Boken på vent:Jacarandatreets barn av Sahar Delijani

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.
Boken jeg har på vent denne uken fikk jeg tilsendt i forrige uke og den står ganske langt oppe på listen over bøker jeg skal lese. Jeg la tidlig merke til denne boken for jeg syntes den virker veldig interessant. Boken handler om den iranske revolusjonen og den er bygget på forfatterens egen historie.
Litt om boken: Neda blir født i et fengsel i Teheran. Kort tid etter blir hun skilt fra moren på brutalt vis. På en annen kant av byen blir treåringen Omid vitne til at foreldrene blir arrestert av militærpolitiet. Mer enn tjue år etter at de voldelige aksjonene i Teherans fengsler, finner Sheida finner ut hva som egentlig skjedde med faren hennes.

Neda, Omid og Sheidas skjebner flettes sammen i denne gripende historien og romanen spenner seg seg over tre generasjoner.


Hvilken bok har du på vent denne tirsdagen?
Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 1. Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 2. Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 3. Deler du innlegget på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 4. Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 5. Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

8 kommentarer om “Boken på vent:Jacarandatreets barn av Sahar Delijani

 1. Kikket litt på denne i nyhetsbrevet til forlaget, men avventer å skaffe meg så mange nye bøker enda.. Har jo som mål å lese masse fra hylla i år. men noen nye bøker må jeg jo lese også. Spent på omtalen din av denne:) Ha en fin tirsdag!

  Liker

 2. Det låter som en både gripande och stark bok, som du tipsar om idag. Sådana är viktiga att läsa för att vidga sitt perspektiv på vad som sker i världen. Varmt tack för tipset. Jag önskar dig en fin tisdag! 🙂

  Liker

 3. Hei Beathe, håper du har det fint. Herlig bok du har på vent, denne kunne jeg godt tenke meg å lese. Det er en sånn grei måte å lære seg andre kulturer å kjenne. Hvis du kunne tenke deg å se The Imitation game med meg kl. 13:40 i morgen, må du gi en lyd 🙂 Ha en super dag!

  Liker

 4. Jeg har også fått Jacarandatreets barn i posten. Jeg gleder meg til å se om den er like god som den høres ut til å være 🙂 Det er en fin måte å lære litt om andre kulturer på, det å lese om dem, og jeg føler at jeg har lært mye gjennom lignende bøker. Ha en riktig fin dag, Beathe!

  Liker

 5. Denne boka skal jeg også lese. Når jeg får plassert den inn rekka av bøker på vent. Bra å lese om andre kulturer. Ikke minst i disse dager, med så mye opprivende som skjer.

  Liker

 6. Høyrest ut som ei bok eg kan like. Vart ikkje ventebok på meg i dag. Held på med fleire bøker og klarte ikkje å samle tankane for å omtale ei bok (men det er veldig mange som ventar…). Ønskjer deg ei god (lese)veke 🙂

  Liker

 7. Denne tirsdagen har jeg ikke åpnet en bok. Jeg har gått meg en god tur i stedet. Vi har så kaldt og fint vintervær her i Bergen nå om dagene. Jeg har planer om å lese «Døtre av Norge» som du også har skrevet om her på bloggen. Om en ukes tid begynner jeg å lese på den, tenker jeg. Ha det bra!

  Cecilie

  Liker

Kommentarer er stengt.