Bokanmeldelse: Ingen savner Edward Niema av Eivind Larssen

Forlag: Schibsted
Tittel: ingen savner Edward Niema
Forfatter: Eivind Larssen
Format: Innbundet
Sideantall: 237
Utgitt: 2014
Utfordring: 100+ bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

Forfatter

Eivind Larssen er født i 1984 og er en norsk forfatter. Han har gått forfatterstudiet i Bø, og i tillegg så har han studert film ved Nordland Kunst – og filmfagskole og Nordisk språk og litteratur ved UiO.

Ingen savner Edward Niema er fortellingen om Edward Niema fra Warszawa i Polen som først mister jobben sin i forsikringsselskapet  for deretter å komme hjem til den triste nyheten om at konen er dødssyk. Da Edward oppsøker kirken etter konens død får han beskjed om at alt i forbindelse med begravelsen er ordnet og betalt for. Deretter er det noen som spionerer på leiligheten hans, men det er når han helt tilfeldig finner en konvolutt i konens klesskap hvor det står «Første konvolutt» at ting begynner å skje, og det varer ikke lenge før han får et særdeles merkelig tilbud.

I et forsøk på å komme den uvante stillheten til livs, dro Edward på seg vinterfrakken og låste seg ut av leiligheten. Etter å ha forsikret seg om at døren var forsvarlig sikret ( med både sikkerhetslåsen og den vanlige), småløp han ned trappene og ut i gaten. Han gikk målrettet forbi de tre drikkfeldige karene på benken, uten å svare da de ropte et eller annet etter ham.

S. 27

Edward har alltid levd et typisk A4 liv, kanskje noe kjedelig liv hvor han aldri har tatt noen sjanser i det hele tatt. Men nå blir han skikkelig satt på prøve når han faller for fristelsen til å ta i mot det tilbudet som virker både merkelig og for godt til å være sant….og dermed blir han innblandet i både vold og mafiavirksomhet.

Han stifter bekjentskap med organisten Arek og det er en fryd å lese om det gryende vennskapet mellom disse to mennene, og så må jeg ikke glemme herlige Mattis.

Hele kvelden marsjerte han hvileløst fra stue til stue mens han mumlet ufullstendige setninger for seg selv. Med ujevne mellomrom roprte han ut et forslag til hva han kunne gjøre, som om han måtte høre ordene høyt for å innse hvor fåfengte ideene i virkeligheten var.

S.212

For en herlig leseopplevelse dette var. Korte kapitler, og et meget lettlest språk gjør at denne boken ble lest ut på «no time»! Her var det mye humor og litt alvor, og  jeg syntes at hovedpersonen kunne minne litt om Ove fra boken En mann ved navn Ove av Fredrik Backman, samme herlige og litt underlige type.Dette er en sånn type bok som hadde egnet seg på film og jeg håper jeg får ønske mitt oppfylt en gang.
Om du ikke har lest boken enda, så gjør det da vel.Les,les, les.

Andre som har lest og blogget om boken: Bøker & Bokhyller og Mellom bokstablene.

6 kommentarer om “Bokanmeldelse: Ingen savner Edward Niema av Eivind Larssen

 1. Snedig- du er den andre som skriver om denne boka i dag, samt at du besvarer spørsmålet jeg la inn til Åslaug, om boka kan minne litt om Ove.:) God helg til deg Beathe.:)

  Liker

 2. Fin omtale, og herlig gjensyn med denne boken. Jeg likte den også godt. Litt uvant at en norsk forfatter skriver en bok med handling utelukkende i det store utland. God helg Beathe, håper den blir riktig fin, ser vi leser samme boken 🙂

  Liker

 3. Ja, jeg så at hun hadde lagt ut omtale på samme boken rett før meg, og ja, jeg syntes at han minnet om Ove. God helg til deg også, Anita 🙂

  Liker

 4. Det skal jeg jammen gjøre! Lese den, altså. Jeg er nemlig så utrolig glad i boken om Ove, så når du nevner at denne er i samme gaten er det ingen tvil om at det er en bok for meg. Ønsker deg en flott helg 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.