Bokanmeldelse: Dyr, sortert etter alder av Frøydis Sollid Simonsen

 Forlag: Flamme forlag
Tittel: Dyr, sortert etter alder
Forfatter: Frøydis Sollid Simonsen
Format: Heftet
Utgitt: 2014
Utfordring: 150 bøker på 1 år
Kilde: Kjøpt

Forfatter

Frøydis Sollid Simonsen er født i 1986 og er oppvokst på Nesodden. Hun bor nå i København. Hun debuterte med boken Hver morgen kryper jeg opp fra havet i 2013.

Jeg leste den første boken til forfatteren og likte den veldig godt, jeg har forøvrig skrevet om den her, og jeg ante ikke at hun hadde kommet ut med en ny bok før jeg kom over en omtale inne hos  Gro.
I likhet med den forrige boken var det også her lagt inn en leksikalsk tekst i tillegg til selve historien, og denne gangen begynner hun hvert kapittel med å snakke om et dyr og dets forventet levealder.
Man kan trygt si at det er en underlig liten sak dette også, men underlig og kanskje litt «rart» er kult når det er ført i Simonsens penn.

Dyr,sortert etter alder er altså en prosabok om en 93 år gammel farmor og hennes barnebarn må vite.
Den handler om livet og hvor kjørt det faktisk er og hvor fort det kan snu eller hvor sakte det eventuelt kan gå når livet er på hell. Barnebarnet ser at farmoren slik hun egentlig er, er i ferd med å forsvinne, og forbereder seg på at hun skal dø.

Trykk på bildet for større skrift

Men så skjer det noe midt i boken for da endrer  alt seg og forfatteren  forteller om en ulykke som skjedde med henne selv da hun ble påkjørt av en ambulanse, og teksten om dyrene forsvinner.
Barnebarnet som forventet at farmoren som var gammel og skrøpelig snart skulle dø, men så holdt hun på å dø selv i en ulykke,
Dette var et smart grep fra forfatterens side syntes jeg som en påminnelse til oss om hvor fort ting faktisk kan endre seg.

Dette er en liten bok med få sider og kort tekst på hver side. Hver side starter først med teksten om et eller annet dyr før fortellingen fortsetter på en måte.
Likte du den forrige boken hennes så tror jeg at du kommer til å like denne også, og tusen takk til Gro som gjorde meg oppmerksom på denne.
Så er det bare å håpe på at Simonsen kommer til å skrive flere underlige bøker for dette likte jeg.

6 kommentarer om “Bokanmeldelse: Dyr, sortert etter alder av Frøydis Sollid Simonsen

 1. Høres ut som en «rar» liten bok, kjekt at du leste den. Jeg falt ikke for den forrige boken hennes, og det spørs om jeg tør våge meg på denne. Kos deg i Portofino i kveld, mye romantikk i den, sånn på en valentinesdag 🙂

  Liker

 2. Jeg hadde en herlig ettermiddagsstund med «Hver morgen kryper jeg opp fra havet». På forhånd hadde jeg hørt mye positiv omtale av den på radioen. Nå ble jeg derfor fristet til å lese denne. Jeg har ikke undersøkt saken, men antagelig må jeg også spesialbestille denne fra NLB. Fortsatt god helg! 🙂

  Cecilie

  Liker

 3. Tøft utdrag! Jeg liker bøkene til Flamme forlag. ( En stund abonnerte jeg på Flammesinglene- så fine – men det ble for mange av dem. Rakk ikke lese dem før det kom nye)
  Denne virker som en typisk sær og fin Flammebok. Må leses. Skrives opp.

  Liker

 4. Takk for link og jeg blir så glad når jeg ser du likte denne lille, underlige bok. Jeg kommer nok til å lese den andre boken som du nevner også, for hun skriver litt rart, men veldig bra som gjør meg litt nysgjerrig.

  Liker

Kommentarer er stengt.