som skjedde med jenta han elsket. 
Jess Moran dro til London for å bli noe – for å bli kjent og få oppfylt sine drømmer. 
men hun har endt opp som hjemløs, mishandlet og livredd. Da hun snubler over et 
tomt hus virker det som en redning fra oven – riktignok en temmelig mørk, fuktig en – 
men likevel et sted hvor hun kan skjule seg noen dager mens hun stabler seg på beina. 
men så dyttes et brev inn gjennom dørsprekken, og hun trekkes inn i historien om 
en kjærlighet som har overlevd i mer enn et halvt århundre, og jakten på kvinnen med 
navnet Stella Thorne. 
Will Holt leter også etter ledetråder om fortiden. Han har sine egne problemer: en 
sjef han avskyr, en bil som synger på siste verset, en skammelig hemmelighet fra fortiden 
som truer med å dukke opp og legge livet hans til grunne. Kan det å sette sammen alle delene fra gamle liv gi ham en bedre forståelse av sitt eget? og kan oppdagelsen av en gammel kjærlighetshistorie gi liv til en ny?

Leste forfatterens forrige bok og ser frem til å lese flere bøker av henne, jeg tenker at slike bøker er fine å lese når det våres litt ute, kanskje litt tidlig enda men det er lov å håpe er det ikke?

Litt om boken

Mange, mange ganger ville jeg fortelle deg sannheten, Eva. Det var alltid samme 
grunn til at jeg lot være… 
De har bare vært gift i åtte måneder da Jackson blir feid på havet av en brottsjø 
mens han står og fisker. Vitner ser at han blir tatt av de massive bølgene og forsvinner 
i havet. Tynget av sorg, bestemmer den unge enken seg for å oppsøke Jacksons 
familie i Tasmania, med håp om at de kan sørge sammen. Jacksons far og bror skjuler 
hans fortid, men etter hvert avsløres løgnene hennes ekteskap ble bygget på. Bit 
for bit legges puslespillet, som til sist viser et helt annet og mørkere bilde av 
ektemannen Eva trodde hun kjente. Hun kan ikke en gang være sikker på om han 
virkelig var den mannen hun ble forelsket i. 
Selv om hjertet er fylt av sorg og forvirring, vekkes følelsene hennes på nytt. 
Men vil hun noen gang klare å stole på andre – og på sine egen vurderingsevne? 
Og hvordan skal hun gi slipp på følelsene for den mannen som var hennes livs store 
kjærlighet. 

På den neste boken fant jeg ikke det norske coveret så derfor tok jeg med det engelske, og boken heter Den siste rømling på norsk og er skrevet at forfatteren bak Piken med perleøredobbene, den har jeg ikke lest enda heller men jeg har den på listen den også.

Litt om boken

Kvekerjenta Honor Bright, viden kjent for sine vakre quiltarbeid, blir sviktet av forloveden og velger å flykte fra skammen hjemme i England. Hun blir med til Amerika hvor søsteren Grace skal møte sin kommende ektemann. Grace blir aldri gift, hun dør av gulfeber før de kommer frem til Ohio. Som enslig kvinne i kvekersamfunnet i byen Oberlin, bøyer Honor av for presset og gifter seg raskt med gårdbrukeren Jack Haymark. Med ektemannen følger et liv under svigermorens jernregime. 
1850-tallets Ohio er en utpost med råskap og ville tilstander. Honor har aldri møtt kvinner som drikker whiskey, skyter slanger og spytter tobakk i gatene. Men tøffere enn alt annet er møtet med slavene. En ny lov forbyr å hjelpe slaver på rømmen, Honor har ikke samvittighet til å la være. Men hun har også et ansvar for familien, en som hjelper rømlinger, kan miste retten til å drive gård og bli fengslet. 
I det hemmelige nettverket Underground Train som hjelper slaver mot friheten i Canada, får Honor to sterke og bemerkelsesverdige venninner, Belle Mills og Mrs. Reeds som ofrer alt i kampen for likhet.ARNEBERG FORLAG

Leste en bok av forfatteren for noen år siden og når jeg så han var kommet ut med en ny bok så ble den selvfølgelig notert ned.Litt om boken

James Salter skrev «All that is» i 2013, i en alder av 87 år. Alt som er tar kraftfulle tak i det som former, driver, henfører, forvirrer og fortviler oss – og som gir oss de dypeste gleder, nemlig våre nære relasjoner. 
Vi møter Philip Bowman på broen på et krigsskip i japanske farvann mot slutten av andre verdenskrig, og følger ham gjennom de neste førti årene. Sett med Salters skarpe blikk skildres Bowmans livsreise, der vennskap, lidenskap og skuffelser passerer: «Han elsket henne ikke bare for det hun var, men hva hun kunne bli[». 

Hvem er han egentlig, denne Bowman? Liker vi ham eller liker vi ham ikke? Synes vi synd på ham eller er det til pass for ham når han snubler i sine valg eller ikke-valg…? Hva er det Salter egentlig ønsker å fortelle oss? At livet, når det kommer til stykket, ikke dreier seg om mer enn sex og god mat? Og litterære perler, som forleggeren Philip Bowman ville ha tilføyd?


PAX

Ja, jeg er av de som lar meg påvirke av omslaget på bøkene, ofte er det slik jeg legger merke til en bok, men når jeg leste  følgene om boken var jeg ikke i tvil, denne MÅ leses : Timen før midnatt er blitt sammenlignet med alt fra Jane Austen og Anne Frank til Irène Némirovsky og John Williams’ Stoner. Men først og fremst er Ida Simons’ bok unik i seg selv, en frisk og morsom fortelling som på slående vis lar oss oppleve mellomkrigstidens Europa gjennom en uforglemmelig ny stemme, i denne lille perlen av en gjenfunnet klassiker.
Det må jo love bra, ikke sant?

Litt om boken

Gittel vokser opp i mellomkrigstidens Nederland med foreldre som slåss som hund og katt. Hver gang moren har fått nok, tar hun med seg datteren hjem til familien i Antwerpen. Der blir Gittel mye overlatt til seg selv på dagene, og kan hengi seg helt til pianospillet. Hun får lov til å låne Steinway-flygelet til den rike Mardellfamilien, og blir nære venner med datteren i familien, den sytten år eldre Lucie. Gittel beundrer Lucie nesegrus. Men hun oppdager etter hvert at de voksnes verden er mer innfløkt enn hun forstår, og at hun risikerer å vikles inn i et nett av hemmeligheter og bedrag. 

Jeg elsker jo bøker fra sør-statene og når forfatteren av boken Helbredelsen som jeg leste for et par år siden kommer ut med ny bok er det virkelig ikke noe som helst å stusse på, denne SKAL leses.

Litt om boken

 Delphi, Mississippi møtes de to unge mødrene Hazel og Vida – en hvit og rik, og en svart og fattig. De har bare to ting til felles: De har begge mistet et barn, og de kan ikke fordra hverandre. 

Etter den yngste sønnens død klarer ikke Hazel å holde grepet om livet sitt. Hun blir beordret i seng, tungt medisinert. Vida, som selv har mistet en sønn på tragisk vis, blir ansatt som hushjelp hos Hazel for å passe på at hun gjør som hun skal, og for å se etter huset og den eldste sønnen, Johnny, som går for lut og kaldt vann. 

Men etter hvert som de blir nødt til å tilbringe tid sammen, oppdager de to kvinnene at de kanskje har mer til felles enn de først hadde trodd. Sammen setter de i gang en bevegelse som skal snu opp ned på livet i femtitallets Delphi, i årene før borgerrettsbevegelsen vinner fram for alvor.

TIGERFORLAGET

Dette er en av vårens debutanter etter det jeg har forstått og boken er notert, jeg likte både tittel og omslag på boken, så gjenstår det å se om jeg liker innholdet.

Litt om boken


«Poetens hjerte» handler om den unge gutten Mikael som møter en gammel professor på en strand. Mannen begynner å forklare hvordan hele verden er bygd opp, og vi tas med tilbake i historien og får et innblikk i hvordan verdensbildet har forandret seg. En roman som vil både forbløffe, glede og utfordre deg til å utforske de store spørsmålene om livet og hele vår eksistens. Boka er også illustrert. 
(Tekst hentet fra Tigerforlagets facebookside)

BASTION

Denne boken har jeg fått tilsendt allerede men den ligger fremdeles i ventebunken, jeg fikk tilsendt en annen bok av samme forfatter i fjor vår som jeg heller ikke har lest enda så kanskje jeg kan lese begge samtidig nå til våren.

Litt om boken


En glemt hage og et hus fullt av hemmeligheter 

Miranda og ektemannen David flytter fra London til en vakker herregård på landet med en magisk, men forsømt hage. De flytter i håp om et mindre hektisk liv, men David drar stadig inn til byen og barna sitter som klistret foran dataskjermen. 

Men det er før en mystisk og sjarmerende gartner dukker opp. Med sin tålmodighet, varme og visdom gjenoppliver han hagen og vinner samtidig familiens hjerte. Men hvem er han? Det går etterhvert opp for Miranda at gartnerens egen fortid ligger gjemt i hagens skjulte avkroker … 

Litt om boken

Året er 1970 og ikke lenge etter foreldrenes seperasjon, flytter ni år gamle Lizzie med sin lillesøster, lillebror og høyst nysingle mor til et lite hus på den engelske landsbygda. 

For Lizzie er løsningen klar: For å redde mamma og resten av familien trengs det en ny mann ved roret. Lizzie og lillesøsteren bestemmer seg raskt for å ta saken i egne hender. De kontakter, brev for brev, alle ungkarer i mils omkrets. Dette så klart uten deres mors godkjenning eller viten. 


VIGMOSTAD & BJØRKE

Jeg har lest et par av bøkene hennes og likte den veldig godt, så startet jeg opp med «Taushetens konsekvenser» men la den fort i fra meg og siden har den blitt liggende, men kanskje jeg må gi den en sjanse til. Nå er hun imidlertid snart ute med en ny bok og den må selvsagt noteres.

Litt om boken

Den unge tegneserietegneren Elias, enkemannen Otto og nyinnflyttede Elisabeth bor i samme trappeoppgang i en bygård i Stockholm. De befinner seg alle i et stadium av livet hvor de føler på savn, tap og et uforløst liv. En dag havner en bokpakke som egentlig skulle til Elisabeth, hos Elias. Etter denne første kontakten oppstår den mystiske Elisabeth snart som en figur i Elias’ tegninger. Figuren er en svarttrost. Elias er dyslektiker. Otto er bokelsker. Elisabeth skriver. Langsomt kommer de hverandre inn på livet. Gradvis folder deres personlige livshistorier seg ut i takt med vennskapet som vokser.

SILKE

De to neste bøkene for jeg tilsendt fra forlaget om jeg ikke skulle finne på å sende de mail om at jeg ikke vil ha de, men det kommer jeg selvsagt ikke til å gjøre når pensjonistligaen er tilbake med nye sprell. Den gleder jeg meg veldig til.

Litt om boken


Claire elsker jobben sin som lærer, hun er 42 år og lykkelig nygift. Men Claire går seg bort på vei til butikken, hun glemmer hvordan man kjører bil, hun mister ord og kjenner til slutt ikke igjen sin egen mann. Hele hennes jeg – hennes personlighet, alle minnene og erfaringene – utslettes av sykdommen hun lider av. 
Livet på nytt er fortellingen om Claire, hennes mor Ruth, den 20-årige datteren Caitlin og Greg, mannen hun elsker. Alle har de hver sin fortelling om Claire, og hver sin måte å overleve på og beseire det som ikke kan beseires. 

På tross av det som skjer med Claire, er Livet på nytt en hyllest til kjærligheten og livet, for ut av sykdommens mørke skygge trer en sterk og lykkelig kvinne frem. Og sammen med familien finner hun til slutt støtte når hun trenger det som mest. 

Litt om boken


Pensjonistligaen er tilbake! Med nøye utstudert taktikk, ballonger og et gebiss overlister de et kasino i Las Vegas. De stjålne pengene skal plasseres i et tyverifond, mangedobles og gjøre livet bedre for gamle og syke hjemme i Sverige. 
Alt går etter planen, men hjemkomsten blir dramatisk. Før pensjonistene vet ordet av det, har den kriminelle MC-gjengen Bandangels slått klørne i dem. Märtha og vennene hennes kunne jo ikke vite at det nye huset deres var så billig på grunn av naboene med de nydelige, broderte lærvestene … 
Vil Pensjonistligaen lykkes i å drikke MC-bøllene under bordet med multelikør? Og hvordan går det med planene om å robbe Guldrummet på Historiska museet i Stockholm? 


CAPPELEN DAMM

Denne virker som en sterk og aktuell bok som blir et «must» for meg å få med meg denne våren.

Litt om boken


Ladydi Gaarcia Martínez er født inn en verden der det å være jente er en farlig ting. I fjellene i Guerrero, Mexico må kvinnene slåss for seg selv. Menene har reist for å finne muligheter andre steder. Her i skyggen av narkokrigen, blant slanger og skorpioner, dukker døde kropper opp i utkanten av landsbyen. Innimellom er skolen åpen. De gangene en frivillig kan lokkes ut av byen for et semester i de røffe omgivelsene. I Guerrero er narkobaronene konger og mødrene kler jentebarna som gutter. Eller de gjør dem så stygge de kan gjennom skamklipping og sverting av tenner, alt for å beskytte dem mot bortføring av kartellene. Og når de svarte SUVene ruller gjennom landsbyen, gjemmes Ladydi og venninnene hennes i groper i bakken i bakgårdene som dyr, trygt bortgjemt og ute av syne. 

Mens moren venter forgjeves på at mannen hennes skal komme tilbake, drømmer Ladydi og vennene hennes om en fremtid som inneholder noe mer enn bare å kunne overleve. I møte med all tragedien finner de samhold i hverandre. Når Ladydi får tilbud om en jobb som hushjelp for en velstående familie i Acapulco, griper hun sjansen og opplever også en gryende forelskelse i møte med en annen ansatt. Men når en lokalt morder knyttet til kartellet blander inn en venn av henne, tar livet en brå og mørk vending for Ladydi. Til tross for elendige odds vil Ladydi med standhaftighet og styrke kjempe sin kamp og se med håp på en tilsynelatende håpløs situasjon. 

Forfatteren snakker om boken!

Til slutt så måtte jeg ha med denne boken!

Litt om boken

Hvem tror du at du er? I denne boka lærer du hvordan du kan finne det ut. En guide og inspirasjonsbok for deg som vil skrive din slektshistorie eller historien om ditt liv. Boka inneholder alle verktøy du behøver for å skrive biografisk, enten du vil gi den bort til barn eller barnebarn, eller du skriver for å bli mer kjent med deg selv. Boka inneholder også et kapittel for den som ønsker å skrive skjønnlitteratur basert på sin egen historie.

Ikke så mye krim å spore på listen denne måneden heller, men jeg  håper dere fant litt inspirasjon likevel.

5 kommentarer om “Kommende bøker for mars

  1. Her var det utrolig mye spennende! Jeg får nesten lyst på dem alle sammen, men vet et sted langt inne, der fornuften sitter, at det kanskje ikke er så lurt. Ikke med den mengden bøker som allerede ligger her 🙂

    Liker

  2. Ja, det blir det samme her også,og som deg har jeg mange bøker liggende ulest og jeg burde strengt tatt ikke sett på helt nye bøker i det hele tatt. Men litt må jeg jo likevel, men jeg kommer neppe til å ende opp med alle disse med der første men et par av dem MÅ jeg bare ha.

    Liker

  3. Jeg ble så betatt av Pike med perleøredobb at vi la sommerferieturen det året om Den Haag hvor bildet henger i et galleri. Denne boken må jeg lese. Ellers blir det litt for «søtt» for meg det meste, men Linda Olsson liker jeg godt, så henne må jeg få med meg 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.