En smakebit på søndag: Marsboeren av Andy Weir

Var så opptatt med skirenn på tv at jeg nesten glemte å legge inne et smakebit-innlegg, men aller først må jeg få gratulere svenske Charlotte Kalla med en fantastisk seier i Östersund, dette lover godt for konkurransene i Falun. Det er bare å glede seg, dette blir sikkert veldig spennende og ikke minst er det godt for sporten at det ikke bare er en nasjon som er oppe der.

I dag er det fastelavn og jeg har bakt boller som det seg hør og bør, og jeg skal prøve å få lest litt innimellom all sporten i dag. Og jeg holder på med to forskjellige bøker, en er med handling fra krigen og en med handling fra Mars og det er den sistnevnte dere skal få en smakebit fra i dag.

Litt om boken

En ekspedisjon til Mars. En stygg ulykke. En manns kamp for å overleve. En astronaut er etterlatt på Mars. Uten mulighet til å kontakte Jorden. Han har forsyninger for 11 måneder. Redningsaksjonen kommer om fire år. Tidligst. Men han nekter å gi opp. «LOGGNOTAT: SOL 6. Nå er løpet kjørt. Det er min veloverveide mening. Løpet er så jævlig kjørt.» 
Jeg begynte på denne på fredagskveld men det har blitt veldig lite lesing denne helgen og smakebiten kommer fra side 20

Husker du de gamle oppgavene du fikk i mattetimene? Sånne hvor vann renner inn i en beholder i en viss hastighet og ut igjen i en annen hastighet, og du må regne ut når den blir tom? Vel, det konseptet er avgjørende for «Mark Watney dør ikke»-prosjektet, som jeg jobber med. Jeg må skape kalorier. Og jeg trenger så mye at det kan holde til de 1387 marsdagene som gjenstår til Ares 4 kommer. Hvis jeg ikke blir reddet av Ares 4, er jeg død uansett. En sol er 39 minutter lengre enn en jorddag, så det blir 1425 dager. Det er målet mitt: mat til 1425 dager.

Boken skal bli til film og innspillingen er allerede  i gang med norske Aksel Hennie i en av rollene, og filmen skal komme ut i USA i november.

18 kommentarer om “En smakebit på søndag: Marsboeren av Andy Weir

 1. Yes! Yes! Yes!
  Nei, ser ikke på Fifty Shades of Grey 🙂 – men jeg gleder meg sånn til å lese denne boka. Jeg har hørt så mye bra om den. Visste ikke at den var oversatt. Håper boka gir deg en bra leseopplevelse.
  Nyt søndagen med boller og bøker 🙂

  Liker

 2. Åh, så spännande med filmen också. Med Ridley Scott i regi kan det väl inte bli annat än bra? 🙂
  Tack för smakebit ur bok och ha en fortsatt fin söndag!

  Liker

 3. Den här boken står högt upp på min måste-läsa-lista! Din smakbit flyttade den nu ännu lite högre på densamma!
  Och – så klart att den ska bli film 🙂 Det har man ju anat!

  Liker

 4. Utrolig spennende smakebit! Og godt at du er tilbake på bloggen forresten❤ Vi har også feiret fastelavn med kanelboller fra fryseren, man tar det man har 😉 Masse klemmer til deg fra meg 🙂

  Liker

 5. Tack för smakbiten, det var en okänd bok.
  Charlotte Kalla bor här i Sundsvall, inte långt från oss, så man blir lite extra stolt 🙂

  Liker

 6. Høres ut som denne befinner seg et stykke utenfor min komfortsone, håper den faller i smak hos deg. Håper også du hadde en fin søndag, til og med jeg fikk sett litt sport i går (hopp) og fastelavnsboller fikk jeg også. Det meste av dagen gikk med til «Les for en god sak» så det ble ikke mye blogglesing 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.